Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'CRO COP JE LEGENDA'

Dos Santos poručuje: Miočić će postati novi prvak!

Borci
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
11.02.2016.
u 17:38

– Žao mi je što nisam sreo Mirka. On je legenda, jedan od boraca zbog kojih sam se i počeo boriti. Bila mi je velika čast nastupiti protiv njega. Žao mi je što ga nisam sreo ovdje. Očekivao sam da će doći.

Junior dos Santos uživa u Zagrebu i to raspoloženje nije nimalo skrivao pred brojnim predstavnicima sedme sile koji su se danas okupili u zagrebačkoj Areni. Bivši teškaški prvak je tijekom karijere ukrstio rukavice s dva najpopularnija teškaša na ovim prostorima, Mirkom Filipovićem, ali i Stipom Miočićem te je ovom prigodom otkrio da “Vatrogasac” udara jače od Cro Copa, piše Fightsite.

Brazilski borac je još 2009. godine na UFC-u 103 podijelio oktogon s legendarnim Cro Copom te je tom prigodom došao do svoje treće pobjede u najjačoj MMA promociji. Okupljene je novinare zanimalo je li se možda ovih dana susreo s umirovljenim hrvatskim borcem.

– Žao mi je što nisam sreo Mirka. On je legenda, jedan od boraca zbog kojih sam se i počeo boriti. Bila mi je velika čast nastupiti protiv njega. Žao mi je što ga nisam sreo ovdje. Očekivao sam da će doći.

JDS je svoju posljednju pobjedu ostvario upravo protiv Stipe Miočića, borca koji će se u svom idućem nastupu najvjerojatnije susresti s aktualnim prvakom Fabriciom Werdumom. Popularni Brazilac nam je ovom prigodom i prognozirao taj potencijalni okršaj.

– Bit će to sjajna borba. Stipi dajem prednost naspram Werduma u njihovu meču. Werdum nije lik koji ruši protivnike na parter, a Stipe ima prednost na nogama. Udara stvarno jako, jeste li vidjeli moje lice nakon meča protiv njega.

Protiv Alistaira Overeema nije sve prošlo po planu, ali JDS nema namjeru uvoditi promjene.

– Nemam namjeru ništa mijenjati za ovu borbu. Sretan sam što je Ben prihvatio ovu borbu. Dva su mjeseca do borbe. To nije puno, ali je dovoljno za pripremu. Sada treniram u ATT-u i imam osjećaj da ću biti bolji nego u idućoj borbi. U posljednje sam se dvije godine mučio s ozljedama, no Overeem je odradio odličan posao, a ja sam bio prenervozan. To nije bio pravi JDS.

O obožavateljima u Zagrebu…

– Zagrebački obožavatelji su se sjajno odnosili prema meni. Jako uživam ovdje, ovo je lijep grad i drago mi je da sam u njemu. Uvjeren sam da ćemo 10. travnja fanovima priuštiti predstavu kakvu zaslužuju.

O Rothwellu

– Ben je nanizao nekoliko odličnih nastupa i mislim da bi se već mogao boriti za titulu. Pobjeda u ovom meču bi me vratila u kombinacije za napad na titulu.

Svoju prvu pobjedu u UFC-u ste ostvarili protiv Fabricija Werduma, a posljednju u meču sa Stipom Miočićem. Kako se osjećate sada kada znate da će se njih dvojica najvjerojatnije susresti u borbi za prestižni pojas?

– Bila bi to dobra stvar za prodaju mog novog okršaja s jednim od njih dvojice. Bez obzira na to koji od njih dvojice pobijedi, bit će dobro odraditi revanš, a još bolje ako to bude u borbi za naslov. Ovo je jako kvalitetno razdoblje za tešku kategoriju.

JDS je za kraj poručio kako se u Hrvatsku namjerava vratiti barem dva do tri tjedna uoči meča s “Big Benom”, a sve s ciljem kako bi se što bolje prilagodio i pripremio na taj okršaj. Ipak, o nešto detaljnijim planovima morat će se konzultirati sa svojim timom.

>> Tito Ortiz spreman na borbu s legendarnim Fedorom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije