Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HR BOKSAČKI SAVEZ:

'Vido Lončar prouzročio je nepopravljivu štetu'

Boksačke rukavice
Foto: DPA/Pixsell
1/2
21.10.2014.
u 16:24

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza na hitnoj sjednici donio je odluku o doživotnoj suspenziji i izgonu iz boksa boksača Vide Lončara

Hrvatski boksački savez reagirao je na skandal koji im je priuštio Vido Lončar ozlijedivši suca Mageja Dziurgota iz Poljske tijekom mečeva Europskog boksačkog prvenstva za juniore u Zagrebu.

Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti:

Ovim se putem ujedno duboko ispričavamo Svjetskoj boksačkoj organizaciji – AIBA i Europskoj boksačkoj organizaciji – EUBC, Međunarodnom olimpijskom odboru, Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu obrazovanja i sporta te Uredu za obrazovanje i sport Grada Zagreba zbog brutalnog napada na službenu osobu od strane hrvatskog boksačkog reprezentativca i štete koju je svojim činom prouzročio.

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza je na hitnoj sjednici donio Odluku o doživotnoj suspenziji i izgonu iz boksa za boksača Vidu Lončara. Također, Izvršni odbor je do završetka istrage suspendirao trenere koji su se u trenutku nemilog događaja nalazili uz ring.

Ovim putem ispričavamo se svima koji su u bilo kojem obliku povrijeđeni nastupom Vide Lončara i njegovim nesportskim postupcima. Ujedno, duboko se ispričavamo obitelji boksačkog suca Mageja Dziurgota koji se i dalje nalazi u bolnici. Vido Lončar nalazi se u pritvoru te vjerujemo da će institucije Republike Hrvatske odraditi svoj posao.

Nažalost, Vido Lončar je prouzročio nepopravljivu štetu Hrvatskom boksačkom savezu, hrvatskom sportu, Gradu Zagrebu te hrvatskom stanovništvu i svim ljubiteljima ovog Olimpijskog sporta svojim činom na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održava u Zagrebu od 17.10.2014. – 26.10.2014.

>> Mladi hrvatski boksač koji je nokautirao suca doživotno suspendiran i završio u pritvoru!

Komentara 8

AN
Andreeejjj
19:50 21.10.2014.

Auuuu sada bosanac, srbin, zlovenac....samo nije naš pravi i pošteni RVAT...ahahaha

SL
slovenc007
18:09 21.10.2014.

Kako se to moglo desit jednom Hrvatu? Pa vi ste civilizacijski na višem nivoju! Sigurno je Hrvat iz Bosne, jel da?

JT
josip.tomic.50309
22:34 21.10.2014.

Slovenc 007,jedva ste dočekali jednog "našeg" idiota?To što ljeti ovdje kod mene u Dalmaciji ima slovenskih idiota ko Kineza(sramotnog ponašanja) to nije važno jer ste vi Zapadnjaci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije