Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKS

Pacquiao protiv Bradleya: Manny traži pobjedu i pravdu

Manny Pacquiao i Timothy Bradley
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/4
12.04.2014.
u 15:33

Manje od dvije godine nakon njihovog susreta, koji je završio izuzetno kontroverznom odlukom na stranu Bradleya, Manny Pacquiao i Timothy Bradley ponovno ulaze u ring.

Manje od dvije godine nakon njihovog susreta, koji je završio izuzetno kontroverznom odlukom na stranu Bradleya, Manny Pacquiao i Timothy Bradley ponovno ulaze u ring. Može li Manny doći do pobjede, kojem će ujedno Bradleyu nanijeti prvi poraz u karijeri te tako doći do pravde koji traži cijeli boksački svijet.

22 mjeseca nakon onog što se dogodilo u MGM Grand dvorani u Las Vegasu, Manny Pacquiao i Timothy Bradley ponovno ulaze u ring. U istu dvoranu gdje se Manny do sada borio deset puta, čak osam puta više od svog protivnika. Manny dolazi ispraviti nepravdu koja mu je nanesena 9. lipnja 2012. godine.

Da vas podsjetimo na borbu, Bradley je tada došao kao velika američka nada, postojale su najave da će detronizirati Pacquiaoa, a nakon toga krenuti i na Floyda Mayweathera, dok je Pacquiao i dalje bio veliki favorit. I tako je odboksao. Manny je bio uvjerljivo bolji prvih devet rundi, dok se Amerikanac probudio tek zadnje tri runde i nanio Filipincu nekoliko ozbiljnih udaraca, no bez prevelike štete.

I onda se dogodio šok, Bradley je došao do pobjede podijeljenom odlukom sudaca (2x115-113, 113-115). Cijela dvorana je hukala američkom borcu, boksačka javnost je bila u šoku, no Bradley je s ponosom držao WBO pojas. Kasnije je komisija WBO-a pregledala meč i sva tri suca iz komisije su dali pobjedu Pacquiao rezultatom 117-111, no pojas Filipincu nikad nije vraćen. Sada ga ima priliku vratiti sam.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Pacquiao je nakon Bradleya doživio i šokantni poraz nokautom od Marqueza, svoje "nemeze", s kojom je u ring ušao po četvrti put, no nakon toga je pobijedio Riosa i ima novu priliku napasti Bradleya. Bradleya, koji je u međuvremenu savladao tog istog Marqueza i zadržao pojas prvaka. No, Manny dolazi gladniji nego ikad. Manny ne dolazi samo po još jednu pobjedu koja će popraviti njegov skor i vratiti mu pojas. Manny dolazi po pravdu i osvetu, dolazi oduzeti ono što su nepravednim putem oduzeli njemu. I Bradley će morati dati 120% od sebe ukoliko želi ostati neporažen.

Moramo još jednom spomenuti i nepravdu koju doživljaju boksački fanovi. U velteru, koji je trenutno najbolja i najkvalitetnija boksačka kategorija, nažalost imamo dvije, nazovimo ih, podkategorije. WBC i WBA u jednoj i WBO u drugoj, ili ih jednostavno nazovimo Mannyeva i Floydova kategorija, skupina ili kako hod hoćete. Ova dva velika borca nikako da se susretnu, godinama su pobjeđivali sve što je dolazilo pred njih, no iako Floyd drži dva pojasa, ostaje dojam da je Mannyeva kategorija bila kvalitetnija te da je dobivao kvalitetnije protivnike. Hoćemo li nakon ove borbe napokon vidjeti najveći boksački meč u povijesti? To ne možemo znati, no da bi se uopće govorilo o tome, Manny mora prvo vratiti pojas tamo gdje pripada.

>> Pacquiao se vratio: U 12 rundi nadboksao Brandona Riosa!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije