Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cormier naslijedio jonesa

Pogledajte kako je Weidman kanonadom udaraca pretukao Belforta

Chris Weidman
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
25.05.2015.
u 08:55

Andrei Arlovski nastavlja impresivno te je bivši prvak vjerojatno samo jednu pobjedu od prilike da se ponovno popne na tron.

U Las Vegasu u poznatoj MGM Grand Garden Areni održan je UFC 187. Već je sam popis borbi s dva meča za titulu prvaka najavljivao spektakl, a spektakl smo i doživjeli. Daniel Cormier naslijedio je pojas Jona Jonesa savladavši Anthonya Johnsona gušenjem u trećoj rundi, a uvjerljiv je bio Chris Weidman, koji je sredinom prve runde završio Vitora Belforta, piše Fightsite. Vrijedi spomenuti i sjajnog Andreia Arlovskog, odnosno njegovu nokaut pobjedu protiv Travisa Brownea.

Ne znamo gdje je bio Jon Jones za vrijeme trajanja ovog eventa, ali sigurno mu nije bilo lako vidjeti kako njegov veliki protivnik, Daniel Cormier, stavlja pojas oko svog pasa. Odnosno, stavio mu ga je Anthony Johnson, borac kojeg je on savladao gušenjem u trećoj rundi, nakon što je preživio nekoliko izuzetno neugodnih situacija.

Već na samom početku prve runde Cormier je bio ozbiljnije uzdrman, a Johnson je svim silama pokušavao iskoristiti svoju eksplozivnost. No, Cormier je izdržao i došao do rušenja, a kako su sekunde prolazila, tako je Johnson bio sve sporiji, odnosno agresija je padala. Cormier je to koristio za rušenja i kontrolu, no u drugoj rundi je ponovno uzdrman, nakon high kicka. I tad se spasio, ponovno došao do rušenja te iskontrolirao rundu do kraja.

Treća runda dala je odgovor na pitanja koliko je Johnson opasan kako borba odmiče, budući da je većinu pobjeda ostvarivao u prvim minuta. I odgovor smo dobili, no ne baš najbolji za 'Rumblea'. Treću rundu se vidjelo da mu je tank prazan, Cormier je to iskoristio, srušio ga, uhvatio mu leđa, a na kraju i došao do pobjede gušenjem te pojasa UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji oko svoga pasa.

A podosta lako je do obrane svog pojasa došao Chris Weidman. Istina, bio je ugrožen istekom prve minute, nakon jedne serije Vitora Belforta, koji je žestoko nasrnuo, ali iako je Weidmanu razbio arkadu, većina udaraca završila su u bloku. Malo nakon toga prvak je došao do rušenja i 'full mounta' iz kojeg je Belfort pokušao izaći, ali je to završilo s Weidmanom na njegovim leđima te ground n' poundom sve do prekida borbe, nakon samo tri minute prve runde.

Donald Cerrone je došao do svoje osme pobjede u nizu, a ponovno je presudio "high kick". On i John Makdessi odradili su jednu potpuno izjednačenu stand up borbu, čemu u prilog govori i statistika (73:72 za Makdessia u udarcima). Ipak, presudio je onaj krajem druge runde. Lijevi high kick Cerronea sjeo je glavu kanadskog borca, a on je reagirao tako da je tražio prekid. Brzo smo dobili objašnjenje, Makdessiu je pukla vilica i više nije bio u stanju nastaviti borbu, što je velika šteta, jer ni u jednom segmentu nije bio lošiji od svog protivnika.

Andrei Arlovski nastavlja impresivno te je bivši prvak vjerojatno samo jednu pobjedu od prilike da se ponovno popne na tron. On i Travis Browne su pružili vjerojatno najbolju rundu ove godine, unutar svih UFC-ovih evenata, a akcija je počela već od prve sekunde. Nije prošlo niti pola minuta, Arlovski je Hapu imao na staklenim nogama, no gorostas s Havaja je izdržao, kao i još jedan nalet krajem druge minute. U jednom trenutku je i on izvukao nešto iz svog arsenala te desnim krošeom iz kontre srušio Arlovskog, koji se ipak uspio vratiti u borbu, i fizički i mentalno te još jednom opasno napasti te 20 sekundi prije kraja runde prisiliti suca na prekid, kojim je došao do treće pobjede od povratka u UFC.

Dvije borbe u muha kategoriji donijele su pobjede favoritima, odnosno Josephu Benavidezu i Johnu Dodsonu, i to jednoglasnim odlukama. Oni su točno dovoljno bili bolji od Johna Morage, odnosno Zacha Makovskya, a bolji od Josha Burkmana bio je Dong Hyun Kim, uhvativši mu ruku sredinom treće runde.

Vjerojatno najnesretniji borac u UFC-u je Uriah Halla. On je doživio svoj treći poraz u šest mečeva, a gotovo tragična je činjenica da su sva tri došla podijeljenom odlukom. I ovdje je bilo gusto, a dva suca su ipak presudila u korist Rafaela Natala. No, ovo je jedan od onih mečeva gdje možete postaviti sto sudaca i velika je vjerojatno da bi odluka bila 50-50. Uriah Hall jednostavno nema sreće sa sudačkim odlukama, iako je ponovno prezentirao odličan nastup.

Borba Rose Namajunas i Nine Ansaroff nije se održala zbog visoke temperature Ansaroff, koja je dan ranije pala i na vaganju, a do pobjeda su došli Colby Covington nad Mikeom Pyleom, zadržavši niz neporaženosti, kao što je neporažen i Islam Makachev, koji je zadovoljio u svom debiju, slaveći odlukom. Do uvjerljive je pobjede napokon došao i Justin Scoggins, veliki talent muha kategorije.

UFC 187:

Daniel Cormier def. Anthony Johnson via Prisiljavanje na predaju (RNC) at 2:39, R1

Chris Weidman def. Vitor Belfort via TKO (Strikes) at 2:53, R1

Donald Cerrone def. John Makdessi via TKO (Strikes) at 4:44, R 2

Andrei Arlovski def. Travis Browne via TKO (strikes) at 4:41, R1

Joseph Benavidez def. John Moraga via Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

>>Miočić nije prošao bez ozljede protiv Hunta – slomio je šaku na njegovu licu

Komentara 2

ZA
zambezi
10:01 25.05.2015.

Ak ima nesto krvavije mozda?

ZA
zambezi
10:01 25.05.2015.

Ak ima nesto krvavije mozda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije