Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip Hrgović:

Wilder je najbolji teškaš, nokautirao bi i Furyja i Klička!

Filip Hrgović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
30.11.2015.
u 13:54

Kad ovo vidim, uopće ne bih čekao Olimpijske igre, već bih odmah ušao u ring i prebio obojicu – ističe 23-godišnji hrvatski boksač Filip Hrgović.

O tome je li 39-godišnji Vladimir Kličko kao prvak biološki dotrajao i taktički dolijao i kako je moguće da u profesionalnom boksu na vrhu može biti i onaj (Tyson Fury) koji trenutačno nije najbolji teškaš, porazgovarali smo s borcem koji će za godinu-dvije zakoračiti u taj svijet.

– Kada ovo vidim, najradije ne bih čekao Olimpijske igre, već bih odmah otišao u profesionalce i prebio obojicu. No u profesionalizmu su mečevi rijetki pa trebam još stasati, tehnički, taktički i psihološki u amaterskom boksu – kazao je Filip Hrgović (23) razočaran borbom koju svijet ni po čemu neće pamtiti osim po detronizaciji borca koji je imao 22 pobjede u nizu i nije izgubio meč 11 i pol godina.

Hrgovićev trener Leonard Pijetraj također je bio jako razočaran pa je ustvrdio da ni Kličko ni novi prvak Fury nisu toliko dobri koliko je situacija dobra za njih.

Vladimir je bio prespor

– Nema više velikih šampiona. Nije Fury bio prebrz za Klička, nego je Vladimir bio prespor. I odveć neodlučan, valjda zato što je u karijeri doživio tri teška nokauta pa nikad nije bio spreman riskirati.

Je li sustav profesionalnog boksa u svojoj podijeljenosti na četiri jake organizacije zapravo nepravedan? O tome govori amaterski prvak Europe:

– Amaterski boks ne samo da je pravedniji nego je i teži jer ti dođeš na veliko natjecanje i ti tamo ne možeš birati suparnike, a ako želiš biti prvak, moraš pobijediti sve najbolje. A Fury ovog trenutka sigurno nije najbolji teškaš na svijetu. Bolji i od njega i od Klička sigurno je WBC prvak Wilder koji bi ih obojicu nokautirao, a bolji je, vjerujem, i 26-godišnji Britanac Joshua kojem treba još nekoliko mečeva da se uboksa. Zapravo, Fury je možda tek peti, šesti teškaš svijeta – ističe Hrgović i dodaje:

– Profi boks prvenstveno je šou i biznis. Sve se svodi na zaradu pa je vrlo moguće da Furyjev tim svom borcu sada omogući nekoliko lakših obrana jer prava je zarada tek kada braniš naslov.

Tek uzvrat između Klička i Furyja iznijet će pravu istinu.

Treba se povući sa stilom

– Nadam se da će Vladimir skupiti snage i pobijediti te da će se povući sa stilom. Nema smisla da ide na mlade lavove. Kod jednog dijela publike nije prihvaćen jer nije bio atraktivan borac, već ziheraš i zato ne ulazi u red boraca kakvi su bili Tyson, Holyfield, Bowie, Lewis. Da je Kličko boksao krajem 80-ih i početkom 90-ih, ne bi bio ni blizu ovih brojki, a ovo mu je bila 19. obrana naslova.

Je li Kličko platio ceh pomnom biranju protivnika? Olako je pobjeđivao izazivače pa mu je to možda i otupilo oštricu?

– Ne bih rekao. On je pobijedio sve što je vrijedilo. Doduše, dok je aktivan bio stariji brat Vitalij, koji je držao WBC naslov, možda je on na sebe preuzimao opasnije protivnike.

Kako bi europski amaterski prvak prošao u okršaju s profesionalnim šampionom?

– Fury je ogroman i dužina njegovih ruku umara suparnike. Treba ti više energije da se izmakneš, da uputiš udarac. Ima dobar osjećaj za distancu, talentiran je, ali nije vrhunski utreniran. Ne kažem da bih ga pobijedio, no ima rupa koje bih mogao kažnjavati.

>>'Imam pravo na revanš s Furyjem, no sada nije vrijeme za takve odluke'

>>Tko je novi prvak Fury? Ime dobio po Tysonu, a prije vjenčanja spavao je u prikolici

Komentara 5

K0
KONJINA4.0
15:10 30.11.2015.

uvijek nakon borbe svi postanu jako pametni...čudan je ovaj svijet... Sve pršti od super boksača a nigdje dobrog meča, tko tu koga pravi glupim pitam se...

Avatar poglavito
poglavito
15:13 30.11.2015.

Prvo preskoči pa onda reci hop.

Avatar mojrodjo
mojrodjo
15:39 30.11.2015.

zasto onda ta dva boksaca nisu uzela naslov klicku. znate zasto jer su uzeli pare da ga ne izazovu.zato sto su braca klicko nezasluzeno toliko u vrhu. svaka cast furyu ima muda i bas je ok frajer.a ti hrgovicu vise treniraj i daj boze da ih razbijes i da imamo hrvata prvaka bit cu tvoj fan zauvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije