Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karate "super 8"

Najbolji karataš Srbije zarađuje u Hrvatskoj

Slobodan Bitević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
25.05.2015.
u 08:05

Prije smo novac dijelili prvoj četvorici, a sada cijeli nagradni fond dajemo pobjedniku - ističe direktor turnira Zdenko Protuđer.

Ono što je vrsnim nogometašima sitniš za izlazak, karatašima je prva nagrada na najizdašnijem turniru. Tako nam je za osvojenih četiri tisuće eura u dvorani u Trnskom rekao Slobodan Bitević (26), pobjednik 20. izdanja zagrebačkog "Super Eighta".

- Mislim da u Europi nema turnira s većom nagradom za pobjednika nego što je u Zagrebu. Za nas karataše četiri tisuće eura velik je novac, a ja sve što zaradim stavim sa strane, za ulaganje u karijeru, pripreme, prehranu i slično - kazao nam je profesor tjelovježbe iz Pančeva koji inače radi kao profesionalni trener karatea.

- Karate u Srbiji ima dobar status, recimo, ako osvojite europski ili svjetski naslov naredne četiri godine imate rang zaslužnog sportaša što mjesečno iznosi 700 eura.

Hoće li Bitević biti u prilici opet nešto zaraditi u glavnom gradu Hrvatske ovisit će i o njemu, ali i o recesiji. Jer, nastavili se ovaj trend pada sudjelovanja Grada u financiranju turnira, on bi mogao uskoro i nestati. Naime, svojedobno je Grad davao i po 180 tisuća kuna, da bi sada sve palo na 70 tisuća kuna što je utjecalo i na pad nagradnog fonda sa 15 tisuća na četiri tisuće eura.

>> Pobjednik uzima sve - svih četiri tisuće eura nagradnog fonda

Komentara 1

IV
ivanjoksimovic
10:28 25.05.2015.

Boze kako smesan naslov. Taman sam pomislio da srpski reprezentativac ima stalni posao u Hrvatskoj, ili bar sezonski konobari u nekom kaficu na moru, a on zapravo, zamislite, pobedio na turniru u Zagrebu. Covek radi kao profesor u Pancevu, prima dodatnih 700 eur od Ministarstva sporta Srbije, za ostvarene rezultate prima i od Olimpijskog komiteta Srbije a zapravo za zivot zaradjuje po Zagrebu. Smesno. Onda napisite i da Borna Coric zaradjuje u Nici, buduci da je solidno dogurao tamo, a ne objavljujte da je covek dosao do cetvrtfinala. Ili ako Cilic ponovo osvoji US open, napisite da za zivot zaradjuje u Americi, a ne da je covek osvojio grenslem turnir. Smesno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije