Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 18

Fabjan ipak ne ide u mirovinu, Gluhak jedan od kandidata za titulu!

FFC 18
Foto: Ivana Kaurloto, FFC
1/2
18.04.2015.
u 14:33

- Čim sam čuo da se radi o Džakiću prihvatio sam meč. Hvala Bogu, pobijedio sam u prvoj rudi nokautom, što mi je i bila želja. Nadam se da ću se boriti za pojas i drago mi je što ste me spomenuli u tom kontekstu - rekao je Gluhak.

Sinoć je nakon FFC 18 spektakla koji se održao u ljubljanskoj dvorani Stožice održana i konferencija za medije na kojoj su se na priredbu osvrnuli čelni ljudi vodeće regionalne organizacije, kao i borci koji su zablistali u ringu i obilježili ovaj sjajan event. Vidno zadovoljan priredbom, konferenciju je otvorio predsjednik FFC-a Orsat Zovko.

- Moram priznati da je ovaj event prošao zaista super. Oduševljen sam Stožicama kao dvoranom, atmosfera je bila zaista sjajna te moram zahvaliti publici i svima koji su bili dio ovog spektakla. Nadam se da ćemo se ponovno vratiti u Ljubljanu gdje uvijek volimo doći i gdje smo uvijek dobro prihvaćeni - rekao je Zovko i dodao:

- Ovo je do sada bio najbolji 'fight card' koji smo doveli u slovenski glavni grad, a ovaj puta su kick-boksing borbe bile nešto atraktivnije od MMA dijela eventa. Moram posebno izdvojiti borbu Tea Mikeliča i Fabia di Marca. To je bila jedna od najboljih borbi  večeri, ali i jedna od najboljih borbi koje sam imao priliku gledati u FFC-u. Na kraju je u ekstra rundi ipak odlučilo to što je Teo Mikeć odradio više udaraca u prve dvije minute, iako se publici to nije činilo tako jer je talijanski borac zadnju minutu odradio puno aktivije, no nije uspio sakupiti dovoljno bodova.

Zatim se prisutnima obratio bivši UFC-ov borac Igor Pokrajac kojem je ovo bio debi nastup na FFC eventu i koji je nakon početnih trzavica ipak pobijedio Grka Archonisa Taxiarchisa.

- U teškoj kategoriji uvijek može odlučiti jedan udarac. Imao sam taktiku za ovu borbu, ali to je bila taktika za Browarskog. Tri godine su prošle od kad sam zadnji put pobijedio i morao sam se vratiti. Jednostavno sam ušao u ring željan borbe. Pogodio me desnim krošeom i ugasilo mi se svjetlo, ali došao sam sebi jer imam puno iskustva i primao sam i teže udarce. Čak i treniram u takvim situacijama, dolazim u stanje 'knockdowna'. Onda sam ušao u klinč i srušio ga i prešao u 'mount' poziciju gdje sam mu uputio nekoliko udaraca u glavu te je sudac Klarić morao prekinuti meč.

Nakon Igora je riječ dobio FFC prvak Samo Petje koji je obranio titulu protiv hrabrog Ukrajinca Valentina Rybalka koji je u ovaj meč s vrlo opasnim i spremnim protivnikom uskočio sa samo dva dana najave, s obzirom da se originalni napadač titule, Rosario Presti, ozlijedio i slomio ruku te otkazao meč.

- Prvo moram zahvaliti FFC-u na ponovnom dolasku u Ljubljanu. Najljepše se boriti kod kuće! Tu moji domaći navijači i to mi puno znači - rekao je kratko Samo Petje.

Svoju drugu po redu pobjedu u FFC-u ostvario je i najpoznatiji slovenski kick-boksač Miran Fabjan koji je, iako poznat po srčanosti, ovoga puta borbu protiv banjalučkog opasnog nokautera Denisa Marjanovića odradio vrlo taktički i proračunato.

- Znao sam da Marjanović ima teške udarce i pripremao sam se za njega. Morao sam se čuvati njegovog direkta jer je to njegovo jedino oružje. Ima tak direkt koji te odmah uspava i morao sam ovo pametno odraditi - rekao je Fabjan i dodao:

- Ponosan sam što sam to uspio tako odraditi jer mene uvijek ponese. To znate po mečevima s El Bounijem i Daleyjem. I ne idem još u mirovinu, iako to znam spomenuti. Čekam novi poziv od FFC-a!

Nakon Mirana se Zovko osvrnuo i na meč Mladena Brestovca, FC prvaka teške kategorije u kick-boksing disciplini:

- Mladenu stvarno nije lako naći protivnika. Ovo je već četvrti borac u FFC-u kojem je pukao lakat.

Mladen je trenutačno 6. borac na Gloryjevim rang ljestvicama, što je najjača kick-boksing organizacija na svijetu. U ovom se trenutku može boriti samo s bocima koji su Top 5. Svi ispod se ne žele boriti, to nije čak ni stvar novca. Jako mu je teško naći protivnika.“

Zatim se na svoj meč osvrnuo i Brestovac.

- Dobro sam počeo meč, zatvorio sam ga u kut i pogodio s lijevom nogom s kojom uvijek radim štetu gdje god pogodim. Teško ju je blokirati, ali Colin George je blokirao rukom i ruka mu je pukla. Možda sam imao malo i sreće. Zadovoljan sam atmosferom, borbama koje sam večeras gledao, a dvorana Stožice je stvarno prekrasna. Nadam se da ćemo opet doći u Ljubljanu i da ću opet ovdje biti dio 'fight carda'.

Na konferenciji je bio prisutan i zagrebački borac Ivan Gluhak koji je u svom stiu, hrabro i neproračunato, odradio sjajan meč s opasnim borcem iz Beograda, Dušanom Džakićem, te time postao i jedan od kandidata za pojas.

- Prihvatio sam ovaj meč kao zamjena kad se Hrvoje Martić ozlijedio, ali ovo mi je treći meč u mjesec dana i bio sam u treningu. Čim sam čuo da se radi o Džakiću prihvatio sam meč. Hvala Bogu, pobijedio sam u prvoj rudi nokautom, što mi je i bila želja. Nadam se da ću se boriti za pojas i drago mi je što ste me spomenuli u tom kontekstu.

>> Pokrajac nokautirao Taxiarchisa, Brestovac Georgeu ‘middle kickom’ slomio ruku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije