Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb u lošem sjećanju

'Riskirao sam život protiv Cro Copa, a onda uslijedi takva sramota'

Mirko Filipović, Pavel Zhuravlev
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
11.10.2016.
u 21:59

Regionalna publika ga je imala prilike prvi put ozbiljnije upoznati na K-1 WGP Finalu 2013. u zagrebačkoj Areni gdje je stigao do polufinala.

81 profesionalni kick boksing dvoboj uz impresivnih 69 pobjeda, 13 profesionalnih boksačkih nastupa i poduža lista vrlo vrijednih amaterskih i profesionalnih titula – sukus su iznimno uspješne karijere ponajboljeg ukrajinskog udarača Pavela Zhuravleva. “Caiman” je u vitrinu spremio i skalpove velikana poput Gohkana Sakija, Benjamina Adegbuyia, Ismaela Londta, Sahaka Parparyana… Zhuravlev je danas član Gloryjevog rostera i prvak FFC-a u poluteškoj kategoriji te mu u 33. godini karijeri još uvijek ide prema naprijed. Dojam je da su najbolji dani tek pred njim, piše Fight Site.

Regionalna publika ga je imala prilike prvi put ozbiljnije upoznati na K-1 WGP Finalu 2013. u zagrebačkoj Areni gdje je stigao do polufinala. U Tokiju je svladao Brazilca Saula Cavalarija u dvoboju posljednje šesnaestorice da bi u hrvatskoj metropoli najprije pobijedio Rumunja Catalina Morosanu što mu je u polufinalnom dvoboju donijelo obračun s domaćim herojem Mirkom “Cro Cop” Filipovićem. Sjajan okršaj za pamćenje pred prepunom Arenom Zagreb je otišao na stranu hrvatskog borca, no Ukrajinac iz Zagreba nije otišao razočaran. Bio je to uz osvajanje Superkombatovog GP-a, najveći uspjeh do tada u njegovoj karijeri.

Razočaranje je, naime, tek uslijedilo. Ukrajinac je jedan od onih boraca koji više od tri i pol godine čeka na svoj mukotropno zarađen novac. K-1 mu nikada nije platio iznos od 50 tisuća dolara koliko je prema ugovoru iznosio plasman u polufinale. Razočarani borac je najprije pokušao komunicirati s ljudima koji vode nekoć slavnu kick boksing promociju, no bezuspješno. Hoće li ikada dobiti teško zarađeni novac nije siguran, no u razgovoru za Fight Site potvrđuje da će se boriti do kraja i da neće odustati.

“Zašto bih odustao? To je moj krvavo zarađeni novac koji mi nije plaćen. Odradio sam dva meča u istoj večeri, borio se protiv najboljih boraca svijeta, potrošio sam gomilu novca i vremena na pripreme za taj K-1 WGP Finale. Svaki put kada ulazite u ring s borcima kalibra Mirka Filipovića vi riskirate svoj život. Za tako nešto očekujete da ćete biti pošteno plaćeni”, kaže Ukrajinac i dodaje da se radi o prvoklasnoj sramoti i skandalu neviđenih razmjera.

“To je naprosto sramotno jer se radi o promociji koja je nekoć bila simbol čitavog sporta. Ne razumijem kako tim ljudima nije neugodno. Skrivaju se i ne javljaju na telefone. Pokušao sam kontaktirati ljude iz K-1 na razne načine. Među ostalim i telefonski i e-mailom. Nikada nisam dobio nikakav odgovor. Nisu mi se čak niti ispričali što me nisu  platili.”

Pavel je dodatno razočaran jer je kao mladić oduvijek sanjao da će se boriti na K-1 WGP Finalu, slavnom ringu gdje su titule osvajali Ernesto Hoost, Mark Hunt, Remy Bonjasky…

“Izuzetno sam razočaran činjenicom da sam prevaren od strane tako slavne promocije. K-1 je oduvijek bio moj glavni cilj u karijeri. Radi se o legendarnoj kick boksing promociji koja je bila simbol čitavog sporta. Ovo što su učinili nakon posljednjeg K-1 WGP Finala sudionicima, a među njima i meni, je sramotno. Čak nam nakon svega nisu niti objasnili zašto nam novac nije sjeo. Samo su nestali.”

Iako je od Finala prošlo tri i pol godine, Zhuravlev ne odustaje

“Predsjednik K-1 Mike Kim je obećao isplatu od 50 tisuća dolara tijekom ožujka 2013. godine. Prošlo je više od tri godine i sada mi se isplata čini kao čudo. No, ja vjerujem u čuda i vjerujem da ću dobiti novac. Trenutačno nisam u kontaktu s ljudima iz K-1 organizacije”, zaključuje Zhuravlev.

Unatoč milijunskom dugu koja nakoć slavna promocija ima prema sudionicima World Grand Prix Finala, K-1 je odlučio organizirati čak dvije priredbe u susjedstvu. 23. listopada u Beogradu će se održati K-1 WGP Euro, a za početak prosinca je najavljen novi turnir u bosanskohercegovačkoj Tuzli. Jedan od prevarenih boraca sa zagrebačkog K-1 WGP-a je i slavni Sarajlija Dževad Poturak. On je na najavu priredbe u Tuzli javno obznanio da je i njemu nekoć uspješna promicija i dalje dužna novac iz 2013. te je pozvao svoje kolege borce na bojkot organizacije koja ne plaća borce.

Komentara 2

KI
killthesnake
06:47 12.10.2016.

U Hrvatskoj 26000 radnika radi a ne prima plaću , dali se njih pita kako im je ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije