Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barboza savladao Melendeza

Ševčenko bolja od Holm, a Ngannou ekspresno riješio Mihajlovića

Holm - Ševčenko
Foto: Youtube Screenshot
24.07.2016.
u 12:05

Puno se kvalitetnijom pokazala muay thai borkinja Ševčenko, koja je taktički nadvladala bivšu boksačku prvakinju.

UFC on FOX 20 donio je veliku pobjedu Valentine Ševčenko, koja je u borbi na pet rundi apsolutno nadvladala bivšu prvakinju Holly Holm. Edson Barboza je u sličnoj maniri bio bolji od Gilberta Melendeza, dok je Francis Ngannou savladao Bojana Mihajlovića, no ostat će dojam da je Herb Dean kiksao i borbu prekinuo prerano, piše Fight Site.

Borba Holly Holm i Valentine Ševčenko bila je upravo onakva kakva se očekivala. Taktička borba na nogama uz povremeno rušenje (Ševčenko), gdje se gotovo svaki udarac brojao u konačni skor. I u takvoj borbi puno se kvalitetnijom pokazala muay thai borkinja Ševčenko, koja je taktički nadvladala bivšu boksačku prvakinju.

Zapravo, borba je imala neki svoj tijek, gdje je prva runda pripala boljoj i preciznijoj Holly Holm, da bi s vremenom Ukrajinka iz Perua izgledala sve opuštenije i konkretnije. Ševčenko je nevjerojatno dobra bila iz kontra udaraca, posebno u posljednje dvije runde, kad je Holm bila svjesna da je u minusu te da mora napasti. Kretanje, preciznost, ritam… Apsolutno sve je bilo na strani Valentine Ševčenko, kojoj su na kraju sva tri suca dala prednost u četiri runde. Bila je to jedna vrlo zanimljiva i dinamična borba, no bez nekih prijelomnih trenutaka koji su je odlučili. Bilo je to klasično nadmetanje i skupljanje bodova, a na kraju ih je više skupila Ševčenko, koja će tražiti put prema revanš borbi protiv Amande Nunes, trenutne UFC prvakinje.

 

Nešto slično viđeno je i u sunaslovnoj borbi, gdje su se sastali Edson Barboza i Gilbert Melendez, koji se vratio nakon suspenzije. I bio je to najbolji Barboza kojeg smo do sada gledali, čak bolji od onog iz prošle borbe gdje je savladao Anthonya Pettisa. Znalo se da Melendez mora skratiti distancu ukoliko nešto misli napraviti u toj borbi, ali fantastično kretanje i još bolji kickovi Brazilca to jednostavno nisu dozvolili. Imao je bivši Strikeforce prvak svoju priliku, kad je u drugoj rundi napokon pogodio i uzdrmao Barbozu, no ovaj se izvukao iz te situacije te nastavio kontrolirati borbu do kraja. Apsolutno zaslužena pobjeda Edsona Barboze.

Francis Ngannou također nastavlja dominantno, a svoje je snagu prezentirao i  protiv Bojana Mihajlovića. Nije to bila previše aktivna borba, zapravo punu prvu minutu borci su se gledali i čekali, da bi prvi napao srpski borac, koji je promašio “overhand”. Idući napad pripao je Kameruncu i tu je već bilo gotovo. Pogodio je Mihajlovića te ga pogurao uz ogradu, a tamo ga pogađa još dva puta te srpski borac pada na pod. Ngannou je brzo u ‘mountu’, gdje plasira dva udarca, no Mihajlović nakon toga dolazi do pozicije odakle se uspješno brani. Udarci se nastavljaju, no bez nanošenja ozbiljne šteta, a onda Herb Dean uskače i prekida borbu. Iako je bila dominantna pozicija, Mihajlović se uspješno branio i bio je potpuno pri svijesti, pa ostaje dojam da je ponajbolji svjetski sudac ovaj prerano reagirao, odnosno da je trebao dozvoliti Mihajloviću priliku da se vrati u borbu. No, prekid je došao i Ngannou je vlasnik niza od tri nokaut pobjede u UFC-ovoj teškaškoj diviziji.

Glavni program otvorila je borba Felice Herrig i Kailin Curran, a Herrig je pokazala kako joj je pauza dobro došla te je slavila gušenje nakon samo dvije minute borbe. Uspjela je srušiti Havajku, nakon čega joj dolazi do leđa, odakle je uspjela uhvatiti vrat. Curran se borila koliko god je mogla, no na kraju joj nije preostalo ništa drugo nego tapkati.

Uvodni program donio je nokaut pobjede Eddiea Winelanda protiv Frankiea Saenza, čime je Wineland zadržao posao u UFC-u i potencijalnu novu priliku za napad na vrh. Darren Elkins je nastavio dobar niz, odnosno došao je do treće pobjede za redom, a ovog puta je nastradao Godofredo Pepey.  Kamaru Usman savladao je Alexandera Yakovleva u jednoj od najdosadnijih borbi koje smo mogli gledati posljednjih godina, a slično dominantan bio je i Michel Prazeres protiv J.C. Cottrella.

Brzi oporavak od poraza protiv Donalda Cerronea brzo je zaboravljen kod brazilskog kauboja Alexa Oliveire, koji je bio bolji od Jamesa Moontasrija. Jason Knight je možda nova mlada zvijezda perolake kategorije nakon pobjede protiv Jima Alersa, a cijeli event otvorila je teškaška borba u kojoj je Luis Henrique prvo izdominirao, a nakon toga i nokautirao Dmitryja Smoliakova.

UFC on FOX 20 – Rezultati

Valentina Shevchenko def. Holly Holm – jednoglasna sudačka odluka
Edson Barboza def. Gilbert Melendez – jednoglasna sudačka odluka
Francis Ngannou def. Bojan Mihajlović TKO (R1 1:34)
Felice Herrig def. Kailin Curran – SUB (R1 1:59)

Eddie Wineland def. Frankie Saenz TKO (R3 1:54)
Darren Elkins def. Godofredo Pepey – jednoglasna sudačka odluka
Kamaru Usman def. Alexander Yakovlev – jednoglasna sudačka odluka
Michel Prazeres def. J.C. Cottrell – jednoglasna sudačka odluka

Alex Oliveira def. James Moontasri – jednoglasna sudačka odluka
Jason Knight def. Jim Alers – podijeljena sudačka odluka
Luis Henrique def. Dmitry Smoliakov – SUB (R2 3:58)

Komentara 2

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:13 24.07.2016.

može netko Bojanu dan poslije reć što ga je snašlo ... ipak bi bilo u redu da sazna

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
14:19 24.07.2016.

super su cure izgledale na vaganju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije