Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARATAŠKI CROATIA OPEN

Pobjednik uzima sve - svih četiri tisuće eura nagradnog fonda

Karate
Foto: Marin Sušić
1/4
22.05.2015.
u 18:28

'Na koncu će pobijediti najbolji, a i ja mogu biti taj. Zašto ne?'

Vrlo respektabilno društvo sudjelovat će ove subote (19 sati, dvorana Trnsko) na turniru "Super osam", u sklopu 24. izdanja međunarodnog karataškog turnira Croatia kup. A to su dva aktualna europska prvaka (Bitević, Maestri), bivši svjetski prvaci (Bitević, Busa, Cecunjanin U-21), mlađeseniorski prvak Europe (Harspataki) i trojica vrlo nadarenih mladaca (Hrvati Garibović i Blažičević te Slovak Lieskovskij).

Enes Garibović (19) je ove godine bio srebrni na EP mlađih seniora i danas je domaća uzdanica, a kada je njegov otac Esad na ovom turniru prije 18 godina u polufinalu radio s velikim francuskim šampionom Pinnom, Enes je u publici sjedio u maminu krilu, s dudom u ustima.

- Na koncu će pobijediti najbolji, a i ja mogu biti taj. Zašto ne? No, ono što je meni ovog trenutka najvažnije jest stjecanje novih iskustava u tako jakoj konkurenciji - rekao je 19-godišnji Varaždinac.

Pinna je samo jedan od svjetskih velikana (Lefevre, Stojadinov, Gerunov, Tzanos, Busa, Bitević) koji su osvajali ovaj ugledni turnir, a svih tih godina jedini je hrvatski pobjednik bio Pero Vučić (2011.).

- Vjerujem da ćemo neke od njih uspjeti dovesti, kao goste, za 25. izdanje turnira. Ovaj put, pred nama je najmlađi sastav turnira "Super osam" - najavio je predsjednik Organizacijskog odbora Zdenko Protuđer, nekad i sam vrhunski karataš.

Njegov brat Nikola, bivši reprezentativac Hrvatske, direktor je turnira, dakle glavni operativac. On nam je priznao da je pod čizmom recesije ovakav elitni turnir sve teže organizirati.

- Premda je njegova potpora bitno manja no prije mi smo i dalje zahvalni Gradu Zagrebu na potpori. No, vjerujem da i ovaj sastav turnira nudi itekako zanimljive borbe. Nakon 13 borbi dobit ćemo pobjednika kojem će pripasti sav nagradni fond od 4.000 eura - zaključio je Nikola Protuđer.

>> Ni naše zlatne cure ne mogu živjeti samo od karatea

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije