Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska bolnica

“Sveta Katarina” 
od sada je “zaštitnica” i tekvondaša

Primorac - Nobilo
29.06.2016.
u 23:17

Zabočka bolnica centar je izvrsnosti za liječenje sportskih ozljeda i na nju se, u sklopu priprema za Rio, mogu osloniti svi olimpijci.

Malo pomalo i Sveta Katarina postaje zaštitnica hrvatskih sportaša. Ne, nije riječ o poznatoj mučenici i svetici već o istoimenoj Specijalnoj bolnici za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu u rehabilitaciju u Zaboku, koja je postala i službena bolnica Hrvatskog te-kvon-do saveza. Nakon što je to isto dogovoreno i sa nekolicinom drugih sportskih saveza, ali i sa Hrvatskim olimpijskim odborom.

Od kojeg je značenja bio čin potpisivanja tog ugovora govori i podatak da su mu prisustvovali i predsjednik Svjetskogo te-kvon-do saveza (WTF) prof. dr. Chungwon Choue, ali i južnokorejski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Park Won-sup.

Ravnatelj bolnice je ponajbolji domaći dijagnostičar doc. dr. Igor Borić, a predsjednik Upravnog vijeća bolnice je prof. dr. Dragan Primorac, nekad i sam tekvondaš, koji je istaknuo:

- Te-kvon-do je izvrstan edukacijski alat za mlade ljude, ali i vrlo uspješno sredstvo promocije Hrvatske u svijetu. Jer, Hrvatska je u ovom sportu jako uspješna, a Svjetski te-kvon-do savez objedinjuje 206 država članica i više od 80 milijuna vježbača širom svijeta.

S 51 osvojenom medaljom na najvećim natjecanjima, ali i tri olimpijske, Hrvatski te-kvon-do savez najtrofejniji je savez olimpijskih sportova u sastavu Skupštine HOO-a. Samo atletičarima još je pošlo za rukom da se sa posljednjih dvojih olimpijskih igara vrate s medaljama.

Potpisivanju ugovora sa Svetom Katarinom nazočili su i glavni tajnik Hrvatskog te-kvon-do saveza Ivan Radoš te niz trofejnih tekvondaša i tekvondašica predvođenih dvostrukom europskom prvakinjom Ivom Radoš, brončanom olimpijskom Martinom Zubčić i bivši europskim doprvakom Vedranom Golecom.

- Te-kvon-do u Hrvatskoj postoji dugih 48 godina i u stalnom je rastu, zbog čega se i javila potreba za suradnjom s vrhunskom medicom, a Sveta Katarina je tu najbolji odabir – izjavio je aktualni predsjednik Hrvatskog te-kvon-do saveza, ugledni odvjetik Toni Nobilo.

Inače, Specijalna bolnica Sveta Katarina je europski centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostčkom, terapeutskom i rehabilitacijskom insfrastrukturom, prvenstveno za dijagnostiku i liječenje mičišno-skeletnih oboljenja, sportskih ozljeda, bolesti kralježnice te akutnih i kroničnih bolnih stanja. Bolnica je nositelj certifikata "The Leading Hospitals of the World" čime se uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojoj je dodijeljena ova prestižna etiketa.
 

Komentara 1

TH
thepolishrainbow
21:52 04.10.2016.

''Ravnatelj bolnice je ponajbolji domaći dijagnostičar doc. dr. Igor Borić'' hahahaha a vlastitom sinu nije znao reći da pijan ne sjeda za volan?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije