Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA S LEMMYJEM

Slobodan Maksimović - bivši nogometaš u pohodu na FFC-ov pojas

Slobodan Maksimović
Foto: Vecernji.hr
24.11.2015.
u 15:52

- U pripreme za ovaj meč sam ušao s 82 kilograma, ali ne kao većina boraca s naših prostora s puno masti, nego s puno mišića. Tako da od ovog što moram skinuti, skidam 70% mišića, a 30% masnoće. Ovo mi je sigurno i najteže skidanje u karijeri.

Slobodan Maksimović je bivši nogometaš, a danas MMA borac koji cilja na FFC-ov pojas u perolakoj kategoriji.  On će ovog petka u Rijeci, na sjajnoj FFC 21 priredbi, za svog protivnika imati odličnog parteraša i slovenskog borca Lemmyja Krušiča.

Maksimović je rođen i odrastao u Beogradu, a posljednje četiri godine sa svojom obitelji živi u Baselu. Profesionalni svijet slobodne borbe upoznao ga je 2010. godine. U svom debiju za FFC je svladao Patricka Perešu, a zatim i odradio borbu protiv Filipa Pejića, još jednog pretendenta za naslov. Iako su suci dodijelili pobjedu Pejiću, odlukom supervizora taj je ishod meča poništen te je borba proglašena neodlučenom.
Uoči nastupa u Rijeci, "Limp" nam je u intervjuu za Fight Site otkrio s kojim se renomiranim borcima pripremao za ovaj okršaj, koji dio priprema mu je ovom prilikom stvarao dosta problema, ali i kako je dobio nadimak koji se iz kruga prijatelja proširio i na MMA vode.

Gdje ste odradili pripreme i s kim ste se najviše pripremali za ovaj meč?

- Ove pripreme sam odradio u Njemačkoj, u MMA Spiritu iz Frankfurta. Riječ je o jednom od najboljih timova u Europi, barem što se tiče lakših kategorija. Mislim da je ovo možda i najbolja stvar koja mi se dogodila u posljednje tri godine. Inače, imao sam sreću da se u ovom timu nalaze imena kao što su budući Bellatorov prvak Daniel Weichel i Ivan Buchinger, M-1 prvak u kategoriji do 66 kilograma. Pored njih tu je bio i Max Coga, koji je fanovima Antuna Račića sigurno ostao u gorkom sjećanju.

Jeste li se bavili nekim drugim sportovima, kada i kako ste se odlučili za MMA?

- Cijeli život sam u sportu, ali se nikad prije MMA-ja nisam bavio nekim borilačkim vještinama. Trenirao sam nogomet čak devet godina i direktno s njega prešao na MMA, a u te me je vode uveo do tada najbolji srpski borac Dragan Gagi Tešanović. Pored njega, osoba koja mi je isto dosta pomogla je Aleksandar Radosavljević.

U profesionalni MMA svijet ste stupili prije pet godina. Koliko se današnji Slobodan Maksimović razlikuje od onog iz 2010. godine?

- Točno tako, 2010. sam se počeo profesionalno baviti ovim sportom. Mislim da se od tada puno razlikujem po stilu borbe te sam napredovao u svim segmentima u odnosu na tu godinu. Svi ljudi koji me poznaju, znaju da sam veliki radnik. Tada sam se, između ostalog, natjecao u kategoriji do 77 kilograma i to je isto značajna razlika u odnosu na današnju situaciju. Smatram da još uvijek imam puno prostora za napredak i namjeravam trenirati još više i jače.

U posljednjem nastupu za FFC ste se borili protiv Filipa Pejića. Iako su suci dodijelili pobjedu Pejiću, odlukom supervizora ishod meča je poništen te je borba proglašena neodlučenom. Kako ste vi doživjeli taj meč i tu odluku?

- Što se tiče tog meča, više mi ga je glupo spominjati i pričati o njemu jer sam u početku bio ogorčen, a pogotovo kada sam odgledao borbu, tada mi je trebalo neko vrijeme da progutam tu nepravdu. To je sada iza mene, a jedino o čemu razmišljam je Lemmy i samo me ta borba zanima. Sve borbe prije ove su iza mene i više me ne zanimaju. Poslije ovog meča će bit prilika za opet pobijediti Pejića i time ga spustiti na zemlju, ali dok ne dođe ta prilika, ne želim više trošiti energiju na taj meč.

I Vi i Lemmy Krušič ste dobri u parteru, nerijetko susreti takvih boraca završavaju u stojci, kako će se po Vama odvijati situacija u ringu?

- Lemmy je poznat po tome da privodi sve mečeve u parter, ali mislim da mu u ovom meču neće proći ta taktika, tako da ćemo gledati borbu u stojci. Iskreno, ne gledam previše na to što će on učiniti, u ovaj borbu ulazim sa svojom taktikom i idem završiti meč, a ako kojim slučajem ode na tri runde i na to sam spreman.

Gdje bi Vam Krušič mogao stvarati najviše problema, a gdje ste vi u prednosti u odnosu na njega?

- Ne obazirem se na to gdje bi me on mogao ugroziti. Ne podcjenjujem ga, svjestan sam odakle mi može prijetiti opasnost, ali meč će ići onako kako ja izaberem i u njegovom slučaju koliko mu ja dozvolim, a ne namjeravam mu dozvoliti puno prostora.

Je li istina da za nastupe u perolakoj kategoriji skidate dosta kilograma, kako se nosite s tim, dosta zahtjevnim, procesom i jeste li ikada razmišljali o prelasku u višu kategoriju?

- U pripreme za ovaj meč sam ušao s 82 kilograma, ali ne kao većina boraca s naših prostora s puno masti, nego s puno mišića. Tako da od ovog što moram skinuti, skidam 70% mišića, a 30% masnoće. Ovo mi je sigurno i najteže skidanje u karijeri. Već sam osam tjedana na dijeti i muka mi je više od toga. Što se tiče prelaska u višu kategoriju, to ćemo vidjeti nakon ovog meča. Budem li ispod svojih performansi i ubije li me skidanje kilaže te ako mi se nakon meča ona jako brzo vrati, postoji mogućnost da se prebacim u kategoriju do 70 kilograma.

Koja se priča skriva iza nadimka "Limp"?

- Hahaha, priča iza 'Limpa'... to je više nadimak za moje prijatelje i ljude koji me jako dobro poznaju, ali evo, postao je i nadimak za MMA. Kao klinac sam igrao igrice, točnije Counter Strike i tamo mi je nadimak bio 'Limp Bizkit', naravno, po američkom bendu. Društvo s igrica me tako počelo nazivati 'Limp' te me je Dragan Tešanović, koji me je i upoznao na igricama kao 'Limpa', poslije počeo svima tako predstavljati.

Smatrate li da bi Vam pobjeda nad Krušičem trebala donijeti borbu za naslov prvaka?

- Pa mislim da je realna priča da se poslije ovog meča borim za pojas, ali opet kažem, u ovom me trenutku ne zanima me ništa osim Lemmyja tako da oko pojasa i te cijele priče možemo porazgovarati tek nakon meča. Do tada je Krušič jedina osoba o kojoj možemo pričati.

Tijekom karijere ste nastupali za nekoliko organizacija, kakav je dojam na Vas ostavio FFC?

- Pazite, FFC je sigurno najjača organizacija na ovim prostorima, a što se tiče Europe i tu sigurno pripada samom vrhu. Čast mi se boriti na tako velikom turniru, a pored svega, čelnici FFC-a su totalno korektni prema meni tako da imam samo riječi hvale za tu organizaciju.

>> Upoznajte sjajnog borca kojem je želja ući u FFC ring uz žestoke riffove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije