Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispravljena nepravda

Pacquiao vratio pojas i ponos nakon spektakularnog meča

Manny Pacquiao vs Timothy Bradley
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
13.04.2014.
u 12:18

Pojas je ponovno tamo gdje je trebao i ostati i može se reći da je pravda zadovoljena. No, gledajući kako Bradley napreduje svakom borbom i kako je, uzevši u obzir da mu je tek 30 godina, vrijeme pred njim, ne bi bilo čudno da ovaj duel postane trilogija

Manny Pacquiao ponovno je WBO prvak svijeta u velter kategoriji. Nakon 12 rundi strašnog visokog tempa, zasluženo je odnio pobjedu protiv danas sjajnog Timothya Bradleya. Ipak, "Pacman" je odradio meč kakav dugo nismo vidjeli i pojas je ponovno tamo gdje je trebao i ostati 2012. godine.

Timothy Bradley je u ovaj meč ušao agresivno i već u prvim rundama pokazao da je izuzetno napredovao od njihove posljednje borbe, a već u sam prilog tome išla je i činjenica da je savladao Marqueza. Pokazao je nevjerojatno dobre promjene smjera te je nekoliko puta odlično pogodio Filipinca iz kontre.

Pacquiao je prvi put u problemima bio sredinom četvrte runde, kada je Bradley pogodio nezgodan udarac koji ga je malo zaljuljao no izvukao se i nastavio kao do tada. Ponovno smo vidjeli "Pacmanovu" nevjerojatno brzinu i neočekivane kombinacije, koje su jednostavno izluđivale Bradleya, iako je imao jako dobre kretnje, a posebno izmicanja glave.

No, dobio se dojam kao da se Bradley ispuhao u prve četiri runde i ono što je do tada bio izjednačen meč, postalo je jednosmjerna ulica. Pacquiao je postavio svoj ritam i što je još bitnije, uspio je Bradleya uvući u njega. Ne može se reći da Amerikanac nije pokušavao, no iskustvo filipinskog šampiona odnosilo je prevagu. Manny je jednostavno oduševljavao izmjenjivanjem brzih kombinacija s kvalitetnim eskivažama, nakon čega bi ponovno uslijedile kombinacije, na koje bi Bradley ponekad i uspio pogoditi neki kontra udarac, no vidjelo se da je upao u zamku iz koje ne može izaći.

Nakon 12 sjajnih rundi, u kojima je prevladavao nevjerojatno visok tempo borbe, bilo je jasno da je Pacquiao odradio sjajan meč, prije svega taktički te jednostavno izdominirao nad Bradleyem, koji je izgledao čak i bolje nego u njihovom meču od prije dvije godine. No, Manny je imao poseban motiv i to se vidjelo od prve sekunde ove borbe. Ovaj puta suci nisu pogriješili, dva su Mannyu dodijelila osam runde, dok je Bradleyu pripalo četiri, a jedan sudac je čak deset rundi dao Filipincu.

Pojas je ponovno tamo gdje je trebao i ostati i može se reći da je pravda zadovoljena. No, gledajući kako Bradley napreduje svakom borbom i kako je, uzevši u obzir da mu je tek 30 godina, vrijeme pred njim, ne bi bilo čudno da ovaj duel postane trilogija. Do tada, pojas će se nalaziti kod kuće, gdje se vratio nakon što je nepravedno odveden prije 22 mjeseca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije