Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan poraz

Ispunjeni Dom sportova šokiran u posljednjoj sekundi

Brigita Matić
Foto: VL
1/2
25.09.2016.
u 15:31

Bila je to prezentacija ljepote i zanimljivosti juda na najtužniji način za Brigitu i sve hrvatske navijače

U jednom od intervjua, Barbara Matić (21), bivša dvostruka svjetska juniorska prvakinja, u šali je istaknula kako mlađa sestra Brigita (19) voli pratiti njene uspjehe. Zatim je Brigita osvojila titulu svjetske juniorske prvakinje. 

Najjači judo događaj u ovom dijelu Europe, IJF Judo Grand Prix Zagreb 2016, donio je i prvo domaće zlato. Uspjeh je to Barbare Matić (do 70 kg), koja je u jednom padu 40-tak sekundi prije kraja subotnjeg finala ozlijedila koljena i očekuje je period oporavka od ozljede, koji je zasad nepoznatog trajanja. 

Isto je umalo mogla postići i Brigita Matić (do 78 kg), ali je izgubila u doslovno posljednjoj sekundi polufinalne borbe. Došla je Brigita u Zagreb nakon Europskog prvenstva za juniore u Španjolskoj, gdje je izgubila finale 20 sekundi prije kraja jer je išla u nepotrebni rizik. I kao želju istaknula «Biti mudrija u Zagrebu i pokazati se pred domaćom publikom».

Za protivnicu je imala europsku viceprvakinju, Nizozemku Guusje Steenhuis. Brigita je gubila 15 sekundi prije kraja (1-0 u kaznama), ali zatim ovim bacanjem (video ispod) povela na yuko i dovela navijače u Domu sportova u ekstazu. Brigitin otac je skakao od sreće, isto kao i sestra Barbara, svi su se ljubili i čekali da počne proslava ulaska u finale.

Pet sekundi prije kraja borbe krenulo je odbrojavanje publike i samo se čekao kraj. Brigita si je mogla priuštiti da dobije i dvije kazne, da uopće ne dolazi blizu Nizozemke. Međutim, dvije sekunde prije kraja Steenhuis je uspjela dobro pripremiti bacanje (video ispod) i doslovno s istekom vremena baciti Brigitu za wazari i nevjericu u dvoranu.  

Bila je to prezentacija ljepote i zanimljivosti juda na najtužniji način za Brigitu i sve hrvatske navijače. Bilo je to ujedno i nastavak skupljanja iskustva za veliki hrvatski potencijal, aktualnu svjetsku juniorsku prvakinju i europsku juniorsku viceprvakinju. Skupljanje iskustva na najteži način.

Komentara 1

GF
gfrancic
18:09 25.09.2016.

u borbi su sekunde doslovce kljućne pa bile to i zadnjih 5 s

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije