Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Te-kvon-do

Šest zlata Hrvatima, "metalke" najbolje kod žena

Te-kvon-do, Croatia Open
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/11
16.11.2014.
u 12:54

Za najboljeg borca turnira proglašen je Splićanin Lovre Brečić koji je protutnjao kroz konkurenciju (63 kg) napravivši u šest borbi razliku bodova od "plus 54"

Prvog dana 20. Croatia Opena u te-kvon-dou, jednog od kvalifikacijskih turnira za OI u Riju, hrvatski su seniori i seniorke osvojili čak 21 medalju. Turnirsku pobjedu u zagrebačkoj Areni u subotu su slavili Kristina Tomić (49 kg, Osvit), Matea Jelić (67 kg, Knin), Marina Sumić (62 kg, Metalac), Marko Maljković (54 kg, Osvit), Vedran Golec (preko 87 kg, Jastreb) i Lovre Brečić (63 kg, Marjan) koji je ujedno i najbolji borac turnira s razlikom bodova "plus 54" u šest borbi. 

Splićanin Brečić je u finalu pobijedio klupskog kolegu Marića sa 14:5, a njihov klub Marjan je treći u ukupnom poretku, iza reprezentacija Srbije i Poljske. Najbolja ekipa ženskog dijela turnira jest zagrebački Metalac čije su cure osvojile pet medalja, a najboljom seniorkom proglašena je Mađarica Kotsis koja je u finalu pobijedila dubravašicu Martinu Zubčić (5:4).

Zubčić je jedna od petero Hrvata koji su nastupili u finalu, ali su se morali zadovoljiti srebrom. Osim bivše europske prvakinje, u finalu su se borili još i Gabrijela Jurišić (53 kg, Zaprešić), Melani Adamić Golić (73 kg, Zaprešić), Piero Marić (Marjan, 63 kg), Dinko Šegedin (80 kg, Korčula). Treće mjesto osvojili su Ines Kovač (preko 73 kg, Metalac), Mateja Kunović (49 kg, Banija Pandas), Tena Marinović (46 kg,Metalac), Ivana Babić (57 kg, Marjan), Stipe Jarloni (58 kg, Knin), Fabijan Brčić (74 kg, Radnik Križevci), Antonio Divković (63 kg, Dubrava) i Antonija Žeravica (62 kg, Orion) te sestre Radoš iz Metalca. Mia je osvojil broncu u kategoriji preko 73 kg, a europska prvakinja Iva do 73 kg. Ona je u polufinalu neočekivano izgubila od Melani Adamić Golić, a poraze prije očekivane razine doživjeli su još neki naši vodeći borci kao što su Nikola Bojo (87 kg), Petra Matijašević (67 kg), Tanja Rastović (57 kg) te bivši svjetski prvak Filip Grgić kojem se to dogodilo protiv dvostrukog svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika iz Londona Španjolca Joela Gonzaleza Bonille.

Domaća publika imala je priliku na djelu vidjeti i dvije hrvatske svjetske juniorske prvakinje - Ivanu Babić (57 kg) i Mateju Jelić (67 kg). Splićanka Babić je u polufinalu izgubila od kasnije pobjednice Mađarice Kotsis, a Kninjanka Jelić je osvojila turnir pobijedivši u finalu sa 6:0 Franku Anić, Korčulanku koja nastupa za Sloveniju.

Jednu od najuvjerljivijih finalnih pobjeda izborila je Marina Sumić koja je u borbi za zlato i 10 kvalifikacijskih bodova za Olimpijske igre pobijedila Njemicu Anu Lennu Fromming.

- Već duže vrijeme izbivamo iz Hrvatske po natjecanjima, u lovu za te olimpijske bodove, pa sam uživala nastupati pred svojom publikom. Došli su me bodriti moji, imala sam i svoje navijače i to mi je puno značilo u ovoj "svetoj misiji" borbe za olimpijske bodove. Prije ovog turnira sam na svjetskog rang-ljestvici bila 15., a samo prvih šest ide izravno na Olimpijske igre - kazala je Marina Sumić.

Na zagrebačkom turniru G1 kategorije nastupilo je 1150 sudionika iz 39 zemalja, a trebalo ih je biti i više no nisu svi iskoristili uplaćenu kootizaciju od 75 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije