Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrgović dobio nasljednika

Josip Biletić teškaški prvak Europe u boksu

Josip Biletić
Foto:
1/5
25.06.2016.
u 20:33

Bošnjaka i njegove suradnike obradovala je i brončana medalja Brođanina Gabriela Veočića (63 kg), sina izbornika Pere Veočića, inače bivšeg hrvatskog reprezentativca.

Čini se da za hrvatski boks doista stižu neka bolja vremena. Nakon, Dina Mansoura (2009.) i Luke Plantića (2014.), Hrvatska ponovo ima boksačkog prvaka Europe u mlađim uzrastima. Ovaj put to je član Boksačkog kluba Zadar Josip Biletić, stasita momčina s Vira od 198 cm i 107 kilograma. I sa samo 16 godina.

A 16. rođendan Josip je proslavio prije pet dana u Kaposvaru gdje je jučer i osvojio zlato u kategoriji preko 80 kg. Nakon što je nanizao pobjede nad teškašima iz Ukrajine, Bjelorusije, Austrije i Rusije.

A u finalnoj borbi već u prvoj rundi natjerao je Josip suca u ringu da broji protivniku Slachchininu, pa je konačna odluka bodovnim sucima time bila olakšana.

Kroz turnir, Biletića je vodio Dragan Vidajić, ujedno i njegov klupski trener, a iznimno zadovoljstvo da mu oko vrata ovjesi zlatnu medalju imao je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, čovjek koji je svojim angažmanom i preuzimanjem nacionalnog saveza preporodio hrvatski boks. Čuvši što se događa u Mađarskoj, Bošnjak je u Kaposvar dojurio iz Bakua, sa sjednice Izvršnog odbora Europskog boksačkog saveza.

Bošnjaka i njegove suradnike obradovala je i brončana medalja Brođanina Gabriela Veočića (63 kg), sina izbornika Pere Veočića, inače bivšeg hrvatskog reprezentativca.

Inače, novi europski prvak dijete je iz doseljeničke obitelji iz Viteza. Zajedno s roditeljima, tatom Ratkom i majkom Ivankom, petero braće i jednom sestrom, prije šest godina preselio je iz Viteza na Vir. A ondje Biletići drže mali obiteljski restoran "Vlašićka kuća" u kojem će, kako kaže tata Ratko, Josip već od ponedjeljka pomagati kao što je to činio i dosad.

Do ovoga Josipova zlata, najuspješniji sportaš u obitelji Biletić bio je stariji brat Marin koji na teksaškom Soutern Nazarene Universityju kao njihov stipendist igra američki nogomet.

Premda bi Biletić po godinama (16) u drugim borilačkim sportovima bio zvan kadetom, u boksu to zovu juniorima, pa se Mansour i Plantić zapravo vode kao mlađeseniorski prvaci kontinenta, objasnio nam je glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

Bilo kako bilo, naš najbolji boksač Filip Hrgović, teškaš koji se sprema za odlazak u profesionalce, dobio je nasljednika koji bi za koju godinu mogao jednako kao on dominirati domaćom scenom takozvanog amaterskog boksa.

Ključne riječi

Komentara 1

PO
POBROZDS
14:52 26.06.2016.

Bravo !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije