Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Floyd Mayweather:

Muhammad Ali i Sugar Ray Robinson nisu bolji od mene, neću ih veličati i slaviti!

'Floyd Mayweather Jr. of the U.S. celebrates his victory over WBC/WBA 154-pound champion Canelo Alvarez at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada, September 14, 2013. Alvarez was previously u
Foto: 'STEVE MARCUS'
1/2
22.04.2015.
u 11:28

'Ali se borio samo u jednoj kategoriji. Leon Spinks ga je pobijedio kad je imao samo sedam borbi. Nikad u ring s Floydom Mayweatherom nisu stavili boksača sa samo sedam borbi.'

Floyd Mayweather Jr. se intenzivno priprema za meč 2. svibnja u Las Vegasu protiv sjajnog Mannyja Pacquaia, borca koji će Amerikancu svakako biti najveći izazov u karijeri. No osim što marljivo trenira, prati sve moguće izjave kolega boksača i stručnjaka te se osvrće na njih u svom stilu, što ne bi bilo previše čudno da ovaj put nije odlučio "udariti" po velikanima Muhammadu Aliju i Sugaru Rayu Robinsonu.

- Nitko mi nikad neće isprati mozak toliko da povjerujem kako su Sugar Ray Robinson i Muhammad Ali bili bolji od mene! Nitko mi ne može isprati mozak i to mi reći! No jednu ću stvar uvijek priznati, skidam im šešir i poštujem ih jer su mi utabali put da budem ovdje gdje sam danas - izjavio je Mayweather za ESPN i nastavio:

- Ali se borio samo u jednoj kategoriji. Leon Spinks ga je pobijedio kad je imao samo sedam borbi. Nikad u ring s Floydom Mayweatherom nisu stavili boksača sa samo sedam borbi. Što ima u tome da ležite na konopcima i primate udarce dok se drugi čovjek ne umori od mlaćenja, ostane bez snage i onda ga udariti s par udaraca, pa on odustane. Želite da vas veličaju i slave? Apsolutno ne. Ja neću.

Prema ovoj logici, Manny je s osam naslova u različitim kategorijama bolji borac. Kritičari su ove izjave popratili argumentima da je "Money"poznat po tome što također pristupa mečevima defenzivno, baš kao što je pristupao i Ali. Samo, Ali bi potom prekidom završio borbe, a ne odlukama sudaca. Podsjećaju kritičari i da Ali nije imao razloga štetiti svom zdravlju i skidati kilograme da bi došao u slabiju kategoriju od teške u kojoj je vladao dugi niz godina kad je konkurencija bila zastrašujuća. Spominje se u napadima na ove Floydove izjave i činjenica da je Sugar Ray Robinson bio moćniji udarač.

Istovremeno, Mannyja nitko praktički ni ne čuje, a "meč stoljeća" je za deset dana...

>> Floyd Mayweather: Conor McGregor je smiješan!

>> Posljednji boksač koji je svladao Mayweathera danas je nezaposleni siromah u Bugarskoj

>> Potvrđeno: Mayweather i Pacquiao potpisali ugovor za meč stoljeća!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije