Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko Filipović otvoreno:

Neću se boriti besplatno, ali u UFC sam ušao iz zadovoljstva, a ne radi novca!

Mirko Filipović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
22.01.2015.
u 15:38

– Prije odlaska u mirovinu želim odraditi uzvrate izgubljenih borbi koje me peku, koje sam poželio istog trena – kaže Mirko

Kad smo ga jučer sreli, Cro Cop je djelovao uzbuđeno kao da ima 20 godina manje jer je upravo potpisao već treći ugovor s najjačom svjetskom organizacijom slobodne borbe (UFC). No, taj mu je možda i najslađi jer ga je izborio kada su ga navijači pa i konkurenti počeli otpisivati.

Ne idem grlom u jagode

– Kod nas se sportaša sa 35 godina otpisuje u staro željezo, a u mojem slučaju 40 godina je samo brojka, jer živim sportskim životom od prvog dana karijere. Uostalom, nije pitanje imate li 40 godina, nego kako ste ih proživjeli. A ja ne pijem ništa osim cijeđenih sokova i vode, ne pušim, ne "noćarim" i treniram gotovo svaki dan. U krvavim i napornim treninzima uživam, baš kao i u naletu adrenalina u borilištu, a na neki čudan način volim i stres koji se pojavi u danima prije borbe.

Mirko ističe da je u 41. godini našao novi sportski izazov.

– Sada sam u najboljoj poziciji u karijeri jer sam financijski potpuno stabilan. Iako se neću boriti besplatno, u ovo sam ušao iz vlastita zadovoljstva i radi nečega što zaista želim. Prije odlaska u mirovinu želim odraditi uzvrate izgubljenih borbi koje me peku, koje sam poželio istog trena. A gubio sam ih i zbog ozljeda i operacija, prihvaćanja u posljednji tren bez dovoljno spremnosti i slično. Ne kažem da ću u tim borbama sada pobijediti, ali, vjerujte mi, bit ću u najboljem mogućem stanju i borit ću se kao nikada. Osim toga, da ne vjerujem da mogu pobijediti, u to se ne bih upuštao. Trenirat ću posebno inspiriran.

Kako dobri poznavatelji prilika u UFC-u govore, riječ je opet o jednom od najvećih ugovora u toj organizaciji. No, borci poput Gonzage (navodno prvi suparnik), Nelsona, Schauba vrlo su opasni pa se pitamo nije li to juriš grlom u jagode. Mogao je izabrati Bellator i manje stresan put prema mirovini.

– Na stolu sam imao vrlo korektnu Bellatorovu ponudu, no UFC-ova ponuda bila je bolja i intrigantnija, omogućuje mi borbe koje želim, s onima koji su me pobijedili. Čak i da izgubim te borbe, neću žaliti jer ne želim graditi novu karijeru nego odraditi borbe koje me iznimno zanimaju, i to pod okriljem vodeće svjetske organizacije što UFC jest.

Za te borbe, a prva će biti već u travnju, negdje u Europi, Mirko će promijeniti način treninga.

– Ne mogu reći da mi netko poput Mladena Brestovca nije puno pomogao, on je vrhunski kik-boksač i bezbroj puta smo sparirali, no toliko se poznajemo da ni ja ni on više ne možemo tako napredovati. Dosad sam imao specijaliste za boks, kik-boks i borbu u parteru, a sada ću morati više sparirati s kompletnim MMA borcima.

UFC u Zagrebu sve je bliže

Jedan takav mogao bi biti i visoko rangirani američki Hrvat Stipe Miočić.

– Kontaktirao sam sa Stipom i rekao mi je da bi, dopusti li mu raspored, vrlo rado došao na dva tjedna sparinga. Kompletan je borac koji ima sve uvjete da bude prvak. Osim njega, pokušat ću na sparing dovesti još vrhunskih MMA boraca.

Približava li sve to dolazak UFC-a u Zagreb, i to možda već ove godine?

– Ako ljudi iz UFC-a imaju takvih planova, ugovor sa mnom sigurno će biti argument više.

Da bi sve to što ga čeka mogao što bolje podnijeti, Mirko je prionuo posebnom medicinskom tretmanu.

– Bio sam na osam operacija, četiri na koljenu, kojim se moram dodatno pozabaviti. Primam krvnu plazmu u koljeno da bi se nahranila hrskavica, ali i u hvatište prepona gdje su se, od toliko istezanja i high-kickova, stvorile napukline. Riječ je o tome da se koristi moja krv od koje se napravi plazma koja se daje injekcijom jednom tjedno. To je prilično skup i bolan postupak, ali i svojevrsni eliksir mladosti.

>>Twitter je planuo, navijači iz cijelog svijeta ne žele Cro Copa u UFC-u!

>>UFC se i službeno oglasio: Cro Cop će pokušati uhvatiti staru slavu

Komentara 3

DU
Deleted user
15:52 22.01.2015.

Rijetko korektan kao čovjek iz kvarta, svima se javi, nema nitko problema s njime. Ima u vlasništvu lokalni kafić i jedini problem s njim u četvrti je što se još nitko nije usudio ući unutra i reketirati takvog gazdu. Pročulo bi se do Japana!

LA
larigan
16:43 22.01.2015.

Bravo Mirko!!! Treba imati kohones pa se ponovo vratiti u UFC !!! Svaka ti čast!! Ti si poslije borbe s Gonzagom izgubio samopuzdanje ,a sada vjerujem da si ga vratio !! Uspoređujući tebe i Fedora ti si veći jer si se ponovo vratio da se dokažeš,dok se Fedor nikada nije usudio preći u UFC!!! Samo naprijed!! Vjerujem u tebe!!!

Avatar best vocal
best vocal
22:23 22.01.2015.

lovica čuda čini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije