Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINAL FIGHT CHAMPIONSHIP 17 U OPATIJI

Staring znatno teži od Rodrigueza, ogromni Poljak gotovo uz rame Brestovcu!

FFC
PR FOTO
22.12.2014.
u 11:01

Odmah po završetku press konferencije za FFC 17 - Futures Super Finale, održano je i službeno vaganje za borce koji nisu dio "Futures" programa.

Tako su pred velikim brojem pripadnika sedme sile na vagu stale najveće zvijezde priredbe i konkurenti za prve FFC pojaseve u kraljevskim teškim disciplinama. S obzirom na tu činjenicu nije bilo prevelike drame s prolaskom na vagi te je samo bilo zanimljivo vidjeti koliko teški će u dvoboje ući.

Prvi su na redu bile lokalne zvijezde - Ivan Stanić i Dorijan Ilić. Staniću je otkazalo nekoliko protivnika pa će na kraju dvoboj odraditi s bosanskohercegovačkim udaračem Bahrudinom Mahmićem. Gornja granica kategorije je bila 91 kilogram, a domaći borac je imao nešto manje, odnosno 90 kilograma i 200 grama. Mahmić će nešto kasnije stati na službenu vagu.

Dorijan Ilić je imao 103.4 kilogama što je njegova standardna kilaža dok je njegov protivnik Mađar Istvan Ruzsinszki također za službenu vagu zakazan u kasnijem terminu. Ilić je svoj povratnički FFC meč trebao odraditi protiv Egzona Selmanija, no Albanac je u posljednji trenutak zbog ozljede otkazao nastup.

Tada je uslijedio najzanimljiviji dio: vaganje i sučeljavanje kandidata za teškaške pojaseve što u MMA, što u KB konkurenciji. Najprije su na vagu stali kickboksači Brestovac i Kwasniewski. Hrvatski teškaš je imao za sebe standardnih 117.9 kilograma dok je Poljak imao otprilike dva kilograma manje, odnosno 115.3 kilograma. Ovi gorostasi su plijenili svojom veličinom i spremom te publika s pravom očekuje pravi teškaški rat sutra u dvorani Marino Cvetković.

Odličnu formu demonstrirao je Ricco "Suave" Rodriguez koji je već na press konferenciji naglasio da je u fizičkoj formi žiota. Na vagi je imao 103.1 kilogram te je izgledao vrlo spremno, dok je njegov protivnik Nizozemac Dion "The Soldier" Staring imao 111.2 kg.

Vaganje za borce u turnirskom dijelu je "otvoreno" te će se održava od 16-18 sati što znači da svih 40 turnirskih boraca u tom periodu mora zadovoljiti na vagi. Ukoliko padnu, mogu pokušati ponovno nakon što skinu prekomjernu težinu.

Polufinalni dio sutrašnjeg Futuresa na rasporedu je već od 13 sati dok će večernje finale startati u za FFC već standardnom terminu od 20 sati.

Ulaznice su prema izjavama organizatora razgrabljene te je ostalo tek nekoliko stotina karata za tribine.

FFC 17 - Futures Super Finale

MMA:

Ricco Rodriguez (SAD), 103.1 kg vs. Dion Staring (NED) 111.2kg, title match (HW)
Dorijan Ilić (CRO), 103.4 kg vs. Istvan Ruzsinszki (HUN), (HW)

KB:

Mladen Brestovac (CRO), 117.9 kg vs. Wieslaw Kwasniewski (POL), 115.3kg, title match (HW)
Ivan Stanić (CRO), 90.2kg vs. Bahrudin Mahmić (BiH), 91kg

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije