Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORILAČKI SPORTOVI

Hrgoviću zlato i naslov najboljeg u Debrecenu, Barač juniorska viceprvakinja

Filip Hrgović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
06.02.2016.
u 23:20

Hrvatska karatašica Marina Barač danas se okitila srebrnim odličjem u juniorskoj konkurenciji kategorije do 59 kilograma na Europskom prvenstvu koje se održava u ciparskom gradu Limassolu.

Izuzevši svjetska i europska prvenstva, Filip Hrgović ovog je vikenda imao svoj prvi natjecateljski izlet izvan Svjetske lige (WSB) nakon više od pet godina pri čemu je bio jako uspješan. 

Štoviše, osvojio je turnir, ali i epitet najboljeg boksača Bocskaijeva memorijala u Debrecenu. Nakon Čeha Taborskog i Gruzijca Bahtidzea, hrvatski superteškaš u finalu je nadboksao i Turčina Demirezena.

Marina Barač osvojila srebro

Hrvatska karatašica Marina Barač danas se okitila srebrnim odličjem u juniorskoj konkurenciji kategorije do 59 kilograma na Europskom prvenstvu koje se održava u ciparskom gradu Limassolu.

Barač je na startu sudačkim preglasavanjem svladala Latvijku Alinu Kornišovu nakon što je borba završila bez pobjednice 1:1. U nastavku je Marina ostvarila tri uvjerljive pobjede - protiv Njemice Julie Pichler 3:1, Talijanke Alessije Pappapico 5:0 i u polufinalu nad Srpkinjom Andrijanom Vasović 3:0. U finalnoj borbi poražena je od Francuskinje Gwendoline Philippe s minimalnih 1-0.

To je četvrto odličje što su ga hrvatski reprezentativci osvojili na EP-u mlađih seniora, juniora i kadeta, a nadomak medalji bile su još dvije naše karatistice u juniorskoj konkurenciji. Ines Grdenić u kategoriji do 48 kg izgubila je odlučujući susret za broncu u repasažu od Slovakinje Dominike Vrisove 5:1. Natjecanje je počela u 2. kolu, u kojem je pobijedila Ruskinju Aleksandru Lidžijevu s 3:1. Sudačkim preglasavanjem, nakon što u borbi nije bilo bodova, eliminirala je i Turkinju Busru Yildiz, a u polufinalu izgubila od Estonke Anne Sokk 3:1.

Lucija Lesjak je u kategoriji iznad 59 kg najprije svladala Crnogorku Kseniju Rajović 5:3, ali je u nastavku bolja od nje bila Francuskinja Lea Avazeri s 2:1. Lesjak je bila uvjerljiva u prvoj borbi repasaža protiv Mađarice Zahie Aiche Boussebaa 10:2, ali je u završnom susretu za broncu uspješnija bila Njemica Madeleine Schroeter s 2:1.

U kategoriji do 76 kg Ivan Lulić stigao je do pretposljednje borbe za broncu. Zaustavio ga je Talijan Lorenzo Pietromarchi 2:1. Borna Madjarević stigao je do druge prepreke u kategoriji do 55 kg, a u prvom nastupu natjecanje su završili Marija Čavar (do 53 kg), Luka Kondić (do 61 kg), David Pavić (do 68 kg), Bruno Katavić (iznad 76 kg) te ekipno muška i ženska vrsta u katama. 

Uoči posljednjeg natjecateljskog dana i nastupa mlađih seniora u borbama, Hrvatska zasad ima srebra Marine Barač (juniorke, do 59 kg) i Kristijana Obrazovića (kadeti, do 63 kg) te bronce Luke Bokarice (juniori, kate) i Igora Vrbana (kadeti, iznad 70 kg).

Na EP-u u Limassolu ukupno sudjeluju 973 natjecatelja iz 48 zemalja.

>> Hrgović ove godine neće boksati na više od 3 runde, sve je podređeno Riju

Komentara 1

SC
schwertransport
12:33 07.02.2016.

Sta je to bio turnir veterana od njega nikad nista vjerujte mi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije