Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUDO

Hrvatski susjedi slavili na zatvaranju Grand Prixa

Judo Zagreb Grand Prix
Foto: Vecernji.hr
1/3
04.05.2015.
u 00:30

Ni posljednjeg, trećeg dana, hrvatski predstavnici nisu uspjeli doći do medalja. Svih sedmero, unatoč velikoj borbenosti i navijanju s tribina, ispalo je već u svojim prvim nastupima.

Izvrsnim borbama, koje su pokazale svu ljepotu judo pokreta i tehnika, završen je posljednji dan Zagreb Grand Prixa ukupnog nagradnog fonda od 100 tisuća američkih dolara. Popunjene i glasne tribine Doma sportova dočekale su judaše i judašice posljednjeg dana Grand Prixa.

U kategoriji do 90 kilograma kod muškaraca zlato je pripalo Krisztianu Tothu iz Mađarske, koji je u finalnoj borbi nadvladao Aarona Hildebranda iz Njemačke. Brončani u ovoj kategoriji su Guillaume Elmont iz Nizozemske te Joakim Dvarby iz Švedske. Kod žena, u kategoriji do 78 kilograma, najbolja je bila Slovenka Anamari Velenšek, Ukrajinka Victoriia Turks osvojila je srebro, dok je bronca pripala Abigel Joo iz Mađarske i Darii Pogorzelec iz Poljske. U kategoriji do 100 kilograma kod muškaraca, zlato je osvojio Dimitri Peters iz Njemačke, srebro Michael Korrel iz Nizozemske, dok su broncu osvojili Lukas Krpalek iz Češke te Jorge Fonsecaiz Portugala. 

Zlato u ženskoj kategoriji preko 78 kilograma osvojila je predstavnica iz Turske, Belkis Zehra Kaya, Tessie Savelkouls iz Nizozemske osvojila je srebro, dok je bronca pripala Franziski Konitz iz Njemačke, te njenoj sunarodnjakinji Jasnim Kuelbs. U kategoriji muškaraca preko 100 kilograma, zlato je uzeo Lakiv Khammo iz Ukrajine. Vladut Simionescu iz Rumunjske osvojio je srebro, dok je bronca otišla u Nizozemsku Royu Meyeru i Sloveniju Matjažu Ceraju.

Hrvatski judoke i posljednjeg dana bez medalja

Ni posljednjeg, trećeg dana, hrvatski predstavnici nisu uspjeli doći do medalja. Svih sedmero, unatoč velikoj borbenosti i navijanju s tribina, ispalo je već u svojim prvim nastupima.

Ante Vladimir Batinić (+100 kg), izgubio je od Rusa Andreja Volkova. Ivana Maranić (-78 kg) izgubila je od Lkhamdegd Purevjargal iz Mongolije, dok je od Brigite Matić (-78 kg) nakon odlične borbe, ipak bolja bila Ana Laura Portuondo Isasi iz Kanade. Ivana Šutalo (+78) izgubila je od Nizozemke Tessie Savelkouls.

U kategoriji do 100 kilograma, Zlatko Kumrić je izgubio od Domenica Di Guida iz Italije. Pero Kristić (-100 kg) i Marjan Urlić (+100 kg) također nisu uspjeli pronaći put do finala. Pero Kristić je izgubio od Stefana Jurišića iz Srbije, dok je od Marjana Urlića bolji bio Matjaž Ceraj iz Slovenije.

Trening s olimpijskim kandidatkinjama privukao brojne zaljubljenike u judo

Posljednji dan u Olimpijskom judo parku donio nam je, nakon jednosatnog učenja tehnika capoeire, trening s našim europskim medaljašicama; Barbarom Matić, Andrejom Đaković te Andreom Bekić. Roditelji s djecom, družili su se i učili o judu, a mnogi su se, nakon ovoga, odlučili i baviti baviti ovim sportom.

Kvalitetu juda potvrđuje i UNESCO, koji ga je proglasio najboljim sportom za djecu i mlade u dobi od 4-21 godine. Nakon boravka u Olimpijskom judo parku, svi su preselili u dvoranu Doma sportova gdje je nastavljeno glasno navijanje za najbolje, na finalnim natjecanjima zagrebačkog Grand Prixa koji je oduševio i ove godine.

>> Hrvati ispali rano, olimpijski pobjednik neugodno iznenadio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije