Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 29 u Ljubljani

Petje svladao Danenberga postavši dvostruki FFC prvak, Brestovac nadjačao Poturka

Samo Petje
Foto: Screenshot
1/8
23.04.2017.
u 09:06

Jedan od najkvalitetnijih FFC mečeva do sada odradili su Petje i Danenberg, a Slovenac je došao do onoga u što nije vjerovalo puno ljudi. Savladao je uvjerljivog prvaka više kategorije te je tako postao FFC verzija Conora McGregora, prvak u dvije različite težinske kategorije

FFC 29 u Ljubljani donio je spektakularan meč dva prvaka promocije, gdje je na kraju slavio Samo Petje, postavši prvak u dvije različite kategorije. Mladen Brestovac impresionirao je protiv Dževada Poturka, dok su još pobjede upisali Donegi Abena, Aleksander Stankov, Toni Mikelić i Mensur Murić.

Jedan od najkvalitetnijih FFC mečeva do sada odradili su Petje i Danenberg, a Slovenac je došao do onoga u što nije vjerovalo puno ljudi. Savladao je uvjerljivog prvaka više kategorije te je tako postao FFC verzija Conora McGregora, prvak u dvije različite težinske kategorije, piše Fightsite.

Evo  pregleda svih mečeva:

Samo Petje protiv Eyevana Danenberga – jednoglasna sudačka odluka

Vrlo nervozna bila je prva runda meča, a Samo Petje je pokazao veliku hrabrost i želju da pokaže kako se može boriti protiv prvaka više kategorije. Napadao je bez ikakvog respekta, dok se Danenberg borio svojim poznatim stilom. Čekao je, većinom vrlo dobro blokirao te tražio priliku svojim tehnički fenomenalnim kombinacijama. Petje je imao vidljiv problem visine, gdje nije mogao dobro doći do glave Nizozemca, no niti Danenberg nije uspješno koristio svoju prednost u duljini ekstremiteta, upravo zbog jako dobrog i dinamičnog kretanja Slovenca.

Druga runda nastavlja se slično kao i prve tri minute, Petje još uvijek nije stajao, čime bi Danenbergu dozvolio ozbiljnije napade, no bilo je tu nekoliko kirurški preciznih udaraca velter prvaka. Na kraju runde dolazi do međusobne kanonade, ali baš kada se trebalo dodatno rasplamsati, došao je znak za kraj runde.

Prvih pola minute treće runde donose novi napad Petjea te se činilo kako je Danenberg u opasnosti nakon dva krošea. Ipak, izvukao se, a nakon toga i shvatio kako je vrijeme da pokaže nešto više ako želi zadržati titulu prvaka. Počeo se i on kretati prema naprijed, što se jako svidjelo Petjeu, koji se cijeli meč borio kao da nema što izgubiti. Uz neprestanu akciju do kraja, oglasio se gong za kraj treće runde.

Iako su mnogi očekivali kako će doći do četvrte runde, suci su smatrali da je Samo Petje napravio dovoljno da bi postao prvi dvostruki FFC prvak. Sloveneac je iznenadio kickboxing svijet te je uzeo naslov prvaka u velter kategoriji.

Mladen Brestovac protiv Dževada Poturka – jednoglasna sudačka odluka

Brestovac je za meč protiv podosta nižeg Poturka odabrao taktiku kontroliranja meča udarcima nogama. Poturak je to dobro blokirao kroz prvu rundu, no dojam je kako je Brestovac tako sve više uništio taj obrambeni štit svog protivnika. Poturak u prve tri minute nije uspio pokazati gotovo ništa, vjerojatno čekajući priliku, no ona nije došla.

Slično se nastavilo i u drugoj rundi, a jedina je razlika što je u ove tri minute Poturak uspio pronaći prostor za jedan aperkat, koji je ostavio dojam uzdrmanog Brestovca. Mladen je i dalje nastavio sjajno raditi nogama, bez potrebe korištenja boksa, budući da Poturak nije uspio skratiti distancu gotovo niti u jednom trenutku.

BH Machine se nastavio hrabro boriti, no Brestovac se pokazao kao predobar tehničar za iskusnog i borbenog Sarajliju. Poturak je do samog kraja pokušavao, no nije došao u priliku i Brestovac dolazi do još jedne uvjerljive FFC pobjede.

Donegi Abena protiv Fabiena Fouqueta – tehnički nokaut, 1. runda

Još jedna sjajna predstava Donegia Abene, 19-godišnjeg Nizozemca, no ostaje dojam kako je njegov francuski protivnik u ovaj meč ušao s već ozlijeđenim rebrom. Taj se dojam dobiva iz toga što je do prvog brojanja došlo nakon ne baš jakog udarca u tijelo. Abena je to prepoznao i do kraja runde nastavio napadati isto mjesto te je to dovelo do trećeg brojanja, pola minute prije kraja runde. Drugi je ovo nastup Abene u FFC-u i po drugi puta pobjeda nokautom u prvoj rundi.

Aleksander Stankov protiv Renea Wimmera – nokaut, 3. runda

Vrlo aktivan meč u kojem je Wimmer još jednom potvrdio koliko je čvrst borac i zašto se krajem prošle godine borio za FFC titulu. No, ovog puta je naišao na boljeg borca. Wimmer i Aleksander Stankov odradili su meč za publiku, gdje je domaći borac otvorio bolje, no kako je meč prolazio, tako je Wimmer sve bolje kontrolirao ritam. Nakon izjednačene prve runde, Wimmer dominira prvu polovicu drugu, no onda Stankov vraća snagu i s nekoliko kombinacija marljivo skuplja vrijedne bodove, čime suce dovodi na dosta težak zadatak bodovanja.

U treću rundu obojica kreću žestoko i traži se udarac koji će završiti meč. A on je došao nakon samo pola minute. Stankov je dočekao priliku za kružni udarac koji odsjeda točno na jetri Andre Wimmera. Austrijanac je pokušao ustati, ali bol je bila prevelika i odlični Slovenac došao je do svoje prve FFC pobjede.

Toni Mikelić protiv Labinota Zekaja – jednoglasna sudačka odluka

Vrlo dobra bila je prva runda ovog meča, koji je Mikelić otvorio startnom agresijom, da bi se prolaskom vremena Zekaj sve više opuštao i pogađao. Posebno su dobro izgledali low kickovi Albanca, ali dobar početak Mikelića nije stavio suce na lak posao oko bodovanja runde. Slična situacija bila je i u drugoj rundi, gdje je Mikelić bolje radio boksački, dok je Zekaj odlično kombinirao nožne tehnike.

Posljednja runda donosi sjajnog Mikelića, koji je impresionirao raznim tehnikama, posebno sjajnim kružnim udarcem te odmah i “backfistom” nakon toga. Mikulić je također izgledao jako svježe, a 15 sekundi prije kraja pogađa udarac vrijedan pobjede. Kružnim udarcem nogom je Zekaja pogodio u stomak, izbivši mu zrak, što je dovelo do brojanja. Tako su mislili i suci, koji su Mikeliću dali pobjedu jednoglasnom odlukom.

Mensur Murić protiv Ivana Šakića – jednoglasna sudačka odluka

Odlična predstava Mensura Murića od samog početka meča. Fenomenalne kombinacije prednjeg direkta i low kickova neprestano su radile štetu Šakiću, koji jednostavno nije imao odgovora. Pred kraj druge minute meča Murić mijenja izbor svojih udaraca i desnim swingom šalje Šakića na pod, no ovaj se ipak ustaje nakon brojanja. Do kraja runde Murić nastavlja napadati, ali bez novog preciznog udarca.

Druga runda je dokaz kako je 20-godišnji Murić u Tivoli došao impresionirati. Nevjerojatno jake i raznolike udarce je Šakić izdržao, ali Crnogorac nije odlučio stati dok ne završi meč prekidom. Taj prekid ipak nije došao u drugoj rundi, jer je Šakić uspješno izbjegavao napade, a one udarce koji su ga pogodili je uspio apsorbirati.

Luka Jelčić i dalje je FFC prvak do 70 kilograma, nakon brutalnog nokauta protiv Roberta Pastucha. Impresivan nastup upisao je Ahmed Vila, a do pobjeda su došli još Abusapiyan Magomedov, Ivan Erslan i Marko Ostanek.

Luka Jelčić protiv Roberta Pastucha – nokaut, 1. runda

Pet sekundi trebalo je Pastuchu da sruši Jelčića, koji nije očekivao takav nalet argentinskog borca. Luka se diže nakon pola minute, ali s Pastuchom na svojim leđima. Ipak, Jelčić se izvukao te odmah on došao do rušenje i gornje pozicije. Od tamo su krenuli brutalni laktovi iz polugarda i Patuch je u nokautu.

Luka Jelčić tako je po prvi puta obranio FFC naslov lake kategorije. Za to mu je trebala minuta i 15 sekundi borbe.

Abusupiyan Magomedov protiv Sergija Souze – prisiljavanje na predaju (stojeća giljotina), 1. runda

Fantastična predstava njemačkog borca koji je već ranije impresionirao u FFC-u, a sada je izgledao još bolje nego protiv Ivice Truščeka u svom FFC debiju. Magomedov je brazilskog borca od početka napao, nakon minutu borbe bacio u knockdown aperkatom, a nakon toga završio stojećom giljotinom. Impresivno!

Ahmed Vila protiv Tilena Kolarića – prisiljavanje na predaju (trokut), 1. runda

Vrlo sadržajne dvije i pol minute vidjela je publika u borbi bivšeg FFC prvaka i FFC Futures prvaka, a Kolarić je u samom otvaranju pokazao da mu je pozicija autsajdera zapravo olakšanje te je krenuo na sve ili ništa. Tako je jako brzo došao do rušenja te je počeo raditi na poziciji odakle bi mogao ugroziti Vilu. Ipak, mladi 20-godišnji borac iz BiH ostaje miran te čeka svoju priliku. Ona je došla nakon minutu i pol, kada radi tranziciju te odmah hvata Kolarićevu ruku. Slovenac izdržava vrlo jak pritisak i dolazi do trenutka kada Vila pušta, ali odmah radi još bolji potez i Kolarića hvata u trokut. Taj pritisak ipak je bio prečvrst te je Kolarić tapkao. Sjajna tehnika Vile, proizvod vjerojatno najboljeg europskog MMA kampa, Allstars u Stockholmu.

Ivan Erslan protiv Ivica Tadijanova – podijeljena sudačka odluka

Prva minuta borbe ispitivanje snaga na distanci, nakon čega Tadijanov pogađa desni kroše te uspijeva skratiti distancu. Prvo su u klinču uz konopce, nakon čega odlaze do kuta. Erslan se izvukao iz kuta, no to je dobro došlo Tadijanovu koji pola minute prije kraja dolazi do rušenja, ali nema dovoljno vremena za nanošenje značajne štete.

Erslan u drugu rundu ulazi odlučnije i već nakon pola minute udarcem uzdrmava Tadijanova, a nakon toga još jednim udarcem dovodi osječkog borca u opasnost. Tadijanov se spašava tako što odlazi u parter, no Erslan i tamo uspijeva doći do gornje pozicije, odakle udarcima nanosi štetu. Sredinom runde borci su ponovno na nogama, nakon što se Tadijanov uspio ustati. Erslan tamo nastavlja s odličnim boksom, dok Tadijanov jedno vrijeme ne uspijeva skratiti distancu i doći do rušenja. To je ipak uspio 45 sekundi prije kraja runde te pogoditi par laktova u parteru.

Posljednja runda ponovno je boksačka, gdje Erslan izgleda bolje i preciznije. Umor se vidio kod oba borca, no Erslan je bio dovoljno spreman da kvalitetno obrani pokušaje rušenja na koje je Tadijanov krenuo u prvih tri minute. Odlično je Erslan skupljao bodove pojedinačnim udarcima. Treća runda tako je sigurno pripala borcu iz zagrebačkog ATT-a.

Sudačke kartice na kraju su rekle 30-28, 28-29, 29-28 u korist Erslana.

Marko Ostanek protiv Jasmina Memovića – jednoglasna sudačka odluka 

Gotovo četiri minute prve runde ove borbe nije bilo previše akcije. Ova dva borca ušli su u ring s puno međusobnog respekta, a tek krajem prve runde je Ostanek uspio završiti u gornjoj poziciji u parteru, gdje nije nanio previše štete, ali je napravio dovoljno za osigurati prvu rundu.

Nakon minutu i pol druge runde dolazi do rušenja i Ostanek je u gornjoj poziciji gdje neko vrijeme kontrolira situaciju. Memović se kratko ustaje, no mladi borac iz Ban Teama još jednom ruši. Ipak, Memović je dočekao svoju priliku te napravio tranziciju nakon koje on dolazi u gornju poziciju. Pokušava doći do pozicije za gušenje, no Ostanek je miran te ponovno on okreće situaciju u svoju korist. Ipak, početkom posljednje minute još jedna izmjena pozicije, odakle Memović počinje tražiti giljotinu, ali bezuspješno.

U trećoj rundi ponovno je Ostanek onaj koji taktički vodi borbu te nakon minutu i pol dolazi do novog rušenja. Memović je do kraja imao snage samo za jedan bezuspješan pokušaj armbara i Ostanek kontrolom do kraja dolazi do vrijedne pobjede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije