Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Te-kvon-do

Iva i Ivan Radoš: ‘Naša mama je naša stijena!’

Ivan i Iva Radoš
Foto: Privatna arhiva
21.03.2017.
u 23:53

Tata Ivan, danas glavni tajnik Hrvatskog te-kvon-do saveza, prvi je osvajač medalje za Hrvatsku, pa su njegovim stopama krenula i sva njegova djeca kćeri Mia (23) i Iva (21) te sinovi Ivan (18) i Mihael (8)

Teško ćete naći sportskiju obitelj od Radoša iz Sesveta. Tata Ivan, danas glavni tajnik Hrvatskog te-kvon-do saveza, prvi je osvajač medalje za Hrvatsku, pa su njegovim stopama krenula i sva njegova djeca kćeri Mia (23) i Iva (21) te sinovi Ivan (18) i Mihael (8).
Štoviše, kćer Iva tatu je već nadvisila jer je ona dvostruka europska prvakinja, a ono što nju posebno raduje jest ono što najavljuje brat Ivan:

Sestra je najveća motivacija

- Na Otvorenom prvenstvu Belgije Ivan je po prvi put osvojio seniorsku medalju na međunarodnom turniru. Ja u njemu vidim veliki potencijal i jako mi je drago da je prije dvije godine odlučio prihvatiti se treninga. Otkako je počeo trenirati s Martinom Erdeljcem sve ide jako dobro. Kada sam čula da je u borbi za medalju pobijedio našeg najboljeg teškaša Vedrana Goleca, bila sam sretnija zbog njega nego zbog bilo koje moje pobjede. Super je osjećaj kada imaš nekoga iz obitelji na turnirima, a još bolji kada se i taj poput tebe popne na postolje na kojem se dijele medalje.
Tako zbori Iva, u kojoj njen tri godine mlađi brat Ivan vidi svog uzora:
- Prvi put sam u karijeri pobijedio Goleca, bilo je 9:8, i to mi je veliki poticaj. A najveća motivacija mi je sestra Iva, priželjkujem da budem barem blizu onome što je ona postigla. Ona je popravila prehranu, ozljede zaliječila, a kada je zdrava onda joj ne vidim granice.
Oboje iz obiteljskog doma u Sesvetama odlaze rano ujutro, a vraćaju se kasno navečer, nerijetko i oko 23 sata. Evo kako izgleda radni dan maturanta Ekonomske škole:
- Izlazim iz kuće oko sedam ujutro, a poslije škole obično idem u teretanu, a navečer na trening te-kvon-doa. S obzirom na to da mi se ne isplati vraćati se u Sesvete, čak i odspavam nekad u jednom trosjedu kojeg imamo u našoj klupskoj, Metalčevoj, dvorani na Šalati.

Istu dnevnu priču ima i Iva, no ona se za dozu dnevnog sna snalazi kod prijateljice.

- S obzirom na to da sam cijeli dan na nogama, nekad znam otići kod prijateljice Mare Lonze i odspavam malo jer ona stanuje blizu našeg fakulteta - priča Iva koja je na predavanje išla i jučer nakon besane noći, odmah po cestovnom povratku iz Belgije.

- Vozili smo se preko 12 sati, a veći dio puta sam bila budna kako bih pravila društvo vozaču. Nakon toga mi se na predavanjima malo spavalo, no izdržala sam.
Te-kvon-doom se u obitelji ne bavi jedino mama Vinka, no bez nje, ističu svi ukućani, njihovih tekvondaških uspjeha ne bi bilo.


Sve za duži san...

- Mama se ne bavi te-kvon-doom, ali se bavi svima nama. Nerijetko ustaje u pet sati da meni i Ivi pripremi hranu i rasporedi u plastične posudice naše dnevne obroke koje nosimo sa sobom - ističe sin Ivan.
- Mama je stijena koja se brine za sve nas, a vrlo je samozatajna. Veliko joj hvala jer se zbog mene diže ranom zorom i sprema moje dnevne obroke, kako bi meni uštedjela koju minutu sna - dodaje kćer Iva Radoš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije