Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije

Hrvatska bez hrvača na OI u Riju

Neven Žugaj
Igor Kralj/PIXSELL
06.05.2016.
u 15:14

Jedini naš predstavnik u četvrtfinalu Božo Starčević sa 0-3 poražen je od Turčina Selčuk Čebia.

Hrvatska neće imati predstavnika u hrvanju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru jer je u petak jedini naš predstavnik u četvrtfinalu Božo Starčević sa 0-3 poražen od Turčina Selčuk Čebia. 

Starčević je mjesto među osmoricom najboljih u kategoriji do 75 kg izborio nakon što je u prvom kvalifikacijskom kolu bodovnom nadmoći svladao Palestinca Rabiea Halila da bi u osmini finala na isti način završio  i borbu s Talijanom Cirom Russom. U četvrtfinalu protiv domaćeg predstavnika objektivno nije imao velikih izgleda unatoč tome što je prva runda završila 0-0. Plasman  Starčevića u četvrtzavršnicu je i najbolji plasman naših hrvača na kvalifikacijskom turniru na kojem će samo finalisti izboriti plasman na olimpijski igre.

Dominik Etlinger poražen je u kvalifikacijama kategorije do 66 kg. 'Tuširao' ga je Azerbajdžanac Rasul Čunajev. Puno bolje nije prošao ni Ivan Lizatović u kategoriji do 59 kg. Ždrijeb mu je donio izravno mjesto u osmini finala, gdje ga je bodovnom nadmoći, nakon samo jedne minute borbe, pobijedio Iranac Hamid Mohammad Soryan.

U kategoriji do 85 kg, olimpijac iz Londona 2012. Nenad Žugaj u kvalifikacijskom kolu je sa 10-4 pobijedio Venecuelanca Yorgena Josea Covu Pulida, ali je u osmini finala ostao bez boda (0-3) u borbi s Turčinom Metehanom Bašarom. Tako je propustio postati drugi naš hrvač nakon Stipe Damjanovića koji je pod hrvatskom zastavom nastupio na Olimpijskim igrama. Damjanović je sudjelovao na Igrama u Barceloni 1992. i u Atlanti 1996.

Uz Nenada Žugaja na OI u Londonu nastupio je i njegov brat blizanac Neven. Tamo je Nenad ispao u kvalifikacijama, a Neven u osmini finala.

U kategoriji do 130 kg dalje od osmine finala na turniru u Istanbulu nije dospio ni Stjepan Lavrić od kojega je s 9-1 bolji bio bjeloruski reprezentativac Joseb Čugošvili.

Komentara 1

RI
rikavac
16:11 06.05.2016.

dok je Matesa na celu HOO necemo imat ni jednog predstavnika.Treba maknut parazita iz HOO nekog ko ce radit svoj posao brinut se o sportistima uvjetima u kojima rade i naj bitnije naci sponzora a ne sjedit cekat da ti drzava da novce i kad se dobiju novci dijelit plate i povlastice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije