Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza

Što nakon UFC on Fox 11 eventa?

Fabricio Werdum
Reuters (Ilustracija)
21.04.2014.
u 08:45

Za Werduma se sve zna, potvrđeno je da je on idući izazivač, odnosno da je njegov protivnik Cain Velasquez.

Fightsite je napravio pregled situacije u UFC-u nakon UFC on Fox 11 eventa. Analizirani su borci kojima su nastupi na tom događaju prekretnica u karijeri ili nastavak boravka na pravom putu. I onima za koje imaju otprilike jasnu viziju kako bi njihova karijera mogla teći u nastavku.

Fabricio Werdum
Idući protivnik: Cain Velasquez

Za Werduma se sve zna, potvrđeno je da je on idući izazivač, odnosno da je njegov protivnik Cain Velasquez. Tako je Werdum pred kraj svoje karijere došao do velike prilike, koja se činila nevjerojatnom prije 10-ak godina, kada je isti bio trener Mirka Filipovića, a svoju borilačku karijeru na neki način stavljao u drugi plan.

Travis Browne
Idući protivnik: Pobjednik borbe Dos Santos - Miočić

Najbolji mogući protivnik za Hapu bio bi pobjednik iz susreta koji će se dogoditi na finalu brazilskog Ultimate Fightera. Objašnjenje je jednostavno, Browne je trenutno malo zastao na svom putu prema naslovu prvaka, no još uvijek je iza njega dovoljno dobar skor da se jednim pravim rezultatom može vratiti na taj put. Isto tako, treba potvrditi da mu je mjesto u top 5 zasluženo. Isto tako, Dos Santos u slučaju pobjede nad Miočićem također treba još jednu veliku pobjedu, dok bi Miočić, u slučaju pobjede, mogao odmah na napad na titulu, no između njegove borbe u Brazilu i borbe Velasqueza i Werduma, proći će i do šest mjeseci, a poželjno je da ostane aktivan.

Miesha Tate
Iduća protivnica: Sarah Kaufman

I Tate i Kaufman su ostvarila pobjede odlukama u samo par dana razmaka, no niti jedna nije doživjela ozbiljniju ozljedu. Kaufman je izrazila želju nastupiti na UFC 174 u Vancouveru. Obje su djevojke u top 5 i žele napad na vrh. Izbor je logičan.

Liz Carmouche
Iduća protivnica: Germanie de Randamie

Carmouche je ovim porazom došla na skor 1-3 u UFC-u, iako niti u jednoj borbi nije pružila loš nastup. Vjerujemo kako joj je posao siguran, no vrijeme je za jednu protivnicu ipak malo niže plasiranu. De Randamie je opasna udaračica, a u UFC-u ima polovičan uspjeh. Sjajna prilika da se vidi kako ove dvije djevojke zapravo stoje.

Donald Cerrone
Idući protivnik: Myles Jury

Cerrone je kauboj, pravi primjer američkog ponosa i 101% Amerikanac. Time mu je mjesto na UFC 175 cardu za vikend Dana nezavisnosti. A savršen izbor za protivnika bio bi mu Myles Jury. Jury je u nizu od pet pobjeda, do sada je neporažen u karijeri i oba borca bi ovom borbom dobila ono što im treba. Cerrone brz ponovni nastup protiv jakog protivnika, a Jury mogućnost da pobjedi još jedno veliko ime i približi se napadu na sam vrh.

Yoel Romero
Idući protivnik: Pobjednik borbe Mousasi - Munoz

Romero više nije mlad da ima vremena čekati i treba mu što prije dati protivnika iz samog vrha. A savršen bi bio jedan od dvojice koji nastupaju u glavnoj borbi berlinskog eventa. Mousasi ili Munoz će se pobjedom vratiti u uski krug izazivača, a tamo svoje mjesto vidi i Romero. Ovo bi bio savršen matchup za Kubanca, gdje bi pobjedom automatski uskočio u prvi plan.

Khabib Nurmagomedov
Idući protivnik: Jim Miller ili Michael Johnson

Postoji razmišljanje kako bi sjajna opcija za Nurmagomedova bila borba TJ Granta i Jurya te pobjednik nje da ide na Rusa u title eliminator (pošto bi to bila dva borca sa šest pobjeda u nizu), no Grant još uvijek ne zna datum povratka, a Nurmagomedov voli biti aktivan. Teško da bi, zbog kasnog datuma borbe za naslov, iduća Khabibova borba mogla biti eliminator, ali sigurno mu je potreban protivnik koji je unutar dobrog niza. Miller bi, ako u subotu pobjedi Medeirosa (koji je upao umjesto ponovno ozlijeđenog Greena) bio na četiri pobjede u posljednjih pet nastupa. Dovoljno je veliko ime i bio bi pravi protivnik za Khabiba. Ukoliko Miller to ipak ne uspije, Michael Johnson je već izrazio želju da se bori s Nurmagomedovim.

Thiago Alves
Idući protivnik: Dong Hyun Kim ili Hyun-Gyu Lim

Pitbull se vratio pobjedom i atraktivnim nastupom i sad je pitanje što će UFC učiniti s njim. Ovdje se stvara dojam da bi ga trebalo upariti s jednom od dva korejska borca i to na ovaj način. Ukoliko ovom pobjedom automatski završi na Top 15 ljestvici, najbolji protivnik bio bi mu Kim, koji je unutar vrlo dobrog niza, a već gotovo dva mjeseca čeka ime idućeg protivnika. Ukoliko se ne nađe na Top 15, savršen protivnik je drugi Koreanac, koji također pikira na mjesto na službenoj ljestvici. A po onome što je Lim pokazao u Singapuru protiv Saffiedinea, ovo bi bila sjajna borba.

Mirsad Bektić
Idući protivnik: Zubaira Tukhugov ili Alex White

Američki borac BiH korijena uspješno je odradio prvu prepreku na svom UFC putu. Sada bi mu trebala uslijediti iduća, a najbolje bi bilo da to bude još jedan borac koji je odradio uspješan debi. U prvi plan tu pada Zubaira Tukhugov, no možda bi dobar izbor bio i Alex White, koji je također nastupio na jučerašnjem eventu. 

Derrick Lewis
Idući protivnik: Shawn Jordan ili Geronimo dos Santos

Black Beast je uspješno apsolvirao Jacka Maya, no sad mu je potreban jedan pravi ispit. Shawn Jordan se tu nameće kao dobar izbor, budući da je nanizao dva poraza i da mu je potreban jedan protivnik koji će dati odgovor ima li Jordan mjesta u UFC-u ili ne. Drugi izbor za Lewisa je jedan također izuzetno velik i fizički jak borac, iskusni Brazilac Geronimo dos Santos, koji još uvijek nije saznao ime svog prvog UFC protivnika, iako je za organizaciju potpisao prije izvjesnog vremena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije