Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni debi

Pijetraj: Ovo je bila najteža stvar koju sam u životu probao i bolje je od seksa

14.10.2016., Zagreb, Savska cesta 150 - Boksacki izbornik Leonardo Pijetraj odsvirao je na gitari nekoliko hitova  grupe AC DC-a sa grupom The Trio u klubu  Bikers Beer Factory. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
16.10.2016.
u 16:10

Ovo je psihološki nešto najteže što sam probao u životu. Imao sam tek kraću probu s bubnjarem i basistom, ali ne i sa vodećim gitaristom pa sam se, prije no što sam se trebao popeti na pozornicu, zapitao hoće li mi noge otkazati i hoće li mi se, kada počnem svirati, prsti zgrčit - kazao je Pijetraj

”Ovo ti je kao da ideš na Olimpijske igre bez priprema”, kazao nam je boksački izbornik Leonard Pijetraj neposredno prije no što će se popeti na pozornicu radi svog gitarističkog debija na javnoj sceni. A on se dogodio u noći s petka na subotu u Bikers Beer Clubu gdje je Leo zasvirao sa skupinom The Trio, bendom koji svira sjajan blues i hard rock.

Noge nisu otkazale

- Ovo je psihološki nešto najteže što sam probao u životu. Imao sam tek kraću probu s bubnjarem i basistom, ali ne i sa vodećim gitaristom pa sam se, prije no što sam se trebao popeti na pozornicu, zapitao hoće li mi noge otkazati i hoće li mi se, kada počnem svirati, prsti zgrčiti. Srećom, brzo sam se opustio. A kroz ovako što sam htio uvjeriti se koliko je bitna psiha kada se moji mladi boksači nađu u sličnim, debitantskim, situacijama - kazao je Pijetraj koji je s rock rutinerima dvaput izlazio na pozornicu i svirao standarde skupine AC&DC nakon čega je publici dobacio:

- Ljudi, sad znam zašto ovi dečki nemaju ljubavnice jer ovo je bolje od seksa.

Pred probirljivom hardrokerskom publikom, Pijetraj je čak dvaput svirao solo dionice na što nije računao, ali ga je na to nagovorio vođa benda Boris Dugi-Novački, poznat kao Zamba:

- Rekao sam mu da na kraju odsvira taj solo da publika vidi da u tom nastupu nije bio puki statist. Za debitantski nastup ja bih Leu dao ocjenu vrlo dobar. Pokazao je da kad imate jaku volju ništa nije nemoguće. Imao je tremu, no nosio se s njom. Snaga uma je u takvim situacijama presudna.

Zanimljivo je da je s ovim istim glazbenicima, a tu su još i basist Tihomir Ban i bubjar Hrvoje Stišćak, svojedobno nastupao i naš slavni košarkaš Dino Rađa.

- Dino je s nama povremeno nastupao skoro dvije godine, na barem desetak bajkerijada. Bio je s nama uvježbaniji pa bi odsvirao i po 7-8 pjesama.

Još jedan bivši košarkaš strastveni je gitaristički hobist, a to je Gordan Giriček no on nam je kazao da će, prije nego što bilo gdje izađe na pozornicu, najprije zasvirati na ulici, da razbije tremu. Onaj koji pak treme s gitarom u ruci više nema jest Ivica Kostelić kojem je problem jedino što još uvijek natjecateljski skija pa nema dovoljno vremena za glazbene treninge i nastupe.

- Znamo da Ivica dobro svira i da voli blues pa bismo voljeli da i s nama barem jednom zasvira - naglašava Zamba koji ima i svoj autorski blues band (Zamba Blues Band) koji je 2014. nastupio u Memphisu među 250 blues bendova iz cijelog svijeta, a ove godine i u Toscani na Euro Blues Challengeu.

Htjeli bi svirati s Kostelićem

Pijetrajev glazbeni prvijenac podržao je njegov boksač Hrvoje Sep, ali i sin Erik (također boksač) i supruga Dubravka koja mu je za scenski debi dala ocjenu odličan.

- Ja se ipak s njim moram voziti doma - našalila se Leova životna partnerica.

Pijetraj je uistinu strastveni gitaristički hobist pa si je kupio i vrhunsku gitaru Gibson SG Standard. Svira već par godina, a posljednjih godinu i pol intezivno.

- Kod kuće sam si čak i studio napravio, a kupio sam si i vrhunsko pojačalo, ali sam sve dobro izolirao da me ne sluša cijeli kvart.

Dečki iz benda kažu da je Leo dolazio na njihove svirke. - Oni su “cover band” za ZZ Top i AC&DC, jedan od najboljih u regiji, i sviraju ono što bih i ja da sam se profesionalno bavio glazbom. Gledao sam ja i Rađu kako s njima svira pa sam ga pitao kako smogne hrabrosti da izađe na pozornicu na što mi je rekao “bez par piva ne ide”. Sjećajući se toga, zabrinuo sam se jer ja ne pijem, pa sam popio red bull da me razbudi - kazao je uspješni debitant.

Komentara 2

GI
Gips
20:56 16.10.2016.

... s malim veseljkom

AN
Andreeejjj
21:36 24.10.2016.

LEO kraljinaaa, boem, ljudina i daleko najbolji trener i pedagog!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije