Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon tokijskog povratka

Mirko: U Japanu sam najjači, a s pripremama za Silvu krećem ranije

25.03.2015., Zagreb - Sparing trening Mirka Filipovica Cro Copa sa Stipom Miocicem u teretani koja se nalazi u kuci Mirka Filipovica. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
27.09.2016.
u 18:49

Bilo je prekrasno, a uspomene su me posebno preplavile kada su mi dodijelili svlačionicu u kojoj sam se zagrijavao za barem 15 mečeva. Svi ostali borci dijelili su svlačionice, po trojica, četvorica, samo je moja svlačionica ona koja je namijenjena jednom borcu - kaže Mirko

Osim što je to bio sportski uspješan i financijski unosan nastup, za 42-godišnjeg Mirka Filipovića povratak u velebnu Saitama Arenu bio je i emotivan događaj. A kako i ne bi kada je to dvorana u kojoj se u svojoj karijeri modernog gladijatora borio čak 22 puta.

– Bilo je prekrasno, a uspomene su me posebno preplavile kada su mi dodijelili svlačionicu u kojoj sam se zagrijavao za barem 15 mečeva. Svi ostali borci dijelili su svlačionice, po trojica, četvorica, samo je moja svlačionica ona koja je namijenjena jednom borcu.

I sama priredba, s naglaskom na eliminacije za Rizinov Grand Prix u otvorenoj kategoriji, bila je dobra, s nizom zanimljivih borbi.

Želi najjačeg suparnika

– U jednom trenutku učinilo mi se kao da je to onaj stari Pride. Pravi “remake”. Od pozornice, izlaska, do legendarne najavljivačice. Retro Pride. Bio je to “deja vu”, da se naježiš.

Japanski poklonici slobodne borbe u ringu su pak vidjeli Cro Copov “remake”. Štoviše, vidjeli su i nešto novo, a to je Mirko koji je forsirao borbu u parteru.

– Pa ja sam MMA borac. Nema tu više onoga, ovaj je kik-boksač, a ovaj džiju-džicu borac. Ti danas moraš znati sve. Ja sam s godinama treninga napredovao i u parteru i, čim sam Korejcu zakopčao ruke oko tijela, krenuo sam ga rušiti.

Premda mu je bio na prsima, u takozvanom “mountu”, iz koje situacije onaj dominantni borbu obično završava udarcima, Cro Cop je odlučio prijeći u postranični zahvat držanja i borbu završiti gušenjem.

– Vidio sam priliku za to i iskoristio je.

Nakon borbe dogodilo se nešto neuobičajeno. Hrvatski borac u ringu je “ispregovarao” svoj sljedeći meč. Pozvao je Vanderleija Silvu da prihvati izazov i da se potuku već u četvrtfinalu Grand Prixa 29. prosinca.

– Silva me izazvao još na presici, a i nakon nje je govorio da se želi boriti sa mnom pa sam mu želju uslišao. Nitko me ne može natjerati da se spremim kao što ću se spremiti za njega, a i on sam je rekao da top formu može dosegnuti samo protiv protivnika kao što sam ja.

Je li točno da je Mirka ždrijeb vodio na sumo borca Baruta, čovjeka od dva metra i 162 kg?

– Ždrijeb u tom smislu nije bio određen. Osim toga, Barutu je slomljena kost šake pa je završio u bolnici i pitanje je hoće li se oporaviti za četvrtfinale.

Što Cro Cop inače misli o sumo borcima u slobodnoj borbi, nerijetkoj pojavi upravo u Japanu?

– Treba razumjeti potez Rizina jer Baruto je veliko ime u Japanu i on donosi publicitet. On je čovjek ogromne snage koja uz onako skromnu tehniku ne znači puno, no ako legne na vas, jako ga je teško skinuti sa sebe. Uostalom, on je vrlo snažan čovjek koji svakodnevno trenira.

Dulje pripreme

Nakon kraćeg odmora Mirko će se opet latiti spartanskih treninga.

– Ovaj put sa završnim pripremama krenut ću nešto ranije, već 1. studenog, a pripreme ću prilagoditi podizanju specifične kondicije jer moram biti spreman odraditi tri borbe u dva dana s obzirom na to da je četvrtfinale 29. prosinca, a polufinale i finale dva dana zatim. U tom smislu ove će pripreme biti zahtjevnije od dosadašnjih.

Među prvim Cro Copovim čestitarima bio je i svjetski UFC prvak Stipe Miočić, a ova Mirkova borba najveći je doživljaj bio za dvojicu navijača, Marija Mingu i Ivana Blaževića, koje je poveo u Tokio o svom trošku.

– Ipak je Saitama najveći hram borilačkih sportova pa je to za njih bilo iznimno iskustvo. Osim toga, ja sam ih uveo i u naš bus na relaciji hotel – dvorana u koji oni inače ne bi smjeli ući, uveo sam ih i u svoju svlačionicu, a bili su sa mnom i na provjeri ringa i liječničkom pregledu.

Komentara 2

HH
helgin@hogar
22:03 27.09.2016.

moj sdpeovče, promaja izmedju dva uva zestoko brije.... pa ti imas saborsku mirovinu, gdje ti mozak da te netko sahrani u ringu, odi uzivat, a ne misliti da u petom desetljecu neces dobit batine bez trajnih posljedica!!! pa ni doping ti nece pomoci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije