Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boks

Hrgović nokautirao još jednog Kubanca, Sep izgubio od svjetskog prvaka

Filip Hrgović i Hrvoje Sep
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
11.09.2014.
u 01:04

– U trećoj rundi, nakon što je osigurao bodovnu pobjedu, Filip je odlučio nokautirati Kubanca. I to je ostvario na zaista spektakularan način

Više nema nikakve sumnje! Filip Hrgović i Kubanci vole se javno! Najbolji hrvatski boksač u srijedu je u Astani drugi put u karijeri boksao protiv kubanskog suparnika i drugi put pobijedio tehničkim nokautom. 

U posljednjem meču revijalnog Dvoboja šampiona između Astana Arlansa i Cuba Domadoresa, odnosno srazu prvaka Svjetske boksačke serije 2013. i 2014., superteškaš BK Leonardo srušio je Yoandija Toiraca u posljednjoj sekundi 4. runde, no suparnika je spasio gong. Potom ga je još jednom uzdrmao početkom 5. runde i natjerao suca u ringu da prekine borbu dvije i pol minute prije kraja.

– U trećoj rundi, nakon što je osigurao bodovnu pobjedu, Filip je odlučio nokautirati Kubanca. I to je ostvario na zaista spektakularan način. Kazahstanska publika ovacijama je pratila njegove juriše na uzdrmanog suparnika. Toirac nakon prvog nokdauna nije imao nikakve šanse. Ovakvom lakoćom Kubance nije rušio ni Parlov – javio je iz Astane trener hrvatskih šampiona Leonard Pijetraj.

Svog posljednjeg kubanskog suparnika, Josea Lardueta (sudionik londonskih Olimpijskih igara i brončani sa SP-a 2009. u Milanu), naš 22-godišnji superteškaš pobijedio je tehničkim nokautom u prosincu 2013. u dvoboju WSB-a, odnosno Kubanca je spasio trener bacanjem ručnika u ring u trećoj rundi.

Hrvoje Sep imao je kudikamo teži zadatak jer ponovno je boksao protiv dvostrukog svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji Julija Cesara La Cruza. U prvom susretu u WSB-u Kubanac je pobijedio uz blagonaklonost sudaca, dok je ovaj put slavio nešto uvjerljiviji. Nakon pet odličnih rundi svi su bodovni suci pobjedu dodijelili La Cruzu (49:46, 49:46, 49:46) koji je ipak morao iskoristiti sve svoje boksačke trikove, od zagrljaja do bježanja po ringu, kako bi svladao Sepa. Jedna je runda, posljednja u meču, ipak pripala hrvatskom borcu.

Zahvaljujući Hrgovićevu nokautu, Astana Arlansi slavili su drugog dana Dvoboja šampiona sa 3-2, međutim ukupni pobjednici ipak su Cuba Domadoresi koji su prvog dana u kazahstanskoj prijestolnici stekli prednost 4-1.
Ligaški dio pete sezone Svjetske boksačke serije počinje u siječnju 2015. Hrgović i Sep nastupat će treću sezonu zaredom u boksačkoj Ligi prvaka za Astana Arlanse. Ovo izdanje WSB-a važnije je utoliko što boksačima jamči 17 mjesta na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije