Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAKI PRVAK

Spong slomio nogu: U depri sam...

Tyrone Spong
Twitter.com
17.04.2014.
u 10:56

- U depri sam. Ostao sam bez pojasa - izjavio je Spong istu večer na aerodromu vidno potišten. Ali nakon operacije u Floridi objavio je nešto bolje vijesti.

Glory održan u Istanbulu 12. travnja bio je zaista pravi spektakl. Gokhan Saki je pred svojom publikom postao prvak poluteške kategorije, pobijedivši opasnog Tyronea Sponga, favorita za naslov. Ali ta će se večer nažalost pamtiti i po lomu Spongove noge, kojem karijera ipak nije upitna.

U polufinalu turnira poluteškaša Gokhan Saki je tehničkim nokautom (borbu prekinuo liječnik) slavio protiv Australca Nathana Corbeta, a Spong nakon iscrpljujućeg i uzbudljivog meča protiv Brazilca Sauloa Cavalarija, jedinstvenom odlukom sudaca. Sve je bilo spremno za veliko finale koje su svi i očekivali. Spong protiv Sakija! Nažalost, borba dvojice vjerojatno najboljih poluteškaša svijeta, nije dugo potrajala. Nakon minutu i pol izmjene udaraca, Spong je uputio low kick, kojeg je Saki savršeno obranio. Surinamčeva potkoljenica pukla je baš kao i Andersonu Silvi u UFC-u. Mnogi su mislili da je jedna velika karijera gotova.

- U depri sam. Ostao sam bez pojasa - izjavio je Spong istu večer na aerodromu vidno potišten. Ali nakon operacije u Floridi objavio je nešto bolje vijesti.

- Želim poručiti mojoj obitelji, prijateljima i fanovima da sam dobro. Put kući bio je dug, no sretan sam da sam nazad na Floridi. Jutros sam imao operaciji i prošla je sjajno. Doktori su mi rekli da je bio čisti lom i uvjereni su da ću se potpuno oporaviti. Kažu da bih, ukoliko cijela rehabilitacija bude tekla dobro, mogao biti u treningu za borbu već za šest mjeseci. Vrlo sam optimističan. Hvala vam svima na vašoj podršci.

Gokhanu Sakiju nije bilo svejedno kada je vidio o kakvoj je ozlijedi riječ. U ringu mu je odmah prišao, zagrlio ga i počeo ga tješiti.

- Rekao sam Tyorneu koliko ga poštujem i koliko mi je žao zbog načina na koji je borba završila i što se tom prilikom ozlijedio. Tyrone je pravi ratnik i imam veliko poštovanje prema njemu i naravno da će krenuti po naslov kad se vrati.

Iako je lom brutalno izgledao, Saki misli da je zasluženo pobijedio.

- Šteta što se to dogodilo. Bilo bi bolje da je borba dulje trajala, radije bih volio da sam ju završio s nokautom. Nikada ne želite da se borba tako završi. Ali u isto vrijeme mislim da sam završio borbu, nije mi se posrećilo ili tako nešto. Tyorne je udario, a ja sam udarac nogom savršeno blokirao i vidjeli ste rezultat. To se događa kod udaraca nogom i ispravnog blokiranja.

Sličnog je mišljenja i Cor Hemmers, Gloryjev glavni operativac za talente.

- Možda neki ljudi govore da je Saki pobijedio uz pomoć sreće. Ali ustvari moraju shvatiti da ovakva vrsta obrane je iz Muay Thai i kickboksačkih udžbenika. Ako vaš protivnik baci low kick i vi ga savršeno obranite, ozlijedit ćete ga. Ta je obrana dizajnirana da ga ozlijedi, da više ne bi bacao takve udarce. Naravno, rijetko je da borac zadobije takvo ozbiljnu ozljedu, ali događa se - pogledajte Andersona Silvu nedavno u UFC-u. To je rijetkost, ali nije potpuno neočekivano - to je točno ono za što je takva obrana dizajnirana.

Iako mnogi fanovi što prije žele vidjeti eksplozivnog nokautera Sakija opet u ringu, Cor Hemmers ga želi ipak još malo ostaviti u miru.

- Imamo već na umu neke ljude za Sakijevu prvu obranu naslova, ali mislim da ga prvo moramo pustiti da malo uživa u pojasu. Da bi postao prvak, pobijedio je dva protivnika svjetske klase i to je vrlo posebna stvar. Siguran sam da se želi suprotstaviti svakome tko mu bude ponuđen.
 
Šef za talente imao je pravo, pred Sakijem su trenutno samo slatke muke, koje ga i ne muče baš puno, jer protivnike nikada nije birao.

- Sada sam ja prvak. Borit ću se s bilo kime koga Glory stavi ispred mene. Za mene nema razlike. Sada sam broj jedan i suprotstavit ću se svakome tko mi to bude htio oduzeti.

>> Bisping: Jedva čekam da razbijem tog idiota!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije