Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra vijest

Spektakl u 'Ciboni': Nakon dvije godine FFC se vraća u Zagreb!

FFC 20
Fightsite
30.09.2015.
u 11:35

FFC je sastavio odličan popis borbi koji će predvoditi UFC veteran Igor Pokrajac u MMA konkurenciji te najbolji bosanskohercegovački udarač Dževad "BH Machine" Poturak u kick boksingu.

Prvi put poslije FFC-a 8 i 2013., Final Fight Championship se nakon dvije godine vraća u hrvatsku metropolu - Zagreb. FFC 20 će se održati u petak 23. listopada u dvorani Dražen Petrović, piše Fightsite.

Za ovu posebnu prigodu FFC je sastavio odličan popis borbi koji će predvoditi UFC veteran Igor Pokrajac u MMA konkurenciji te najbolji bosanskohercegovački udarač Dževad "BH Machine" Poturak u kick boksingu.

Nakon odlaska iz UFC-a, Pokrajac je ponovno uhvatio ritam pobjeda te će u svom Zagrebu nastupiti nakon dva slavlja prekidom zaredom. U ovom trenutku se još uvijek ne zna tko će mu biti protivnik u Ciboni, no to bi trebala biti posebna večer za "The Dukea" koji pred svojom publikom nije nastupio još od 2007. godine.

U "co-main" eventu ćemo vidjeti prvu obranu naslova za FFC prvaka u lakoj kategoriji - Viktora Halmija. Šansu da stigne do velikog uspjeha i okiti se vrijednim pojasem će imati Ivica "Terror" Trušček koji u posljednje vrijeme opet reda dobre rezultate te je iznimno aktivan. Nastup u dvorani Dražen Petrović će mu biti čak 54. profesionalni  dvoboj u karijeri čime je bez presedana rekorder među hrvatskim borcima. Halmi je, podsjećamo, naslov FFC prvaka  osvojio protiv Mateja "DoKoske" Truhana, kojeg ćemo također gledati na priredbi u Zagrebu. Truhan će se sučeliti s njemačko-hrvatskim borcem Leom Žulićem u meču koji je dogovoren do 72 kilograma.

"Nitro" Pejiće se vraća u svoju Cibonu!

Od domaćih imena u MMA dijelu priredbe svakako valja još istaknuti ono Filipa "Nitra" Pejića. Popularni udarač iz Dubrave je želio revanš protiv Slobodana Maksimovića kako bi razriješili dugove s FFC-a 18 u Ljubljani, no taj je dvoboj prolongiran za kraj godine. Tko će biti Pejićev protivnik u Domu Dražena Petrovića saznat ćemo u narednim danima, no trebalo bi se raditi o jakom imenu koje također konkurira za titulu u pero kategoriji. Pejić je već mnogo puta nastupio u ovoj dvorani stoga će se tu osjećati baš "kao kod kuće".

U Ciboni ćemo gledati još dva člana zagrebačkog ATT-a, Sašu Drobca koji debitira protiv Roberta Soldića, te Matiju Blažičevića u srazu s odličnim Mađarom Adamom Boricsem. Blažičevića smo već tri puta vidjeli u FFC-u (2-1), dok je Borics impresionirao u Sarajevu slavljem protiv Marka Burušića.

Spomenimo i povratak Bojana "Želve" Kosednara koji se u FFC vraća nakon dvije godine pauze. Radi se o ponajboljem slovenskom MMA borcu u ovom trenutku koji je osim u FFC-u, nastupao u mnogim poznatim promocijama.

BH Machine želi iskoristiti odličnu formu

Kick boksing dio će predvoditi teškaši: Dževad "BH Machine" Poturak i Rus Vladimir Toktasynov. Nakon tri pobjede u nizu (dvije u FFC-u), te odličnog nastupa protiv Zabita Samedova, Poturak se vraća u akciju s namjerom da iskoristi odličnu formu koju je dostigao posljednje dvije godine. No, neće mu biti lako jer je Toktasynov ozbiljan protivnik vrijedan svakog respekta koji se borio protiv mnogih velikih imena kick boksinga.

Uz Poturka će u Ciboni nastupiti i "njegov nasljednik" Elmir "BH Buldozer" Mehić. Niti on neće imati lagan zadatak jer će s druge strane ringa stajati visoki i atletični Nizozemac Colin George. Bosanskohercegovački borac je nedavno nastupio na priredbi u Laktašima, a svi se još jako dobro sjećamo rata protiv Tomislava Čikotića na FFC-u 7 u sarjevskoj Skenderiji koji je oduševio europske poklonike udaračkog sporta.

Bosanskohercegovački trio u Ciboni će nadopuniti sve bolji Denis Marjanović u na papiru vrlo neizvjesnom dvoboju protiv FFC Futures pobjednika Ukrajinca Nikite Chuba. Marjanović je u zadnjem FFC nastupu na bodove izgubio od Mirana Fabjana (FFC 18), a na identičan način je poražen i Chub od Igora Emkića (FFC 7). S obzirom na poraze u posljednjim FFC dvobojima obojica ovih atraktivnih boraca će jurišati na pobjedu.

U Zagrebu ćemo gledati još jednog Futures pobjednika - domaćeg Jasmina Bajrovića. Nakon što je osvojio Futures, Bajrović je u FFC debiju (FFC 18) izgubio na bodove od Nizozemca Dunnenberga u vrlo neizvjesnom meču koji je otišao u ekstra rundu. Sada će pred svojom zagrebačkom publikom pokušati izboriti pobjedu protiv iskusnog Austrijanca Manuela Sembere.

Spomenimo i nastup najveće mlade srpske kick boksing nade - sjajnog Nikole Cimeše u kategoriji do 70 kilograma, kao i povratak najboljeg crnogorskog kick boksača Bobana Krušića koji će se boriti protiv Puležana Andyja Vrtačića.

FFC i na HRT-u

Ono što će zasigurno razveseliti sve gledatelje u Hrvatskoj jest podatak da će se FFC 20 prenositi i uživo na HRT-u 4. Napokon su kvaliteta Final Fight Championshipa, kao i neosporna popularnost borilačkih sportova u Hrvata, prepoznati te je FFC dostupan i preko "nacionalnih" malih ekrana. Osim FFC-a i uspjeha hrvatskih boraca kroz tu promociju i sjajni hrvatski boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep su dobili zasluženi tretman u medijima pa se sve češće i njihova lica mogu vidjeti na nacionalnim TV postajama. Sve u svemu, dojam je da slijede bolji dani za borilački sport u Hrvatskoj, a prva zagrebačka FFC priredba nakon dvije godine će biti odličan zamašnjak. 

FFC 20 - Zagreb

MMA:

Igor Pokrajac (CRO) vs. TBA, -93kg
Viktor Halmi (HUN) vs. Ivica Trušček (CRO), -70kg
Filip Pejić (CRO) vs. TBA, -66kg
Vladislav Kanchev (HUN) vs. Dawid Defort (GER), -77kg
Saša Drobac (CRO) vs. Roberto Soldić (BiH), -75kg
Matej Truhan (CRO) vs. Leo Žulić (CRO-GER), -72kg
Matija Blažičević (CRO) vs. Adam Borics (HUN), -66kg
Bojan Kosednar (SLO) vs. TBA, -77kg

KB:

Dževad Poturak (BiH) vs. Vladimir Toktasynov (RUS), HW
Elmir Mehić (BiH) vs. Colin George (NED), HW
Denis Marjanović (BiH) vs. Nikita Chub (UKR), -85kg
Nikola Cimeša (SER) vs. TBA, -70kg
Jasmin Bajrović (CRO) vs. Manuel Sembera (AUT), -77kg
Boban Krušić (MNE) vs. Andy Vrtačić (CRO), -85kg

>>Miočić: Dana White rekao mi je da nisam dovoljno popularan za borbu za naslov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije