Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojio pojas

Hrvatska ima prvaka! Stipe Miočić u prvoj rundi nokautirao Werduma!

Stipe Miočić
Foto: Screenshot
1/15
15.05.2016.
u 06:23

- Biti Hrvat nevjerojatan je osjećaj. Mi smo ratnici, spremni na sve. S njima se ne smiješ igrati. Čvrsti su to ljudi.

- Pobijedit ću Fabricija Werduma i postati novi UFC prvak te tako ostvariti svoj san, rekao je u najavi borbe za naslov prvaka u teškoj kategoriji Stipe Miočić i pogodio u svojoj prognozi. Američki borac hrvatskih korijena u prvoj je rundi veličanstvenim nokautom srušio aktualnog prvaka i pred 45 tisuća Werdumovih navijača u brazilskoj Curitibi osvojio toliko željeni UFC pojas.

Miočić je uoči meča bio samouvjeren, kao da mu s druge strane neće stajati jedini borac u povijesti koji je uspio pobijediti veliku trojku – Fjodora, Minotaura i Velasqueza. Na kraju se pokazalo da za to ima pokriće.

Stipe je oprezno ušao u meč, nakon dvije minute uspio je izbjeći Werdumov pokušaj rušenja na tlo i čekao je pogodan trenutak za napad. I dočekao ga je u trećoj minuti borbe! Werdum je nasrnuo na Miočića, ovaj se izmaknuo i onda ga toliko snažno pogodio desnicom da je Brazilac pao kao pokošen i nije imao nikakve šanse za nastavak borbe. Miočić ga je mogao na tlu još izudarati, ali sudac se bacio između njih i prekinuo borbu, a dvoranom je zavladao šok.

"Ja sam novi prvak svijeta! Ja sam novi prvak svijeta!", vikao je oduševljeni Miočić.

Bila mu je to 15. pobjeda u karijeri (ima samo dva poraza) i svakako najvažnija. Njegov san postao je stvarnost, osvojio je naslov za svoj Cleveland, za svoju Hrvatsku!

- Biti Hrvat nevjerojatan je osjećaj. Mi smo ratnici, spremni na sve. S Hrvatima se ne smiješ igrati, rekao je u najavi ove borbe Miočić i to dokazao u oktogonu. Ostvarila se i njegova šala da će osvojiti naslov za Cleveland prije LeBrona Jamesa.

Hrvatska tako, nakon sjajnog policajca (Cro Copa), ima još jednog borca svjetske klase, ovoga puta vatrogasca Stipu Miočića!

>>Pogledajte kako je najavljen novi UFC-ov prvak Stipe Miočić!

>>Miočić u oktogonu: Hrvati, imate prvaka UFC-a!

>>Pogledajte kako je Miočić nokautirao Fabricija Werduma

Tijek UFC-a 198

6.22 Stipe Miočić novi je prvak, u prvoj rundi nokautirao je Werduma! Kakva veličanstvena predstava Miočića koji je udarcem desnom rukom nokautirao Brazilca!

6.20 - Počela je borba!

06.16 - Borci su spremni, za nekoliko minuta počinje borba

06.13 - Miočić je u oktogonu, u ovom trenutku uz bučnu podršku domaće publike ulazi i prvak Fabricio Werdum!

06.05 - Sve je spremno za glavnu borbu večeri, Stipe Miočić najavio je da će osvojiti pojas za svoj Cleveland i svoju Hrvatsku. Nadajmo se da će to doista biti tako! Našalio se i da će osvojiti naslov prije LeBrona Jamesa!

5.58 - Souza je nakon 4 i pol minute prve runde nokautirao Belforta i došao do velike pobjede. To znači da će se uskoro Stipe Miočić boriti za prvaka!

05.50 - Počela je borba između Souze i Belforta, a nakon njih u oktogon će Werdum i Miočić

5.37 . Cris Cyborg u prvoj je rundi nokautirala svoju protivnicu! Još jedna borba pa slijedi obračun za teškaškog prvaka!

5.30 - U ovom trenutku oktogonu su Cris Cyborg i Leslie Smith, nakon njih slijede Ronaldo Souza i Vitor Belfort, a onda će uslijediti glavna borba večeri između Werduma i Miočića!

5.20 - Shogun Rua odlukom sudaca pobijedio je protiv Andersona

05.00 - Barbarena je iznenađujuće pobijedio Alvesa

04.30 - Odrađene su sve uvodne borbe, a pred nama je pet glavnih borbi večeri! U njima će se redom sastati:

Warlley Alves vs. Bryan Barbarena

Maurício Rua vs. Corey Anderson

Cris Cyborg vs. Leslie Smith

Ronaldo Souza vs. Vitor Belfort

Fabricio Werdum (c) vs. Stipe Miočić

UFC 198:

Glavne borbe

Fabricio Werdum (c) vs. Stipe Miočić
Ronaldo Souza vs. Vitor Belfort
Cris Cyborg vs. Leslie Smith
Maurício Rua vs. Corey Anderson
Warlley Alves vs. Bryan Barbarena

Uvodne borbe:

Demian Maia vs. Matt Brown
Thiago Santos vs. Nate Marquardt
John Lineker vs. Rob Font
Francisco Trinaldo vs. Yancy Medeiros
Patrick Cummins vs. Antonio Rogerio Nogueira
Francisco Trinaldo vs. Yancy Medeiros
Sergio Moraes vs. Luan Chagas
Renato Moicano vs. Zubaira Tukhugov

Komentara 92

PA
Paket
00:46 15.05.2016.

Snikers, a to što on ima hrvatski grb istetoviran, što sam govori da je ponosan što je Hrvat, da će osvojit naslov i za Hrvatsku i što se borio u kockastim hlačicama? Da, baš ga mi svojatamo.. pa čovjek ti je sam rekao što je i za koga se bori

OR
orao10
02:53 15.05.2016.

Stipe je uvijek za Dom Spreman,kao I mi svi Hrvati sto zivimo u Americi

TB
tito_bravar_zlocinac
06:30 15.05.2016.

Bravo Stipe! Mi Hrvati smo najjaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije