Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TE-KVON-DO

Šest medalja u Beogradu: Zlato za L. Zaninović, Goleca i Radoš

Taekwondo
Foto: Večernji list
1/4
20.10.2014.
u 12:30

Europska prvakinja Iva Radoš po treći puta uzastopce pobijedila je olimpijsku pobjednicu Milicu Mandić, ovaj put u njenom gradu.

Na Galeb Openu u Beogradu, turniru koji se boduje za odlazak na Olimpijske igre u Riju, čak šestero hrvatskih reprezentativaca osvojilo je odličja. A to je značilo prvo mjesto za reprezentaciju Hrvatske na turniru na kojem je nastupilo oko 500 seniora i seniorki.

Od šest hrvatskih postolja čak tri su bila zlatna, ono na koje su se popeli Lucija Zaninović (49 kg), Iva Radoš (73 kg) i Vedran Golec (preko 87 kg). Četiri pobjede za takvo što trebalo je Luciji Zaninović (49 kg) koja je nanizala Turkinju Cidem (18:7), Hrvaticu Tomić (19:1), Brazilku Sing (8:1) te Ruskinju Igumenovu (1:0, zlatni bod).

Jednak broj pobjeda izborio je i teškaš Golec koji se u prva tri kola uspješno obračunao sa hrvatskim susjedima. Najprije sa Srbima Đorićem (6:0) i Vukelićem (5:2), a potom i sa Slovencem Trajkovićem (4:3). U finalu europski je doprvak na zlatni bod pobijedio Britanca Walkera (1:0).

Europska prvakinja Iva Radoš nadjačala je Španjolku Padillu (13:0), Njemicu Brandl (8:0), a potom, po treći put uzastopce, i olimpijsku pobjednicu iz Srbije Milicu Mandić (3:1). Nakon Dutch Opena i Europskog prvenstva u Azerbajdžanu, Ivi je to pošlo za rukom i u Beogradu, na turniru kojeg organizira njen klub Galeb.

>> Marko Mutak brončani na Europskom taekwondo prvenstvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije