Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO FILIPOVIĆ:

Volio bih revanš protiv Minotaura, a znam da bih u njemu pobijedio

Mirko Filipović
Marko Prpic/PIXSELL
04.05.2015.
u 15:17

'Minotauru prije svega želim puno sreće u njegovom sljedećem meču koji će u kolovozu odraditi protiv Nizozemca Stefana Struvea.'

Nije slučajno legendarni UFC i Pride šampion Antonio Rodrigo Nogueira već drugi put prozvao našeg Mirka Filipovića. Prvi put još 30. siječnja kada je Cro Cop ponovno potpisao za elitnu promociju, a drugi put prije nekoliko dana ustvrdivši da bi "on i Cro Cop bili sjajan 'main event' u legendarnoj tokijskoj Saitami".

- Vidjet ćemo što će se događati. Idem polako, pa dok to moje tijelo može izdržati. Iako sam fokusiran na sljedeći meč, borba protiv Cro Copa je nešto što bih stvarno volio odraditi. Ovdje u Brazilu, ili u Japanu. Taj bi se meč prodao stvarno dobro, svi bi voljeli vidjeti kako bi se odvio. U Japanu bi to trebao biti sjajan glavni meč priredbe u Saitama Super Areni - izjavio je Big Nog.

Očito su misli ovog sjajnog majstora partera usmjerene prema starom znancu s kojim je prvi put rukavice ukrstio još davne 2003. na Prideovom Final Conflictu. Tada je Filipović odradio jednu od najboljih rundi u karijeri te je potpuno deklasirao Brazilca u stojci dok je ovaj neuspješno pokušavao dvoboj preseliti na parter. Točno na kraju prve runde Cro Copu je sjeo i legendarni lijevi 'high kick' te je nedostajalo doslovno nekoliko stotinki da posao i dovrši, ali žilavi Minotauro je i tada nekako preživio te je u drugoj rundi uhvatio Filipovića u klopku i završio ga "armbarom".

Dvanaest godina kasnije, dojam je da se bliži trenutak revanša. Cro Cop je u četrdesetima, Big Nog je navršio 38, no i dalje su u vrhu svjetskog MMA-ja. Danas bi njihov revanš bio prava borilačka poslastica, posebno nakon impresivnog Cro Copovog nastupa u Krakowu u kojem je demolirao Gabrijela Gonzagu. Doduše, Brazilac posljednjih godina muku muči s teškim ozljedama. Tako je u 2012., 2013. i 2014. odradio samo po jedan meč, a u međuvremenu je nekoliko puta morao pod nož te je prolazio kroz teške rehabilitacije. S obzirom na dva poraza u nizu (Werdum, Nelson) meč protiv Stefana Struvea zakazan za 1. kolovoza bi mu mogao biti ključan za nastavak karijere.

S tim se slaže i Cro Cop kojeg smo kontaktirali i zamolili za komentar već druge prozivke od strane legendarnog Brazilca.

- Minotauru prije svega želim puno sreće u njegovom sljedećem meču koji će u kolovozu odraditi protiv Nizozemca Stefana Struvea. Mislim da bi bilo dobro da u se u ovom trenutku potpuno fokusira najprije na taj meč, a nakon što to prođe, vjerujem da ćemo se lako dogovoriti oko našeg revanša - rekao je Cro Cop ekskluzivno za FightSite i dodao:

- Nikada moj stil nije bio prozivati protivnike preko medija, pa neće niti sada. Uostalom, UFC je taj koji radi match making pa vjerujem da će i ovaj put odraditi dobar posao kao i uvijek. U svakom slučaju, ako do revanša dođe, ja ću mu se jako radovati i ja ću u ovaj put slaviti u tom dvoboju.

>> Minotauro: Želim revanš s Cro Copom u Japanu ili Brazilu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije