Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati u četvrtfinalu

Sep: Radujem se što se borim s dvostrukim prvakom svijeta

22.09.2015., Zagreb - Filip Hrgovic i Valent Sinkovic na treningu u boksackom klubu Leonardo. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
10.10.2015.
u 08:33

Hrgović za odličje protiv borca kojeg je nadjačao u finalu juniorskog SP-a

Na SP-u u Dohi, Hrvatsku će u današnjim četvrtfinalima po prvi puta u povijesti predstavljati dvojica boksača. Učinak Hrvata u Kataru zasad je stopostotan jer se ovdje nadmeću samo dvojica, a iza njih su samo pobjede. Poluteškaš Hrvoje Sep (81 kg) slavio je već dvaput, a superteškaš Filip Hrgović (+ 91 kg) jednom.

Leo: Griješiti više ne smiju

Obojica članova Boksačkog kluba Leonardo u osmini finala nisu bila u opasnosti. Doduše, znao je i Bugar Petar Belberov "klepiti" Hrgovića, ali ne dovoljno često i dovoljno dobro da bi ugrozio europskog prvaka. Stoga i jest na koncu bilo tri puta po 30:27, što je rezultat s kojim je i Sep slavio, i to protiv australskog prvaka Aarona Spagnola.

– Nisam baš zadovoljan kako sam boksao. Bio sam malo uspavan jer sam tu već tjedan dana, a nisam se borio do sad. No, vjerujem da ću u sljedećem meču biti daleko bolji i jedva čekam tu borbu. Hvala Hrvatima koji su došli za nas navijati. Malo nas je al' nas ima. Ako Bog da, idem po medalju – zborio je Hrgović (23) kojem će prepreka za polufinale biti francuski vršnjak Tony Yoka, borac kojeg je 2010. pobijedio u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva.

Puno veća prepreka čeka njegova klupskog kolegu Hrvoja Sepa (29) koji se, premda je teži ždrijeb teško i zamisliti, raduje okršaju s dvostrukim svjetskim prvakom Kubancem Juliom Cesarom La Cruzom:

– Taktički sam odradio kako je bilo zadano, a i dobio sam svaku rundu što je bilo jako bitno. U subotu boksam sa svjetski prvakom i s obzirom da želim biti najbolji to je nekako i najpoštenije da se za medalju borim upravo s njim. Dosad smo imali nekoliko međusobnih ogleda i u jednom sam bio vrlo blizu pobjede pri čemu su njegovi treneri rekli da sam ja zapravo trebao pobijediti. Veselim se tom dvoboju.

Kao i obično, bez obzira na uvjerljive bodovne pobjede, najkritičniji je bio izbornik Leonard Pijetraj:

– Prvi cilj smo postigli, a to je da dođemo do borbe za medalju. U osmini finala bilo je pogrešaka koje se u četvrtfinalu neće praštati, no poradit ćemo na tim stvarima. Dečki će spremni dočekati borbe za odličja.

I La Cruz na konopcima

Inače, Sepov slavni suparnik proživljavao je teške trenutke protiv Britanca Buatsija koji ga je imao u trećoj na konopcima, no ni to nije ugrozilo La Cruzovu pobjedu jer je u tom trenutku bio bodovno u velikoj prednosti.

Među preostalih 80 boksača u konkurenciji (po osam u svakoj od deset kategorija) najviše je Kubanaca, čak devet, a u borbe za odličja će po sedam Azerbajdžanaca i Uzbekistanaca.

>>Hrvoje Sep i Filip Hrgović ušli među osam najboljih na svijetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije