Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNIORSKO SP U BOKSU

Senzacionalni Hrvati: Filipi, Plantić i Prtenjača u finalu

boks
Sanjin Strukic/Pixsell
23.04.2014.
u 23:58

Sva tri naša borca nastupit će na ovo ljeto na Olimpijskim igrama mladih u Kini.

Zadranin Toni Filipi (teška, 91 kg) te Sesvećani Luka Plantić (srednja, 75 kg) i Luka Prtenjača (velter, 69 kg) izborili su finale Svjetskog juniorskog prvenstva u boksu koje se održava u Sofiji.

Filipi je u polufinalu bio vrlo uvjerljiv protiv Korejca Kima (3-0), a Plantić je nadboksao Ukrajinca Gadžijeva (3-0). Najatraktivnije je polufinalni meč okončao Luka Prtenjača, koji je u dvoboju s Bjelorusom Adzinajuom suca u ringu natjerao da prekine borbu. Prtenjača je eksplodirao tek nakon što je izgubio prvu rundu. U drugoj je “izbombardirao” protivnika te je u trećoj, nakon dva brojenja, ta borba prekinuta.

Finalne borbe na rasporedu su u četvrtak u 13 sati po hrvatskom vremenu, a više finalista ovog prvenstva od Hrvatske ima samo Kazahstan (4), dok su iza Lijepe Naše boksačke velesile kao što su Kuba (2), Rusija (2) i SAD (2).

Sva tri naša borca nastupit će na ovo ljeto na Olimpijskim igrama mladih u Kini.

>> Filipi, Plantić i Prtenjača osigurali medalje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije