Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC

Stipe Miočić ipak nije uspio do pobjede protiv moćnog Dos Santosa

Stipe Miočić
Foto: Youtube/Screenshot
1/2
14.12.2014.
u 11:18

Bez obzira što je izgubio, Miočić je zaradio i na ugledu, ali je i dobio 50.000 USD za borbu večeri

Rijetki su porazi u kojima pobijeđeni zaradi na ugledu kao što se dogodilo sa Stipom Miočićem. Američki borac hrvatskih roditelja izgubio je u Phoenixu od bivšeg svjetskog prvaka Juniora dos Santosa, ali tek nakon pet rundi, na bodove, pri čemu je ostavio jako dobar dojam pa taj poraz bitno neće utjecati na njegovo mjesto na rang ljestvici UFC teškaša (dosad je bio četvrti).

Osim toga, taj je brutalni petorundni  okršaj proglašen borbom večeri pa je Hrvat iz Clevelanda, po zanimanju vatrogasas, inkasirao dodatnih 50.000 USD.

Po onome što je objavio FightMetric.com, Dos Santos je uputio 123 nasuprot 89 udaraca Miočića koji je pak 18 puta puta pokušavao srušiti suparnika, ali je uspio samo jednom.

Prijeloman je bio lijevi kroše Dos Santosa kojeg je plasirao u trećoj rundi, u vrijeme najvećih Hrvatovih naleta i od kojeg se Miočić do kraja borbe nije oporavio.

I dok bi Brazilčev sljedeći protivnik mogao biti Nizozemac Alistair Overeem (nokautirao sunarodnjaka Struvea u prvoj rundi), u svom sljedećem nastupu u UFC-ovom kavezu Miočić bi se mogao namjeriti na Travisa Brownea, borca kojem također raste vrijednost njegovih borilačkih "dionica".

- Posustao sam u četvrtoj i petoj rundi jer se dosad nisam borio toliko puno rundi. Htio sam odvesti borbu u parter, no Dos Santos se jako dobro branio od mojih pokušaja rušenja. No, vratit ću se ja i domoći tog pojasa - kazao je nakon borbe Miočić.

>> Stipe Miočić pred izazovom karijere - bori se protiv Dos Santosa!

Komentara 7

NU
nunek1
11:51 14.12.2014.

Novinarćek,nemoj više ništa pisati o borilačkim sportovima..Totalna krađa,prve tri runde su kompletno Stipine.,zadnje dvije jedna jednom jedna drugom.,a ako je ono bio nokdaun,onda ih je jds popio oko sedam.,ali je za razliku od juniora Stipe na to imprivizirao sa pokušajem rušenja,dok je ovaj u svakom od slućaja samo gingao.UFC je korumpiran..bilo kako bilo,bravo Stipe

MA
marn
14:09 14.12.2014.

hrvatski mediji nisu dostojni da pisu o Stipi jer on za razliku od njih koliko toliko reklamira hrvatsku dok oni rade protiv te iste od koje zive

KA
kajinx
14:30 14.12.2014.

Samo pogledajte Dos Santosovu facu poslije borbe, pa će te vidjeti tko je pobjedio. Stipi su ukrali pobjedu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije