Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodna borba

Gladijatori stižu u Zagreb: Cro Cop stvara akademiju za poduku boraca

Cro Cop Miočić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
17.02.2017.
u 21:12

Uspije li Cro Cop podići Ishiijevu borilačku razinu, prema Zagrebu i Mirkovoj dvorani u Borčecu mogli bi krenuti i drugi japanski borci.

Mirku Filipoviću nudi se odgovor što bi on mogao raditi nakon okončanja natjecateljske karijere.

Da nije bilo ozljeda koje ga onemogućavaju u spartanskim pripremama, Cro Cop bi još koju godinu prkosio biološkim zakonitostima, no kada se već morao umiroviti, suočio se s pitanjem čime se nadalje baviti, a da to ne bude daleko od sporta kojem je posvetio najbolje godine svog života.

Preselio se u Nizozemsku

Kada se slavljeni sportaši ostave discipline u kojoj su dosegnuli status velikana, pred njima se pojavljuje opasnost zvana kriza identiteta. Kada se ugase svjetla pozornice, svim uspješnim sportašima, ali i onim manje uspješnim, nameće se pitanje “kako dalje, a da se ne osjećam nekorisno i odveć prolazno”.

A na pitanje tog tipa Mirku se ponudio odgovor iz Japana, iz zemlje u kojoj se borio više od 50 puta i u kojoj se izborio za status gladijatora gotovo mitskih razmjera. Vjerovali ili ne, obratio mu se čovjek kojeg je dvaput pobijedio, bolje reći prebio, sa željom da ga Mirko podučava. Mudar je to potez japanskog borca Satoshija Ishija na kojeg je umirovljeni hrvatski gladijator ovako reagirao:

– Bio sam iznenađen porukom svog suparnika i olimpijskog pobjednika u džudu Satoshija Ishiija u kojoj je on izrazio želju da trenira sa mnom. Rekao sam “može” i Ishii je stigao u Zagreb. On je sjajna osoba i top sportaš koji me iznenadio svojom skromnošću i poniznošću, a takvi samo Japanci mogu biti, i bit će mi zadovoljstvo pripremati ga za nastup na Rizinovoj priredbi u travnju.

U želji da što više napreduje, Ishii se preselio iz Japana u Nizozemsku, zemlju velike tradicije u kikboksu. No, svjestan da nitko od kikboksača nije bio tako uspješan u slobodnoj borbi kao Mirko Filipović, Ishii se zaputio u Zagreb.

Uspije li Cro Cop podići Ishiijevu borilačku razinu, prema Zagrebu i Mirkovoj privatnoj dvorani u Borčecu mogli bi krenuti i drugi japanski borci, a potom i gladijatori iz cijelog svijeta. Jer, ovog je trenutka u svijetu malo kompletnih trenera slobodne borbe poput Cro Copa.

Dakako, simpatični Japanac morao je proći inicijaciju, da bi se osjetio dijelom jedne zafrkantske, ali vrlo radne skupine boraca, pa je doživio zalijevanje hladnom vodom pri tuširanju.

Sensei Mirko

Kao olimpijski pobjednik u džudu, Ishii je zacijelo vrhunski borilački potencijal, no mora naučiti (na)voditi borbu na svoj mlin. Mora izbrusiti ono što mu najbolje ide. On mora strategiju svojih borbi svesti na to da što prije skrati distancu, da kroz klinč i bacanja protivnika što prije preseli u parter i da ga dolje melje.

A to je nešto čemu ga “sensei” (učitelj) Cro Cop može podučiti. Uz sve naznačeno, i uz takvo borilačko iskustvo i znanje, doista bi bila šteta kada prirodni nastavak karijere Mirka Filipovića ne bi bilo nešto što bi se zvalo Cro Cop Academy. 

>>Conor s velikim rukavicama neće biti nokautiran, Floyd se nikad nije borio s takvim borcem

>>Brock Lesnar odlazi u mirovinu

Komentara 1

DU
Deleted user
21:28 17.02.2017.

ako je u hrvatskoj škola borilačkih vještina akademski klub, onda ne znam gdje će biti hrvatskom razvoju kraj. ili je već na kraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije