Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN USPJEH

Srebro i četiri bronce hrvatskih karatista u Salzburgu

Karate
Dražen Brajdić (Ilustracija)
17.04.2016.
u 19:45

Najbolji plasman ostvarila je hrvatska muška reprezentacija u katama (Ivan Ermenc, Damjan Padovan, Tomislav Stolar) koja je u finalu izgubila od selekcije Hong Konga (Cheng, Lau, Yu) sa 2-3.

Hrvatski karatisti osvojili su jednu srebrnu i četiri brončane medalje na turniru Svjetske Premier lige u Salzburgu na kojem je nastupilo čak 700 natjecatelja iz 60 zemalja.

Najbolji plasman ostvarila je hrvatska muška reprezentacija u katama (Ivan Ermenc, Damjan Padovan, Tomislav Stolar) koja je u finalu izgubila od selekcije Hong Konga (Cheng, Lau, Yu) sa 2-3. Na putu do finala pobijedili su Poljsku sa 5-0, a u polufinalu istim rezultatom svladali su i drugu momčad Austrije.

Ženska vrsta u katama u sastavu Vlatka Kiuk, Mihaela Petrović i Nika Jukić bila je treća nakon što je u dvoboju za broncu uvjerljivo nadvisila Austriju 5-0. Naše su djevojke u četvrtfinalu eliminarale Njemačku, a u poluzavršnici izgubile od Vijetnama.

U borbama Jelena Kovačević sa je do bronce u ktiglategoriji do 55 kg. Na startu je ostvarila dva uvjerljiva trijumfa protiv Slovakinje Zuzane Schwartzove 3-0 i Švicarke Maye Scharer 6-1. U četvrtfinalu uslijedio je minimalni poraz od predstavnice Malezije Syakille Krishnan Jefry s 1-0. Međutim, u repasažu Jelena je najprije eliminirala Ruskinju Anastasiju Kuznjecovu, a u borbi za treće mjesto na kraju sudačkim preglasavanjem i Slovakinju Janu Voytikevicovu.

U kategoriji do 61 kg Tina Marić je također, osvojila broncu. Do četvrtfinala Tina je svladala Makedonku Ana-Mariju Nestorovsku 6-0, sudačkim preglasavanjem Kanađanku Kamille Desjardins (1-1), te Srpkinju Andrijanu Vasović 5-0. U četvrzavršnici u susretu s Talijankom Nicole Forcellom nije bilo bodova, ali je naša predstavnica izgubila sudačkim preglasavanjem, Kasnije je zbog ulaska Talijanke u finale izborila dodatnu prigodu kroz repasaž boriti se za broncu. Prvo je porazila Bjeloruskinju Viktoriju Sadovskaju 3-1, a u odlučujućoj borbi sudačkim preglasavanjem Finkinju Emmu Aronen

Ivan Martinac u kategoriji do 75 kg je nakon uspjeha nad Nizozemcem Dylanom van Moerkerkom 2-0 u nastavku izgubio od kasnijeg finaliste, Japanca Daisuke Watanabea s 2-3. Međutim, naš reprezentativac je u repasažu izborio pobjede protiv Ukrajinca Igora Popoviča 5-0, Lee Chung Faija iz Honk Konga 2-0, Makedonca Enesa Smajlagića s 2-1, te Talijana Michellea Hasanija s 1-0. 

Ivan Kvesić zaustavljen je nadomak odličju u kategoriji do 84 kg. Izborio je tri startne pobjede nad Švicarcem Wassimom Farhutom 5-0, Makedoncem Petrom Spasenovskim 3-2 i Anesom Čongom iz BiH 4-2, da bi u četvrtfinalu izgubio od Japanca Arage Ryutara sa 6-4. U prvoj borbi repasaža Kvesić je minimalno svladao Nizozemca Briana Timmermansa 1-0, a u završnom susretu za broncu u kojem nije bilo bodova, medalju je sudačkim preglasavanjem u konačnici izborio Makedonac Berat Jakupi.

Od ostalih hrvatskih natjecatelja u Salzburgu Tomislav Stolar izgubio je u katama u prvoj borbi repasaža, a Ivan Ermenc zaustavljen je na trećoj prepreci. Vlatka Kiuk ispala je u 2. kolu pojedinačne konkurencije, u prvom dvoboju i Matea Cikoja

U borbama  Ana Lenard natjecanje je završila u četvrtfinalu (-61 kg), do 3. kola stigle su Ivona Tubić, Azra Saleš i Ivana Bebek (-68 kg), a drugo kolo bilo je završno za Moniku Berulec i Ljiljanu Pendić (-50 kg), te Mašu Martinović (+68 kg).

U muškoj konkurenciji u prvom nastupu ispao je Marijan Logarušić (-75 kg), te Boran Berak u 2. kolu kategorije do 60 kg, nakon što je bio slobodan u 1. kolu. 

Bila je to jedna od posljednjih provjera uoči EP, koje će se u Montpellieru održati od 5-8. svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije