Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepa Elena

Pogledajte kako izgleda trening prekrasne Miss sporta Hrvatske

Elena Dizdar
Foto: Direkcija Miss sporta Hrvatske
1/9
26.08.2015.
u 17:35

– Najdraža mi je Martina Zubčić. Ona i Sandra Šarić sve su nas zapalile za te-kvon-do. Zbog njih sam i ja počela trenirati – kaže Elena Dizdar za sportski tjednik Max!

Imala je polomljeni prednji križni ligament kada je sa 15 godina polagala za 1. dan za zvanje razine crnog pojasa. S ozlijeđenim koljenom razbijala je daske, a nakon toga uslijedila je duga rehabilitacija. Nova Miss sporta Hrvatske, tekvondašica Elena Dizdar (17), imala je trnovit početak sportske karijere, ozljedu za ozljedom, ali nikad nije odustala. Danas, kad se toga prisjeća, nabaci osmijeh na lice.

– Bilo je to 2013. godine. Samo tjedan dana nakon što sam postala doprvakinja države, na bezazlenom sparingu puknuo mi je prednji križni ligament lijeve noge. No, rekla sam si: "Moram razbiti te daske čak i ako budem trebala na operaciju." Za operaciju nije bilo potrebe. Riješili smo to konzervativnim putem, a povratak je trajao pet mjeseci – priča Elena koja je dan nakon osvojene titule najljepše sportašice Hrvatske, u lipnju, otišla na ljetovanje u Vodice. Iznenadilo ju je kada su joj u prolazu govorili: "Ti si ona mala Miss sporta, iz novina!".

Na snimanju u Invictus fitness teretani na zagrebačkim Vrbanima svi pogledi bili su uprti u nju. Zgodna gimnazijalka već je počela s treninzima, a slijede i pripreme u Solinu. Od 2016. godine bit će seniorka pa kaže, želi sada nadoknaditi sve što je propustila. A propustila je mnogo, pola juniorske karijere.

Borba s mononukleozom

– Naime, baš kada sam zaliječila koljeno u listopadu iste godine, ulovila me mononukleoza. Izgleda da sam je vukla dulje vrijeme, s njom trenirala i borila se. Na mom prvom oglednom turniru za reprezentaciju te godine apsolutno sam podbacila. Nitko nije znao zašto, a bilo je to zbog mononukleoze. Ali priča ne staju tu. Na početku sezone u 2014. na pripremama za Slovenia Open puknuo je i desni križni ligament. Operacija je bila nužna, a u javnom zdravstvu na redu bi bila tek za godinu dana. Privatnu operaciju financirali su roditelji, a nakon oporavka promijenila je klub.

– Operacija je bila skupa, a rehabilitacija intenzivna. Cijelo ljeto sam bila po toplicama. Puno sam izostala iz škole. Zaključili smo da sam sklona ozljedama i zbog neadekvatnog treniranja dogodilo se to što se dogodilo. U rujnu 2014. počela sam trenirati u klubu Casper. Ne kažem da je trener Ivan Vidović bolji od bivšeg trenera, ali ima bolji pristup prema nama kao pojedincima, osobama. On nam je drugi tata. Zahvalna sam mu. Otkad sam došla u klub pa sve do početka 2015. radili smo intenzivne individualne treninge. Uz savjete prof. dr. sc. Gorana Markovića vratila sam se u formu.

Znači sada je sve u redu? Zdrava i spremna za pripreme i novi sezonu?

– Imala sam neku virozu. Čak su mi rekli da je u pitanju bila neka bakterija, prehodala sam to. Ali sad sam super. Valjda sam ispucala svu nesreću – nasmijala se Elena.

U Solinu ih čeka napornih tjedan dana. A onda iz Solina zasluženo dolaze u nove prostorije kluba na Kajzerici. Onda će uslijediti i razgovor s trenerom i dogovor što dalje.

– Kada sam nakon izbora rekla da se želim spustiti na kategoriju ispod 49 kg, roditelji su mi ostali malo zatečeni. Mislim da ću ipak pričekati s tim. Više stvarno ne znaju odakle bi mi skinuli tih kilu, kilu i pol.

Navukle me Zubčić i Šarić

Elena je visoka 173 cm i teška oko 51 kg. Veliki je ljubitelj rižota, sladoleda, voćnih jogurta i pahuljica za doručak. Ali jednostavno nema naviku puno jesti. Jako je zanima sportska prehrana i voljela bi upisati Medicinski fakultet i Farmaciju i baviti se nutricionizmom.

– Hrvatska je puna dobrih tekvondašica. Sviđa mi se kako se Ana Zaninović inteligentno bori i ima dobra odnos s trenerom. Kod Lucije mi se sviđa što se profesionalno bavi sportom, a uz to studira na zahtjevnom fakultetu koji i mene zanima, na farmaciji. No, ipak mi je najdraža Martina Zubčić. Ona i Sandra Šarić sve su nas zapalile za te-kvon-do. Zbog njih sam i ja počela trenirati – bila je iskrena.

Nada se da će do kraja karijere uloviti neko veliko prvenstvo. Pohađa Športsku gimnaziju u Zagrebu, a prijatelji su joj velika podrška. Ipak su svi oni sportaši.

– Imamo zajedničku foru. Rekli smo da svi idemo na OI u Tokiju 2020. Tko ne bude išao, platit će nam cugu kad se vratimo u Zagreb – za kraj je ispričala kroz smijeh.

>>Miss sporta Elena Dizdar oduševila je žiri

Komentara 3

MA
malaplava
20:20 26.08.2015.

lijepa

FU
futurolazaolovke
19:30 26.08.2015.

1000 puta bolja nego ona izblajhana Mišura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije