Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 25 u Springfieldu

Gladijatori u rodnom gradu košarke

14.03.2013., Zagreb - Orsat Zovko pored pehara za pobjednika K1 world GP Final Zagreb 2013.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/6
10.06.2016.
u 17:54

Na programu priredbe koju organizira hrvatska promocija, predviđeno je šest okršaja u slobodnoj borbi i pet dvoboja u kikboksu

U gradu u kojem je izmišljen drugi najpopularniji sport današnjice (košarka), u noći sa petka na subotu održat će se drugi američki FFC.

Nakon vrlo uspjele premijere u organizaciji ove hrvatske tvrtke u Daytona Beachu, na Floridi, Orsat Zovko i njegovi američki partneri premjestili su se u saveznu državu Massachusets, u grad Springfield. I isti uspjeh, u očima američkih ljubitelja borilačkih sportova, pokušat će polučiti u srcu "Doline pionira", kako Amerikanci zovu ovaj dio svoje zemlje koji su naseljavali prvi engleski doseljenici.

Nažalost, za razliku od Floride, hrvatski organizatori ovdje su imali puno više problema, ponajprije sa Sportskom komisijom savezne države Massachusets. S obzirom na stroga pravila oko medicinske dokumentacije, i na inertnost nekih boraca i njihovih agenata, održavanje priredbe bilo je upitno sve do jučer popodne.

Srećom, na koncu se sve sredilo i priredba će biti održana i to u dvorani Mass Mutual Center koja prima 6.000 gledatelja. Kolika će biti gledanost uživo, teško je predvidjeti, no zna se da će i ova borilačka predstava biti prenošena u "prime timeu", na jednoj od tri najveće američke televizijske postaje (CBS) čiji su čelnici bili jako zadovoljni ponuđenim prije tjedan dana u Daytoni.

Kao i kod FFC-a 24, i za ovu priredbu predviđeno je da ima dva dijela - okršaje po pravilima slobodne borbe i kikboksa - pri čemu se, čini se, Amerikancima više sviđaju ogledi u mješovitom borilačkom sportu. A u tom dijelu programa glavna borba večeri trebala bi biti okršaj dvojice Amerikanaca, Davida "Bulletproofa" Mitchella i Dervina "The Pioneer" Lopeza.

"Neprobojni" Mitchell ima u karijeri 19 pobjeda (i 6 poraza) pri čemu je 14 puta slavio prisiljavanjem suparnika na predaju, pa bi mogao biti tim veći plijen za Lopeza (8-3), ako ovaj uspije učiniti ono što su neki autsajderi uspjeli u Daytoni.

U borbi prije finalne, trebali bismo gledati zanimljiv dvoboj Srbina Darka Stošića (7-1) i Amerikanca Mannyja "Sergant" Murrilla, a prije njih okršaj Brazilca Leonarda "Maccarata" Mafre i Amerikanca Anthonyja "The Assasin" Njokuanija (16-11). Ništa manje zanimljiv ne bi trebao biti dvoboj Brazilca Leitea (7-0) i Amerikanca Mastersona (10-3) kao i onaj dvojice Amerikanaca, Tyler "The Beast" Easta (14-5) i Dale Sopija (6-1).

Kao što se može primjetiti, "matchmakeri" Gabriel Krstanović i Marko Petrak, zajedno sa šefom Orsatom Zovkom, pažljivo biraju borce među kojima gotovo da i nema onih koji imaju negativan skor u karijeri. A ako se takav i pojavi to je uglavnom netko tko je uskočio u posljednji čas, radi nečijeg odustajanja.

U kikboks dijelu priredbe neće se dogoditi žarko isčekivana borba između Pavela Žuravljeva i Virgila Zwickera jer je potonji odustao, no organzatori su se snašli i zamijenili ga Benjaminom Fuimanom što pak neće biti borba za naslov. U kikboks programu nastupit će dva para Amerikanaca, Baldridge – McLean i Hamilton – Pollard, ali i zanimljiv nizozemsko-američki par Abena – Jackson.

Poklonici kikboksa s prostora bivše SFRJ sa zanimanjem će pak pratiti nastup Bosanca Denisa Marjanovića koji se bori s Francuzom Saidijem.

Hrvatski poklonici slobodne borbe i kikboksa sve ovo mogu gledati besplatno na Fight Channelu ili na www.fightchanneltv.com.

>>Manny Pacquiao je postao tehno investitor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije