Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 27

Ivan Bilić: I prije spavanja i nakon buđenja, samo razmišljam o ovoj borbi i živim za taj dan!

Ivan Bilić
VL
07.12.2016.
u 16:52

“FFC-ova titula bi mi donijela najveći uspjeh u karijeri. Pokazala bi kako se sav trud isplatio te bi stigla kao potvrda dobrog rada”, rekao je Bilić

Ivan Bilić i Jasmin Bajrović bit će sudionici jedinog meča koji nam 17. prosinca u zagrebačkoj Areni ne donosi borbu za pojas, no zato će pobjednik njihovog okršaja biti idući protivnik aktualnog prvaka velter kategorije – Nizozemca Eyevana Danenberga.

Bilić se za FFC 27 priprema u svom matičnom klubu Trojan Free Fighters iz Pule, a za razvijanje njegovih vještina zadužen je Zelg Galešić, bivši borac, a danas trener koji iskustvo stečeno na raznim svjetskim borilištima prenosi na neke nove nade, kako MMA-a, tako i kickboxinga.

“Nažalost, kako radim onda i nisam u mogućnosti trenirati više od jednom dnevno. No svaki dan smo tu, znojimo se, pripremamo i radimo na taktici. Nisam nikad bio spremniji”, započeo je Bilić.

Znači slobodnog vremena baš i nemate…

“Slobodnog vremena je jako malo, skoro pa ništa. Dođem s posla, pojedem i onda sam u dvorani do navečer. Odem doma na spavanje i tako u krug. Vikendom je trening samo subotom, a nedjelju ostavim za prijatelje i izlazak u prirodu.”

Kada i zašto ste se odlučili baviti ovim sportom?

“Prvo je moja sestra krenula s taekwondoom i sve je počelo kada sam ju jednog dana odlučio pratiti do dvorane. Kada sam vidio prvi trening, odmah sam znao da je to to i da ovime želim baviti. Postepeno krenuo prema kickboxingu, zatim sam se okušao i u MMA-u, no u konačnici sam ostao pri kickboxingu.”

Što je onda prevagnulo na stranu kickboxinga kao sporta kojemu ćete se posvetiti?

“Kickboxing mi je najbolje odgovarao, a presudila je i taekwondo podloga. Taj ‘stand up’, brže noge, kretanja…”

Možete li nam reći u kome ste pronašli svog uzora?

“Moj trener Zelg Galešić mi jedan od najvećih uzora. I kao čovjek, i kao trener, i kao borac.”

Ivan je svoju priliku za nastup na ovako velikoj priredbi izborio impresivnim nokautom u Linzu, kada je pod njegovim udarcima pao Kristijan Franjić.

“Nismo se zamarali time kako ćemo završtiti taj meč, najvažnija je bila pobjeda, ali u podsvjesti smo znali da moramo ostaviti trag kako bi nas ponovno pozvali u promociju. Iskreno, nisam mislio da će nas zvati na ovako veliki event. Počašćen sam pozivom i drago mi je što se naš rad prepoznaje”, prisjetio se Bilić nastupa na FFC-u 26.

Njegov nokaut na posljednjoj priredbi hrvatske promocije ipak nije impresionirao Bajrovića koji smatra kako 25-godišnji Puležanin ima rupa u svojoj igri.

“Borac mora biti malo prljav i reći nešto kako bi naživcirao protivnika. Sigurno je da svatko ima neku rupu, a sad je na njemu i njegovim trenerima da ju pokušaju pronaći kod mene. Sigurno je impresioniran onim nokautom… pa svatko bi bio i nitko ne bi ušao lako u meč nakon toga”,  prokomentirao je Bilić izjave svog idućeg protivnika.

Gdje vidite svoju najveću prednost u ovom dvoboju, a gdje bi vam Bajrović mogao zadati najviše problema?

“Moj kut je moja najveća prednost. Nakon prve runde moj trener uoči svaku pogrešku. U toj minuti mi da sve potrebne upute, a na meni je da ih poslušam i privedem meč kraju bez grešaka. Bajrović je nezgodan kao svaki kontraš. On 90% posto borbi radi s dešnjacima, dok ja možda 10% s ljevacima. No na treningu uvježbavamo kombinacije za kontraše tako da mislim kako neće biti pogrešaka s moje strane.”

Obojica ste sudionici jedinog meča koji nije za titulu. Vidite li možda u tome dodatnu motivaciju za dokazivanjem pred FFC-ovim fanovima?

“Pa da, imam takav osjećaj. Šteta što meč nije za titulu, ali idemo po redu, korak po korak i doći će i titula.”

Prognoza?

“Svaki protivnik ima svoje prednosti i mane, a na nama je da iskoristimo te mane. Po meni će pobijediti onaj tko nametne svoj stil borbe. Svako vjeruje u sebe pa tako i ja vjerujem u pobjedu. Nadam se atraktivnom meču, meču u kojem će publika uživati u svakoj sekundi.”

Priredba je sve bliže, možete li nam reći kako se osjećate u ovim posljednjim danima pred nastup?

“Jedva čekam nastupiti. Prije spavanja razmišljam o borbi, kada se probudim razmišljam kako ćemo odraditi borbu… jednostavno živim za taj dan.”

Motivacije sigurno ne nedostaje…

“Samo to što se borim u Areni Zagreb, na ovakvom eventu, za mene je dovoljna motivacija da dam više od 100% sebe.”

Pobjeda vam u ring dovodi aktualnog prvaka Danenberga, mislite li kako mu predstavljate veću prijetnju od njegovih prijašnjih FFC protivnika?

“I Bajrović i Danenberg su čvrsti borci, no mislim kako stilski nikome ne odgovaram. Imam jako neugodan stil i nikome neće biti lako sa mnom.”

Smatrate li da se po nečemu razlikujete od ostalih boraca iz vaše kategorije?

“Sigurno po srcu. Nikada neću odustati. Za mene nema predaje i uvijek gledam kako pobijediti. Sigurno je i taekwondo podloga jedna od prednosti. Ljudi ne očekuju 360 udarce i takve stvari. Sve su to uglavnom Muay Thai borci s ravnim gardom, a mi smo naučeni uz kretnje pripremiti svakakva iznenađenja za protivnike.”

Što bi vama značilo osvajanje FFC-ovog pojasa?

“FFC-ova titula bi mi donijela najveći uspjeh u karijeri. Pokazala bi kako se sav trud isplatio te bi stigla kao potvrda dobrog rada”, zaključio je Ivan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije