Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARATAŠKI EP

Debitantica Maša prvakinja Europe, Ana srebrna

Karate Istanbul
Foto: Christian Grüner
1/11
21.03.2015.
u 14:31

- Bio sam u rupi iz koje nisa vidio izlaz i time je moja sreća sada veća - kazao je emotivni Danil Domdjoni (67 kg) kojem je ovo peta europska bronca, a osma medalja na najvećim natjecanjima

Kakav je to nezaboravan istanbulski tjedan bio za diplomiranu farmaceutkinju Mašu Martinović. U debitantskom pojedinačnom nastupu na velikim natjecanjima, 25-godišnja Čakovčanka postala je europska prvakinja!

U subotnjem finalu, točno u podne, hrvatska se teškašica borila protiv domaće predstavnice Hocaoglu za što je trebalo imati i živaca. Maša je povela s 4:1, no borbu je dramatičnom učinila to što su obje natjecateljice imale po tri, od dozvoljene četiri, opomene.

Nije važno što je bilo prije

- Bila sam tako sigurna u sebe da sam imala osjećaj da ništa neće poći po zlu, ali i da ću se snaći ako se i to dogodi. I doista, u jednom je trenutku bilo vrlo gusto. Na pola borbe, minutu do kraja, imala sam tri kaznena boda, no uspjela sam se sabrati i promijeniti taktiku, a na koncu je diskvalificirana Turkinja. Ja bih više voljela da sam tih 8:0 zaradila udarcima, no nekad treba i taktizirati, da ne kažu da nemam u glavi...

Nakon borilačkih igara, ovo je tek drugi put da se hrvatska himna svira njoj u čast:

- Došao je i taj trenutak koji sam dugo čekala, da stojim na najvišem postolju i slušam Lijepu našu. Konačno sam dobila priliku da predstavljam svoju zemlju i žao mi je što se to nije dogodilo i prije, što Hrvatska od 2011. nije imala medalju u mojoj kategoriji. S ovim zlatom sam si otklonila svaku sumnju da se takvo što moglo dogoditi i prije.

O onome što je bilo prije, o godinama kada pored odlične Čelan nije mogla nastupiti pojedinačno, ovaj puta nije htjela pričati.

- Neću da naglasak bude na tome što je bilo prije. Bilo pa prošlo. Najvažnije je da imamo zlato za Hrvatsku.

I dok se Maša na pobjedničkom postolju hrvala s radosnicama, Ana Lenard (61 kg) se borila s drugom vrstom suza. Samoborka nije uspjela obraniti naslov europske prvakinje pa si je nakon poraza od Francuskinje Ignace (0:6) puno toga predbacivala.

- Katastrofa. Nisam bila svoja. Taktički sam podbacila. Ne osjećam nakon srebra sreću i ponos. Osjećala sam se kao da se ne mogu kretati, a možda me sputala prevelika želja, umjesto da se opustim i radim svoje.

Samo Domdjoniju bronca

Hrvatski reprezentanti u subotu su imali i četiri nastupa za brončanu medalju. Nažalost, samo je 29-godišnji Danil Domdjoni broncu i iskovao:

- Imao sam toliko težak put u posljednje dvije godine, bio sam u rupi iz koje nisam vidio izlaz. Sretniji sam danas nego kada sam postao svjetski prvak jer tek sada vidim koliko je, zapravo, medalje teško osvajati.

Nažalost, njegova vršnjakinja Jelena Kovačević (55 kg) izgubila je od Španjolke Ferrer (0:2), 18-godišnja Monika Berulec pobijeđena je od Njemice Bugur (0:1), a izvedba katašice Vlatke Kiuk nije se svidjela više sucima od one Čehinje Miškove (0:5).

>> Samoborka Lenard u jednom danu u dva europska finala

Komentara 1

Avatar todorino
todorino
14:59 21.03.2015.

Nista nije slucajno jer je Masa Crnogorske krvi...!!! Veliki respekt i pohvale za ovu sportiskinju..!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije