Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boksački ep

Luka Plantić: Medalju sam proslavio roštiljem, ništa posebno, nije mi zadnja...

25.10.2014., Zagreb - Pobjednik finalnog meca europskog juniorskog prvenstva u kategoriji do 75 kg, Luka Plantic. Photo: Borna Filic/PIXSELL
27.10.2014.
u 08:25

Tri velike hrvatske nade (Plantić, Filipi, Prtenjača) u Zagrebu zaključile juniorski staž

Na juniorskom EP-u u Zagrebu potvrdilo se da Hrvatska ima tri boksačka dragulja na koja može ozbiljno računati i u seniorskom boksu. Od trojice svjetskih doprvaka dvojica su osvojila medalju i u Zagrebu (Plantić, Filipi), a osvojio bi i treći da nije bilo nedopustivog kiksa pa je najtalentiraniji među njima Luka Prtenjača (69 kg) uoči četvrtfinalne borbe pao na vagi.

Spornih 200 grama

A takvo što se u ozbiljnim reprezentacijama ne smije dogoditi. Doduše, s obzirom na to da je briga o borcima bila dodijeljena klupskim trenerima, ovo je propust i ljudi iz BK Sesvete. Budući da je Prtenjača skidao puno kilograma (kada nije u punom treningu ima 78 kg), nad njim je trebalo bdjeti, kao što su to nekad činili treneri stare škole. No Prtenjača je spavao kod kuće u Sesvetama, upao u zagrebačku prometnu gužvu te je na vagu stigao 10 minuta prije njena zatvaranja pa onih 200 grama viška nije stigao istopiti.

– Još me to grize pa sam na klupskoj fešti bio samo kratko. Ostat će mi to loša uspomena, možda do prve seniorske medalje. No u seniorskom ću boksu u višu kategoriju, do 78 kg, da se ne moram toliko mučiti sa skidanjem kilograma – najavljuje Prtenjača.

Iz Sesveta je i borac koji je nokautirao suca (Vido Lončar) tako da bi se tom klubu imalo što prigovoriti i za njihov pedagoški rad, no isto tako mora im se priznati i da tehnički dobro rade. Uostalom, i zlatni Luka Plantić član je tog kluba, a taj boksa sa zadivljujućom energijom i srčanošću. U stanju je izdržati tri runde najvišeg tempa, no i on je skidao dosta kilograma pa će među seniorima graditi karijeru u kategoriji do 81 kg. Pitali smo ga kako je proslavio zlato.

– Malo smo roštiljali u klubu. Medalja k'o medalja, nije mi posljednja.

Samo Filipi bez problema

Od naših medaljaša jedino srebrni teškaš Toni Filipi nije imao problema s kilogramima. On je u kategoriji do 91 kg nastupao sa 88 kg. Inače, Toni je iz boksačke obitelji u kojoj se sva trojica braće bave boksom.

– Prvi je krenuo Bepo koji ima 22 godine, potom Šime koji ima 25, a onda sam počeo ja. Šime je u međuvremenu prestao i sada je predsjednik našeg kluba Zlatna rukavica, a s Bepom stalno spariram, ali više radimo tehnički. Ne bih se borio protiv brata, možda jedino u nekom finalu. Tukli smo se prije no što smo počeli boksati, no sada to više ne činimo.

Osim Filipija, i Prtenjača i Plantić imaju stariju braću borce.

Prtenjačin stariji brat Stipan odličan je borac u kategoriji do 60 kg, a bio je i europski prvak u savateu, dok je Plantićev brat Damir svjetski prvak u savateu.

>> Razulareni Izraelci divljali po hotelu I

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije