Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne zna se razlog

Ministarstvo sporta zabranilo održavanje FFC-a, Orsat Zovko šokiran

FFC
Foto: Fight Site
24.05.2015.
u 15:48

"Razlozi za ovakav potez još uvijek nisu poznati, niti su nam službeno priopćeni, pa je vrlo teško špekulirati o istima"

FFC 19 koji je zakazan za 29. svibnja i bugarsku Sofiju se neće održati, piše Fight Site. Razlog šokantnog otkazivanja priredbe je zabrana koja je stigla od nadležnog Ministarstva sporta u Bugarskoj koje je djelovalo na preporuku Bugarskog MMA Saveza i predsjednika Stanislava Nedkova. Razlozi za zabranu nisu poznati, niti su objašnjeni javnosti.

Fight Site saznaje da je vodstvo FFC-a na čelu s gospodinom Orsatom Zovkom doslovno šokirano ovakvim scenarijem samo par dana prije održavanja priredbe koja je trebala biti debi Final Fight Championshipa na bugarskom tržištu. Vodstvo FFC-a će početkom idućeg tjedna otputovati u Bugarsku kako bi održali press konferenciju na ovu temu te kako bi pokušali rasvijetliti motive za ovakav potez. Ovo je prvi put da se FFC priredba otkazuje zbog ovakvog razloga.

U nastavku vam donosimo priopćenje Final Fight Championshipa koje potpisuje predsjednik g. Orsat Zovko. 

"S velikim razočarenjem Vas moramo izvijestiti da se FFC 19 zakazan za 29. svibanj u bugarskoj Sofiji neće održati. 

Održavanje 19. eventa Final Fight Championshipa je zabranjeno od strane Ministarstva sporta Republike Bugarske koje je izdalo rješenje o zabrani te je uz to izdalo preporuku gradskoj upravi Sofije, gradonačelniku Sofije i policiji da poduzmu sve potrebne mjere da se event ne održi. Ministarstvo je svoju odluku donijelo na preporuku Bugarskog MMA Saveza (BFMMA), odnosno njezinog predsjednika Stanislava Nedkova. 

Final Fight Championship je borilačka promocija koja je od početka svog djelovanja radila u suradnji i po pravilima nadležnih kick boksing i MMA saveza. Jedan od osnovnih postulata našeg sportskog djelovanja jest neutralnost i regularnost koje se mogu postići jedino na takav način. Istu namjeru smo imali i pripremajući priredbu u Sofiji te smo vjerovali da u održavanju priredbe imamo podršku Bugarskog MMA Saveza na čelu s cijenjenim predsjednikom istog, a donedavno UFC borcem, Stanislavom Nedkovom. Unatoč usmenoj potpori u organizaciji priredbe, kao i obećanju da će izaslanstvo Saveza na čelu s gospodinom Nedkovim biti počasni gosti FFC-a 19, dogodilo se upravo suprotno te je event "stopiran" samo tjedan dana prije održavanja. 

Razlozi za ovakav potez još uvijek nisu poznati, niti su nam službeno priopćeni, pa je vrlo teško špekulirati o istima. S obzirom na o da je FFC doslovno doveden pred gotov čin jer je do same priredbe ostalo tek sedam dana, Final Fight Championship nema druge opcije nego otkazati priredbu u Sofiji unatoč potrebnim dozvolama koje ima od drugog nadležnog Bugarskog kick boksing saveza. 

Valja napomenuti da je Final Fight Championship uložio golem trud i golem novac u organizaciju i pripremu prvog dolaska u Bugarsku te da je otkazivanjem priredbe promociji nanesena velika financijska, ali i šteta ugledu brenda. Do sada je FFC održao 22 priredbe u gotovo svim zemljama regije te se nikada nije susreo s ovakvom preprekom. Organizirajući priredbe na najvišem svjetskom nivou, FFC je u protekle tri godine postao vodeća regionalna borilačka promocija čije se priredbe prenose uživo u preko pedeset zemanja svijeta te je dolazak u borilački vrlo razvijenu zemlju kao što je Bugarska bio logičan potez. I dalje se nadamo da je ovo otkazivanje priredbe samo prolongiranje održavanja FFC-a u Bugarskoj s obzirom na velik broj bugarskih fanova koji su željno iščekivali dolazak Final Fight Championshipa u svoju zemlju te da će vodstvo FFC-a pronaći zajednički jezik s Bugarskim MMA Savezom. 

Ovim putem se ispričavamo borcima koji su naporno trenirali kako bi se što bolje pripremili za nastup na FFC-u 19, kao i fanovima koji su s nestrpljenjem iščekivali FFC-ov debi u Bugarskoj. Nadamo se da će se situacija na koncu ipak odvijati u interesu sportova koje promoviramo u regiji, ali i čitavom svijetu,

Orsat Zovko
predsjednik FFC"

>>Obračun u ringu: Saznajte čitav popis borbi u splitskom Spaladiumu!

Komentara 3

Avatar delminium
delminium
10:56 25.05.2015.

osovina milanović-jovanović pokušava od hrvatskog sporta napraviti što su napravili od hrvatskog gospodarstva

KA
kajinx
16:34 24.05.2015.

(Hrvatsko?) Ministarstvo športa! Još uvijek Jovanović drma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije