Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Remetincu

Boksači sa zatvorenicima: 'Bilić je bio bogomdani talent, ali je završio u zatvoru zbog ubojstva'

boksači
Foto: Dražen Brajdić
30.09.2016.
u 17:57

- U Dalmaciji ima jako puno talentiranih momaka, no kao da predobro žive i nisu spremni podnijeti potrebnu žrtvu – odgovorio je Pijetraj

Boksački izbornik Leonard Pijetraj i olimpijac Hrvoje Sep jučer su proveli 75 minuta u druženju sa zatvorenicima i pritvorenicima zatvora u Remetincu. A njih 40-ak s velikim se zanimanjem raspitivalo o svijetu boksa koji je ljude s one strane zakona, ili one koji su na njegovu rubu, oduvijek intrigirao i magnetski privlačio.

Je li Don King uništio Tysona?

U zatvoru u kojem su neko vrijeme provele mnoge poznate javne osobe (Sanader, Mamić, Vidošević...), sportaši su boravili i s ove i s one strane brave. Pritvorenici su bili neki nogometaši, boksači, košarkaši... a svima njima u goste su dolazili Ćiro Blažević, Dražen Ladić, Cro Cop, Aco Petrović, Veselin Vujović, Ante Čačić...

Za dolazak boksača u Remetinec ovaj put nisu zaslužni ni suci ni pravosudni policajci, nego stručni referent za rad i slobodno vrijeme zatvorenika Mirko Kovčalija. Štoviše, Pijetraj i Sep došli su i s darom za policajce pa će u zatvoru ubuduće imati vreću i rukavice za boksački trening.

Između ostalog, zatvorenici su se zanimali kako se boduju boksački mečevi, je li pošteniji amaterski ili profesionalni boks, zašto Šivolija više nije izbornik, je li Hrgović trebao pobijediti Yoku u olimpijskom polufinalu i slično. Nama su pak najzanimljivija bila pitanja o Donu Kingu i Anti Biliću.

- Je li King uništio Tysona?

- Don King bio je u zatvoru, i to zbog ubojstva. Imao je kladionicu pa je bio opljačkan..., no nikad nije bio pravosudno gonjen zbog malverzacija u boksu. Jednom mi je rekao ovo: “Svi ovi moji crnci došli su k meni praznih džepova, a otišli su kao milijunaši i svi su na kraju rekli da sam ih pokrao.” Ja sam bio zadovoljan ugovorom koji smo Preskar i ja imali s njim, no kada je moj boksač nakon 19 borbi “pukao”, on je u tom slučaju ostao na gubitku jer je uložio pola milijuna USD, a dobio je malo. Ako sam ja zadovoljan svojom zaradom, neka on na meni zaradi i 100 milijuna USD - rekao je Pijetraj.

- Kada je Rahman nokautirao Lewisa i neočekivano mu uzeo naslov prvaka, dobio je samo 50 tisuća dolara, nakon čega mu je Don King odmah ponudio 10 milijuna dolara za uzvrat. Rahman je na to odmah pristao, ali kad je čuo koliko je King zaradio nije bio sretan - dodao je Sep.

Bogom dani talent u zatvoru

Tetovirani mladi Splićanin postavio je pitanje o tome zašto njegovi sugrađani ne uspijevaju u boksu.

- U Dalmaciji ima jako puno talentiranih momaka, no kao da predobro žive i nisu spremni podnijeti potrebnu žrtvu – odgovorio je Pijetraj te na primjeru Ante Bilića kazao da se mnogi nađu i u okruženju u kojem se ne bi smjeli naći.

- Bilić je bio bogomdani talent, mogao je boksati 10 rundi a da se ne umori i postati prvak svijeta, no završio je u zatvoru zbog ubojstva - dodao je Sep.

Osim što su pojeli jedan zatvorski ručak, Sep i Pijetraj imali su priliku obići Remke, kako prijestupnici između sebe zovu tu ustanovu. Izbornik i borac posjetili su dvije ćelije, ali i zatvorsku trgovinu u kojoj zatvorenici kupuju cigarete, kekse te dnevni i tjedni tisak. A na tim stranicama najviše ih zanimaju njihovo područje djelovanja (crna kronika) i sport.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije