Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Judo

Kumrić i Maranić upisali po pobjedu i poraz

Zlatko Kumrić
VL
28.11.2015.
u 10:39

Kumrić putuje na završni turnir sezone, na veliki Grand Slam u Tokiju, gdje će se od 3. do 6. prosinca boriti za nove bodove u utrci za plasman u Riju.

Južna Koreja i grad Jeju ostat će zapamćeni kao mjesto gdje je Barbara Matić potvrdila mjesto na Olimpijskim igrama 2016. Posljednjeg dana završnog Grand Prixa sezone nastupili su Zlatko Kumrić i Ivana Maranić, ali ih ždrijeb nije mazio. 

Nakon što je na prošlotjednom Grand Prixu u Kini Zlatko Kumrić (do 100 kg) na putu do 7. mjesta imao tri finalista svjetskih prvenstava, u Južnoj Koreji je već 2. kolo donijelo borbu protiv japanske judoke.

Ogled s Japancem Sakamotom, Zlatko je izborio nakon pobjede protiv Alžirca Bouyacouba. Iako ga je Alžirac bacio na wazari, najbolji hrvatski judaš je uspio uzvratiti i ipponom proći u 2. kolo. 

Protiv Sakamota je bilo neizvjesno, ali je japanski judaš sa 1-0 (1:2 kazne) otišao dalje i na kraju završio u borbi za broncu.

Kumrić putuje na završni turnir sezone, na veliki Grand Slam u Tokiju, gdje će se od 3. do 6. prosinca boriti za nove bodove u utrci za plasman u Riju.

U kategoriji do 78 kilograma, Ivana Maranić je otvorila turnir pobjedom protiv Indijke Kaur (0:4 kazne), a zatim je poražena od Britanke Gibbons, srebrne s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Pregled nastupa hrvatskih judoka na Grand Prix Jeju:

1. kolo
Andreja Đaković (do 63 kg) – Schlesinger (GBR) (poraz)

Borba za 3. mjesto
Barbara Matić (do 70 kg) – Bolder (ISR) (bronca)

2. kolo
Ivana Maranić (do 78 kg) – Gibbons (GBR) (poraz)

2. kolo
Zlatko Kumrić (do 100 kg)  – Sakamoto (JPN) (poraz)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije