Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

Stipe Miočić: Dovodim spektakl u Split! Jedva čekam dolazak i susret s hrvatskim navijačima

Stipe Miočić
Foto: Kimura.se
1/9
09.10.2015.
u 15:06

– Cro Cop će sigurno pobijediti! Naravno da bih volio ponovno doći u Hrvatsku i trenirati s Mirkom, ali naš raspored se ne poklapa za sljedeću borbu. No, siguran sam da ćemo ubrzo ponovno zajedno trenirati - rekao je Stipe za Max!.

Američki borac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić “Firefighter” (33) nastavlja pohod u borbi za naslov UFC-ova prvaka u teškoj kategoriji. Nakon što je u svibnju u Australiji nokautirao legendarnog Marka Hunta, “Firefightera” u Dublinu uskoro, 24. listopada čeka “Big” Ben Rothwell. Tridesettrogodišnjem Amerikancu meč s Miočićem bit će 45. profesionalna borba u karijeri, a našem Stipi šesnaesti. Donosi to novi broj tjednika Max! koji je od sutra na kioscima.

Rothwell je u mješovitim borilačkim vještinama debitirao 2001., devet godina prije našeg borca. U okršaj s Miočićem ulazi s tri uzastopne pobjede prekidima – protiv Brendona Vere, Alistaira Overeema i Matta Mitrionea.

Ben je iznimno hrabar

Pobjednik ovog meča nada se mjestu izazivača za UFC-ov pojas svjetskog prvaka, iako im za to mjesto konkuriraju Nizozemac Alistair Overeem i bivši prvak, Brazilac Junior Dos Santos koji se bore 19. prosinca. Još jedan bivši prvak, Andrej Arlovski čeka priliku, koju ne donosi samo izvedba u oktogonu, već po riječima predsjednika UFC-a Dane Whitea, popularnost i utjecaj među fanovima. Na tronu je sada bivši sparing-partner Mirka Filipovića Fabrizio Werdum koji je srušio Meksikanca Caina Velasqueza, a čeka se njihov revanš u proljeće 2016.

U jeku priprema za vrlo važan meč u karijeri, porazgovarali smo sa Stipom o njegovim planovima.

Vaš sljedeći protivnik je “Big” Ben Rothwell. Koje su njegove najjače strane, a koje su mu slabosti?

– Ben je izrazito hrabar i odlučan borac s ogromnim srcem. Vješt je u svim segmentima borbe i ima puno iskustva u velikim mečevima. S razlogom je rangiran u prvih deset i u konkurenciji za borbu za pojas prvaka.

Borba će se održati 24. 10. u Dublinu. S obzirom na sve veći broj Hrvata u gradu i u Republici Irskoj, očekujete li da će vas doći podržati?

– Da. Vjerujem da ću u Irskoj imati veliku podršku i hrvatskih i američkih fanova.

Ušao u MMA biznis

Nedavno ste se uključili i u promotivnu stranu MMA-a. Postali ste suvlasnik North American Allied Fight Seriesa (NAAFC), promocije u kojoj ste odradili MMA debi i postali prvak. Kako je došlo do odluke da uđete u MMA biznis i kako je UFC reagirao na vašu odluku da radite s konkurentskom organizacijom?

– UFC pruža punu podršku borcima pri uključivanju u poslovni život i usko surađuje s regionalnim promocijama u Americi poput NAAFC-a.

North American Allied Fight Series nije konkurencija UFC-u i radimo prvenstveno na razvoju boraca za koje se nadamo da bi se mogli boriti u Ultimate Fighting Championshipu. NAAFS-ova europska serija priredbi bit će dragocjena UFC-u, jer će postati platforma za nadolazeće europske borce da pokažu svoj talent. Vrlo slično onome što je NAAFS radio u Americi proteklih deset godina. Istu stvar ćemo napraviti i ovdje s NAAFS Europe i dat ćemo sve od sebe da stvorimo novu generaciju prvaka Europljana.

Nedavno ste izjavili da vam je predsjednik UFC-a Dana White rekao da, ako se želite boriti za naslov, morate postati popularniji. Mora da je borcima teško biti ocjenjivan na temelju medijske osobnosti, a ne samo borilačkog duha. Fjodor Jemjeljanjenko najomiljeniji je MMA borac svijeta svih vremena, a na vrhuncu slave jedva je govorio za medije. Njegovi promotori brinuli su se za njegovu medijsku sliku.

Kako je to biti borac u organizaciji koja gotovo da očekuje od svojih boraca da prodaju ulaznice izvan dvorane?

– Moj posao je da naporno treniram i pobjeđujem. Ono što treba, pokazujem u borbi. Ja govorim u oktogonu, a ne izvan borilišta vrijeđajući druge prije borbe. Znam da će, ako nastavim pobjeđivati, moja popularnost rasti i da ću na kraju dobiti priliku boriti se za naslov.

Izrazili ste nezadovoljstvo time što će svrgnuti prvak Cain Velasquez odmah dobiti revanš protiv Fabricija Werduma, iako je Brazilac uvjerljivo slavio u prvoj borbi. Znate li kako su drugi teškaši reagirali na tu odluku?

– Ne bih mogao govoriti u ime drugih teškaša.

Što mislite o odluci Fjodora Jemjeljanjenka da odbije UFC i karijeru radije nastavi u Japanu?

– Poštujem Fjodorovu odluku vezanu za ponovne borbe u Japanu. Volio bih ga vidjeti u UFC-u, ali odluka je njegova i on mora učiniti ono što je najbolje za Fjodora.

Kako vidite sljedeći Cro Copov meč s Anthonyjem Hamiltonom i planirate li ponovno doći u Hrvatsku pomoći mu u pripremama?

– Cro Cop će sigurno pobijediti! Naravno da bih volio ponovno doći u Hrvatsku i trenirati s Mirkom, ali naš raspored se ne poklapa za sljedeću borbu. No, siguran sam da ćemo ubrzo ponovno zajedno trenirati.

U studenom dolazite u Split i pripremate iznenađenje za hrvatske fanove slobodne borbe?

– Da, već sam nestrpljiv i jedva čekam dolazak u Hrvatsku. Bit ću u Splitu u studenome na prvoj NAAFC priredbi u Europi. Priredba će biti sjajna i radujem se susretu s fanovima. Čast mi je što mogu dovesti NAAFS u Hrvatsku.

>> Tjednik Max pratite i na Facebooku

>> Cro Cop i Stipe uvjerljivi favoriti na kladionicama!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije