Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grand Prix Croatia

Kiuk srebrna, pohvale domaćinima

Grand Prix Croatia
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
17.01.2016.
u 23:30

- Konkurencija je u mlađim dobnim kategorijama bila vrlo jaka, a na postolja su se uspinjali samo najbolji među najboljima što i nije bilo nimalo lagano jer su kategorije bile dobrano ispunjene kvalitetnim mladim natjecateljima

Drugog dana jubilarnog međunarodnog karate turnira 25. Grand prix Croatia nastupili su natjecatelji u katama u konkurenciji djece, kadeta, juniora, mlađih seniora, seniora i sportaša s posebnim potrebama te u borbama za mlađe uzrasne kategorije ( 10-14 godina).

U natjecanju katašica seniorki, hrvatska reprezentativka Vlatka Kiuk osvojila je drugo mjesto. Prije no što je u finalu izgubila od Mađarice Sterck, slavila je protiv dviju Talijanki, Di Lorito i Porcu te protiv Srpkinje Jakšić. Naš najbolji kataš Ivan Ermenc ispao je već na startu turnira od Talijana Stee, baš kao i Hrvoje Vidović koji je izgubio također od Talijana (Recchia).

U nedjelju je nastupilo ukupno 918 sportašica i sportaša , od toga 442 u konkurenciji kata dok je 476 njih nastupilo u borbama.

- Konkurencija je u mlađim dobnim kategorijama bila vrlo jaka, a na postolja su se uspinjali samo najbolji među najboljima što i nije bilo nimalo lagano jer su kategorije bile dobrano ispunjene kvalitetnim mladim natjecateljima. Ostavljen je, ne bezrazložni dojam, da su u nekim kategorijama mlađih kadeta borbe bile atraktivnije i dinamičnije nego dan ranije  u seniorskim kategorijama - izvijestio je predsjednik Organizacijskog odbora Darko Šimunec.

Vrlo dojmljiv i emotivan nastup imali su i sportaši s posebnim potrebama (slabovidni i slijepi, osobe s mentalnim poremećajem i osobe u kolicima) koji radi svoje posvećenosti karateu nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Na kraju oba dana ovog velebnog karate nadmetanja dolazile su organizatorima sa svih strana pohvale za podignutu organizaciju na stubu više od prošlogodišnje. Svi su svoj dolazak u Samobor najavili i za sljedeću godinu na 26.Grand Prix Croatia.

>>Irancu Ganjzadehu 2500 eura, drugoplasiranom Grineviču ljetovanje na Šolti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije