Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMLJENO novih 14 počasnika

Legendarni Ernesto Hoost postao ambasador splitske Kuće slave borilačkih sportova

JJK Uragan
Foto: JJK Uragan
1/6
27.08.2015.
u 12:45

- Čast nam je što će Hoost kao ambasador promovirati splitsku Kuću slave borilačkih sportova diljem svijeta i to će pridonijeti našoj novoj afirmaciji - rekao je Znaor.

Više uopće nije sporno da je JJK Uragan postao pravi borilački i turistički brand, jer kad iza sebe u zadnjih nekoliko godina imate niz sjajnih rezultata u jujitsi, grapplingu i MMA-u a uz to organizacijski se na vrhunskom nivou odrađuju manje i veće borilačke priredbe, onda je tu sve jasno!

Razmaženi kakvi već jesmo kad su u pitanju borilački sportovi, organizatori i domaćini iz JJK Uragana ni ove godine nisu nas razočarali niti sa rezultatima niti sa organizacijom cijelog događaja pod nazivom Svjetske igre borilačkih sportova (WMAG) koje su održane u Splitu (sportska dvorana Visoka) te u hotelu Atrium i na kojima je od od 21.-23.kolovoza ukupno bilo preko 2500 gostiju (što uključuje natjecatelje u amaterskim borbama odnosno na Svjetskom Genshinkan prvenstvu, profi borce i trenere na sjajnom Sixt Fight Night 2 turniru i dupkom ispunjenoj dvorani, potom VIP goste i uzvanike na Hall of Fame promociji u hotelu Atrium te velik broj posjetitelja svih navedenih priredbi).

To je ne samo sjajan sportski brand nego sve više i turistički atraktivan događaj budući je na istom prednjačio veći broj novinara iz inozemstva, niz posjetitelja iz Rusije, Azerbajdžana, Španjolske, Srbije, Italije, Egipta, BiH, Engleske, i mnogih drugih država. Ništa manje važno nije ni činjenica da iz godine u godinu kao VIP gosti su zvijezde borilačkih sportova poput Ernesta Hoosta, Jeromea Le Bannera, Don Dragon Wilsona, našeg Branka Cikatića, potom Petera Aertsa, Dževada Poturaka, Bill Wallacea te mnogi drugi velikani i osvajači najvećih svjetskih trofeja.

Nije zanemarivo da niti u hrvatskim okvirima događaj je sve više medijski prepoznatljiviji i popraćeniji tako da nema relevantnijeg hrvatskog medija (elektronskog i tiskanog) koji nije popratio dio događanja iz Splita! U vikendu u kojem je održano nekoliko borilačkih događanja odnosno priredbi trebalo je živaca, strpljenja, truda i iznad svega ljubavi prema borilačkim sportovima da sve prođe kako treba!

Kroz četvrtak održano je više seminara borilačkih vještina sa majstorima iz Rusije, Azerbajdžana, Engleske, Italije, Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske te Španjolske dok je prvi dan (petak) održano službeno Genshinkan prvenstvo svijeta u grapplingu (gi i nogi), jujitsi (kumite i kata) gdje su najbolji rezultat postigli borci iz Rusije u dječjim uzrastima dok su se od naših natjecatelja posebno istaknuli kadet Ante Tolušić i junior Mario Miletić (kategorija početnici koji su do finala imali po 3 borbe) te u kategoriji seniori-apsolutno sjajni Ante Jakić iz BJJ kluba Iguana iz Splita pobijedivši čak u 5 borbi do finala gdje je uspio svladati BiH predstavnika Čengića dok je Petar Marjanović (UFK Ban) bio najdominatniji hrvatski borac u kategoriji do 77 kg te u prestige fightu njegov klupski kolega Duvnjak.

Od naših natjecatelja posebno su se još istakli sa odličjima Petar Crmarić koji je osvojio zlato u kat.-66 kg, potom Roko Orlandini, Ante Prlić i Atino Franić. Kroz subotu je bilo održano natjecanje u kobudu gdje su apsolutno dominaciju uzeli Rusi i Azerbajdžanci, self defense gdje su opet Rusi bili najbolji te amaterski MMA gdje su bili najbolji natjecatelj iz BiH (apsolutni pobjednik Harun Omerhodžić). Naš debitant Ante Rosan iz JJK Uragan je odradio sjajan nastup i okitio se srebrnom medaljom.

Sportskim uzbuđenjima u dvorani Visoka slijedila je organizacija Fight Night Champion profi priredbe koja je pobudila veliki interes domaće publike zbog ljubimca i domaćeg "dečka" Matijasa Barića ali i sjajnih MMA i K1 mečeva. Tako su naše MMA nade iz JJK Uragan (Luka Ćurković i debitant Petar Crmarić) odradili svoj zadatak na nivou i pobjedili prekidima svoje protivnike Darka Runčeva iz Makedonije i Branimira Đukića iz Pakraca.

Posebnu pozornost izazvali su ruski borac Sedushkov i Huseinov iz Azerbajdžana koji su u super teškoj kategoriji pružili niz atraktivnih poteza nakon čega je pobjeda otišla na stranu Rusa. Sjajan dojam prekidom nakon tek nekoliko sekundi ostavio je gorostas iz Gladijatora Dubrovnik - Damir Knego pobijedivši izazivača Sašu Dajića iz BiH dok je jednako uvjerljiv bio Teo Radnić (Pitt Bull) protiv Makedonca Ristovskog te jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca Ivan Gluhak (Leon Gym) pobijedivši srčanog ali nedovoljno iskusnog Denisa Matijaševića iz Vukovara.

Borbom večeri je proglašena borba između Dževada Muftića (Pretorian Sarajevo) i Stjepana Brčića (JJK Mangetsu iz Zagreba) gdje se ni nakon dvije iznimno atraktivne runde nije znao pobjednik no zbog velike posjekotine na usnama Dževada Muftića, liječnici nisu bili suglasni za nastavak meča tako da je protivnikom proglašen Stjepan Brčić.

Zvijezda večeri je pak bio Matijas Barić koji se borio u zadnjem meču protiv Ede Čavrka iz Sparte Metković kojeg je nakon ipak jačeg otpora pobijedio u parteru gnp udarcima. Potpuno oduševljenje izazvao je dobri prijatelj Splita i JJK Uragan i jedan od najboljih K1 boraca svih vremena Ernesto Hoost koji je upravo Matijasu Bariću predao odličje za pobjedu što je izazvalo dodatnu euforiju na tribinama ali i prepun ring svih obožavatelja.

Glavni suci Ivan Ješić (kickboxing) te Petar Marijanović (MMA) odradili su svoj posao na vrhunskom nivou i dobili pohvale organizatora i boraca. Partneri Mediteran Produkcija i Sixt rent a car skupa sa JJK Uragan odradili su najbitniji dio WMAG-a na vrhunskom nivou i zaslužili sve pozitivne kritike! Zadnjeg dana, u nedjelju u splitskom visokokategorniku hotelu Atrium, u sjajnom ambijentu održana je promocija i svečanost dodijele priznanja odnosno promocija novih počasnika u Atrium Hall of Fame 2015 (Kuću slave borilačkih sportova koja nosi prefiks po splitskom hotelu).

Tako je Nizozemac Ernesto Hoost promoviran za ambasadora splitske Kuće slave-Atrium Hall of Fame borilačkih sportova i svih zaslužnih povezanih s borilačkim sportovima na svečanosti u nedjelju kasno navečer u splitskom hotelu Atrium. Hoost je za vrijeme aktivne sportske karijere četiri puta osvojio K-1 turnir, a prošle je godine službeno primljen u splitsku Kuću slave borilačkih sportova. Organizator odnosno promotor ove manifestacije. Hrvoje Znaor za Hoosta je na svečanosti rekao da je jedan od najvećih sportaša u borilačkim sportovima svih vremena što predstavlja osobitu čast i zadovoljstvo te najavio dolazak još niza super poznatih zvijezda borilačkih sportova.

- Čast nam je što će Hoost kao ambasador promovirati splitsku Kuću slave borilačkih sportova diljem svijeta i to će pridonijeti našoj novoj afirmaciji - rekao je Znaor.

Kuća slave borilačkih sportova u Splitu utemeljena je 2012. na poticaj Hrvoja Znaora (već tada člana Kuće slave u Lisabonu - Portugal) i od tada se svake godine organizira ceremonija na kojoj se u tu kuću primaju novi članovi, odnosno počasnici, a sjedište Kuće je u splitskom hotelu Atrium.

Na svečanoj ceremoniji u nedjelju primljeno je novih 14 počasnika u splitsku Kuće slave – Jerome Le Banner (Francuska), Dževad Poturak (BiH), Kevin Pell (Engleska), Slaven Planinić (BiH), Paul Master Tang (Italija), Myryam Caon (Italija), Stevo Mentus (Hrvatska), Jose Luis Montes (Španjolska), Rusel Mammadov (Azerbejdžan), Zilhad Mahmuljin (Hrvatska), Srđan Ratković (Srbija), Ivan Gluhak (Hrvatska) Tselestin Tsyhktsinskiy (Rusija) i kao ambasador Ernesto Hoost (Nizozemska). Odmor traje još dan-dva a onda organizatori najavljuju početak priprema i realizaciju još boljeg i atraktivnijeg događaja iduće godine, u što uopće ne sumnjamo!

>> Splićani nisu ostali razočarani, svjedočili su borilačkim spektaklima

Komentara 1

OB
Objektivno...
14:11 01.09.2015.

Oće ga SDP staviti na listu ko i CRO Copa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije