Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željko mavrović:

To sucima nije radio ni Tyson koji je grizao protivnike!

željko mavrović (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.10.2014.
u 10:30

Lončar je udarao glavnog suca Macieja Dziurgota na tlu ringa sve dok ga austrijski bodovni sudac nije uhvatio za nogu i izvukao iz ringa.

Ono što je 18-godišnji Vido Lončar učinio poljskom sucu Macieju Dziurgoti, ali i sebi te svom klubu Sesvete, svojoj obitelji, Hrvatskom boksačkom savezu pa, ako hoćete i Hrvatskoj, u ovoj našoj internetskoj eri nikad neće biti zaboravljeno. Nezadovoljan odlukom o prekidu borbe, hrvatski boksač nokautirao je suca u ringu, a potom ga još huliganski izudarao na podu.

"Skamenio sam se..."

Lončar je suca udario kukavički, bez najave. Prišao mu je nasred ringa radi proglašenja pobjednika, a potom ga srušio krošeom, nakon čega je sav svoj gnjev iskalio poput kakvog pomahnitalog stroja za prebijanje. U stanju pomračenja uma udarao je glavnog suca sve dok ga austrijski bodovni sudac nije uhvatio za nogu i izvukao iz ringa. Na koncu je poljski sudac zbog prijeloma rebara i pneumotoraksa (djelomičnog kolapsa pluća), završio u bolnici u Vinogradskoj, a Lončar u marici s kaznenom prijavom za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Mladi boksač na kraju je završio u pritvoru.

Nažalost, izbornik Marijo Šivolija ostao je bez reakcije. U ring je ušao tek nakon petog od osam udaraca njegova izabranika:

– Ovo je nezapamćen slučaj u povijesti boksa. Bilo je okršaja izvan dvorane, ali nikad ovako. Žao mi je što nisam reagirao, no ja sam se skamenio u nevjerici da je to moguće. Pa to je bio smiren i pristojan momak i ja ne znam što se u njegovoj glavi dogodilo. To je očito pitanje za neke stručne ljude.

Zbog tako loše reakcije svi treneri iz tog kuta (Šivolija, Grgić, Nikolić) suspendirani su do završetka istrage pa će preostale borbe naših boksača na ovom Europskom juniorskom prvenstvu voditi njihovi klupski treneri. No, realno je da kažnjen bude i Hrvatski boksački savez, čega se pribojava njegov predsjednik Bono Bošnjak, kojemu je istu večer pozlilo od stresa:

– Želim dati ostavku na svoju dužnost. Dao sam sve od sebe, zapustio obitelj, trošio novac i zdravlje da bih doveo to prvenstvo u Zagreb i za mene je ovo tragedija.  Ovo je za mene puno veći stres nego uhićenje gradonačelnika Bandića, koji je obećao pomoći održavanje ovog Europskog prvenstva pa mi sada govore da ću ja morati plaćati ono što je Bandić obećao.

Da ironija sudbine bude žešća, pljusku je Boni opalio klinac iz njegova kluba Sesvete, klinac koji trenira u dvorani na njegovu privatnom posjedu. Osnivač kluba kaže:

– Sve sam mu dao, vjerojatno najbolje uvjete da se bavi boksom. Znam mu oca, iz vrlo je pristojne obitelji, a i momak je pristojan, ne govori on puno. Kada je na SP-u nepravedno izgubio, nije rekao ni riječ.

Nije ni sada, ali su "govorile" njegove šake, ali na takav način da se trebaju stidjeti svi oni koji su s Vidom Lončarom radili. Ponajprije njegovi klupski treneri iz BK-a Sesvete Franjo Grgić i Kristijan Tepeš. Jer, ako je tu riječ o momku finog kućnog odgoja, kao što svi o njemu govore, onda je onaj sportski poprilično zakazao.

I na ulici postoje pravila

Osim što je udarao starijeg čovjeka, a činio je to bestijalno (čak i na ulici postoje neka pravila), što govori da se njegovim sportskim emocijama nitko stručno nije bavio.  

– Strašan je to propust. Mali je dio reprezentacije i mi smo jednako odgovorni kao i on. To je za doživotnu diskvalifikaciju, za točku na njegovu karijeru, ali i za zatvorsku kaznu. Pa to sucima nije radio ni Tyson, čovjek koji je grizao protivnike – ističe direktor reprezentacije Željko Mavrović.

– Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi. Ispričavamo se svima i obitelji poljskog suca – kazao je glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

>> Mladi hrvatski boksač koji je nokautirao suca doživotno suspendiran i završio u pritvoru!

>> 'Vido Lončar prouzročio je nepopravljivu štetu'

Komentara 15

SI
sigma
11:18 22.10.2014.

Gledao sam ja kako njegov trener Šivolija mlati bezkrupulozno mladića u jednom klubu na otoku Krku gdje ga je rođena sestra pokušavala razdvojit, a napadnuti je skupljao zube i krvario po danceflooru. Nije mogao ništa, Šivolija je to rijesio u nekoliko ključnih udaraca toliko brzo sa nisu ni zaštitari stigli reagirat. Mogli su samo vidjeti mladića prekivenog krvlju na podu kad su dotrčali. Tako da Lončar i nije imao od koga za učit.

BS
bravo_sammir
12:41 22.10.2014.

Treba ga u zatvor i bilo kog tko se fizicki obracunava, ima divljaka okolo, a vjerujem da mu je i trener takav. Ne bjerujem da je fin decko jer fini decki nikada ne bi to napravili

SA
SI aka SI
11:53 22.10.2014.

da li mu je trebao sva tri puta brojati ili ne je jedno pitanje za recimo sportsku analizu. Sve ovo ostalo nema veze sa sportom. Nažalost, boks je u Hrvatskoj na vrlo niskim granama već jako dugo, od uvjeta za trening, slabo organizirane lige, vrlo rijetkih medalja u međunarodnim natjecanjima, pretumbacija u savezu i organizacija ovakvog događaja je mogla pomoći tom sportu na popularizaciji i osovljavanju na noge. Ovakav potez ovog dečka je puno toga vratio još više unazad. Potez je za svaku osudu i nema alibija. Jedino što bih htio istaknuti je da takvih pojedinaca ima u svim sportovima (npr. u nižim nogometnim ligama suci redovito bježe kroz polja od podivljalih igrača i navijača), pa se ti sportovi ne zabranjuju zakonom (kao što predlaže miso) i da je na neki način ipak pretjerano u doba uhićenja gradonačelnika i pola političke vrhuške ovaj potez kriviti za sramoćenje grada i države u svijetu. Savez kazniti zbog organizacijskog propusta, dečku zabraniti bavljenje sportom i propisati obaveznu psihijatrijsku terapiju da jednog dana ne ubije nekoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije